Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Što bih kada ti nisi, a to nije ni isto. Nije isto kada kušač citira Bibliju i Isus.
Tako je, nije isto pendreciti bibliju i citirati je! A ko je kusac vidimo po tome sto ti ovde citiras izvrnutim citatima i jos izazivas!

Pa sam si rekao da se zoveš Miroslav i da ti je neki rođak muzičar.A što si rekao ko je taj?

Nisam rekao da mi je rodjak muzicar vec adventisticki pesnik i pisac, jedan od osnivaca dopisne biblijske skole i pionira adventizma. Po imenu i prezimenu nisam nikoga naveo. Dakle istrazujes ko sam :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Nisam rekao da mi je rodjak muzicar vec adventisticki pesnik i pisac, jedan od osnivaca dopisne biblijske skole i pionira adventizma. Po imenu i prezimenu nisam nikoga naveo. Dakle istrazujes ko sam

Pa tamo je stajalo prezime.

Tako je, nije isto pendreciti bibliju i citirati je!

Pa ko to radi dobija to po državama.

Vratimo se temi.

Kako to da Pavle kaže da neće duše stradati u lađi? Zar su bili duhovi u lađi?

Brod duhova.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Ajde daj mi ko si, koja je to grupa na fb da dodjem tamo da te dotucem?

:roll:pa ja vaše arg. širim, a ti hoćeš da me dotučeš.

Znam ja da je tebi cilj da mene dotučeš.

Znas da nije problem? Ti uzmes nase komentare iseckas ih i onda skupljas poene da te drugi hvale kako si ti njihov "profesor". Pun si sebe!

Već sam rekao da iznosiš neistine, sve dajem u kompletu. Rekao si da nemaš FB nalog. Kako sada to.

Ponasas se ko dete, to je decje ponasanje tako deca argumentuju!

Ovo je već nivo odg. kada neko pita dijete zašto pada kiša, a ono odg. zato što pada.

Vratimo se temi.

Kako to da Pavle kaže da neće duše stradati u lađi? Zar su bili duhovi u lađi?

Nisi odg. na pitanje vezano za temu.

Kako to da duše mogu stradati u lađi? Od kada duhovi mogu da stradaju?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
12 Zato ću gledati da vas uvek na sve to podsećam, iako vi to znate i utvrđeni ste u ovoj istini. 13 Ali smatram da je pravo, dok sam u ovoj senici svoga tela, da vas budim svojim opominjanjem, 14 znajući da će ubrzo doći do skidanja ove moje senice, kao što mi je to obznanio Gospod naš Isus Hristos. 15 A nastojaću da se vi i posle moje smrti svagda sećate ovoga. " Petrova I 12-15

Evo i ovde (2. Korincanima 5) :

"Ali se ne bojimo, i mnogo volimo otići od tela, i ići ka Gospodu.Zato se i staramo, ili ulazili ili odlazili, da budemo Njemu ugodni.Jer nam se svima valja javiti na sudu Hristovom, da primimo svaki šta je koji u telu činio, ili dobro ili zlo"

:roll:pa ja vaše arg. širim, a ti hoćeš da me dotučeš.
Znam ja da je tebi cilj da mene dotučeš.

Naravno da mi je cilj da pokazem kakav si laza! Uzmes nas citat, izvuces iz konteksta i onda namestis kako si odgovorio, da te drugi hvale. Skupljas poene. Pa mene bi bila sramota da to radim!

Već sam rekao da iznosiš neistine, sve dajem u kompletu. Rekao si da nemaš FB nalog. Kako sada to.

Ti ne dajes u kompletu! Trazio sam da slikas ono sto si postavio,i reakciju citalaca. Ni to nisi smeo da uradis, zato sto dajes izvuceno iz konteksta!

Otvoricu nalog, daj tu grupu, gde je? :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ajd objasni šta je hula na DS?

Hula na Duha Svetog, između ostalog, je i nazivati ga "DS". Zatim, hula na Duha Svetog je propovijedanje "Anti-Evanđelja". Dakle, umjesto propovijedanja najradosnije vijesti kako je Bog žrtvovao svoga Sina da spasi sve grešnike, propovijedati kako je 22.10.1844. Isus prestao posredovati za grešnike i kako je tada završilo vrijeme za spasenje grešnika, je najstrašnija hula na Duha Svetog.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nisi odg. na pitanje vezano za temu.

Kako to da duše mogu stradati u lađi? Od kada duhovi mogu da stradaju?

Kako nisam? Kada kazes zeni - "Duso moja" to znaci "Zivote moj"! Ne mislis da je ona Duh! Zato se i ovde izraz "Dusa" ne odnosi na neku nezavisnu komponentu vec se njom opisuje zivot! Pavle govori svakodnevnim govorom, sto bi rekli 'narodski'.

Ali teoloski je drugacije!

Taj izraz se u bibliji osim za zive ljude koristi i za umrle:

"I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?"

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Taj izraz se u bibliji osim za zive ljude koristi i za umrle:

"I kad otvori peti pečat, videh pod oltarom duše pobijenih za reč Božiju i za svedočanstvo koje imahu. I povikaše glasom velikim govoreći: Dokle, Gospodaru Sveti i Istiniti! Ne sudiš i ne kaješ krv našu na onima što žive na zemlji?"

Da i krv viče i kamenje i drveće?

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Mire, ako ikada otvoriš nalog na Facebook, potraži stranicu "Biblija i Znanost", videćeš iste ovakve baljezgarije i prozivke o tome kakav nam je "duh". To je jedna od stranica EGWizma i bibličarenja. Na takvima on navodno lepi kopije naših postova i ismeva nas zajedno sa ostalim scriptolatorima EGWizma.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Mire, ako ikada otvoriš nalog na Facebook,

Pa on ga ima.

potraži stranicu "Biblija i Znanost", videćeš iste ovakve baljezgarije i prozivke o tome kakav nam je "duh".

Pa vidiš da je tvoj duh ova boldovana riječ.

To je jedna od srtanica EGWizma i bibličarenja. Na takvima on navodno lepi kopije naših postova i ismeva nas zajedno sa ostalim scriptolatorima EGWizma.

Kakve veze ima to sa temom?

Kako to da se duše pokoravaju vlastima ljudi? Zar se duhovi pokoravaju?

Natrag