Besmrtnost ili smrtnost duse

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jedina nada hrišćana je vaskrsenje, a ne zagrobni život.

Šta je bila Marijina nada?

Jovan 11,24 Marta mu reče: znam da će ustati o vaskrsenju, u posljednji dan.

Ali Istina Radosne vijesti nije u ovim Martinim riječima. Isus je korigirao i dopunio ovu Martinu ispovijed vjere u uskrsnuće. Ovako:

Iv 11,24-26: A Marta mu odgovori: "Znam da će uskrsnuti o uskrsnuću, u posljednji dan." Reče joj Isus: "Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?"

P.S. Zašto vi subotari ne vjerujete ovoj tako jasnoj i najradosnijoj vijesti koju je Bog uputio čovjeku? I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?, pita Isus i svakog od vas.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Iv 11,24-26: A Marta mu odgovori: "Znam da će uskrsnuti o uskrsnuću, u posljednji dan." Reče joj Isus: "Ja sam uskrsnuće i život: tko u mene vjeruje, ako i umre, živjet će. I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?"

Neće umrijeti nikada misli se po vaskrsenju i da za Boga su ljudi živi, a ne da bukvalno neće umrijeti.

Zar nije Lazar umro i svi. Onda po slapu sahrane su laž.

P.S. Zašto vi subotari ne vjerujete ovoj tako jasnoj i najradosnijoj vijesti koju je Bog uputio čovjeku? I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?, pita Isus i svakog od vas.

Objašnjeno.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Smrt je odvojenost od Boga Oca JHVH
Nakon PRVE smrti
- dolazi PRVI uskrs za spašenike za RAJ vječni
a 1.000 god. kasnije
- dolazi DRUGI uskrs za NEspašenike
koji idu na SUD i na izvršenje presude
VJEČNU MUKU u Vječnom Ognjenom Jezeru

TO je DRUGA smrt
TO je DRUGA vječna odvojenost od Boga JHVH
u Vječnoj Muci u Vječnom Ognjenom Jezeru

Nije ista PRVA i DRUGA smrt!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Koje si ti izvrnuo.

Pa citiraj ih ti neizvrnute, da vidimo što točno piše. :)

To sam već objasnio i osporio tvoj formalizam.

A što si to ti objasnio i osporio?!?!?! Podsjetimo se o čemu je riječ. Ja sam citirao Isusove riječi: I tko god živi i vjeruje u mene, neće umrijeti nikada. Vjeruješ li ovo?

Dakle, što si to ti objasnio i osporio?

1. Jesi li objasnio i dokazao da ono Isusovo "neće" u gornjoj rečenici ne znači neće, nego znači hoće?

2. Ili si objasnio i dokazao da ono Isusovo "umrijeti" u gornjoj rečenici ne znači umrijeti, nego znači živjeti?

3. Ili si možda objasnio i dokazao da ono Isusovo "nikada" u gornjoj rečenici ne znači nikada, nego znači odmah?

4. Ili si možda dokazao da u gornjoj rečenici Isus laže?

I kušač je citirao Bibliju taman kao i ti.

I taman k'o i ti. :)

Natrag