Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Za razliku od tvoje priče ja imam dokaz.
Kazati da imas dokaz nije dokaz!

Niko nije malouman pa da ne zna sta je "reinkarnacija" po definiciji - "neprestano seljenje dusa ponovnim radjanjem"!

Mi imamo samo "inkarnaciju" u teologiji a ne "reinkarnaciju", a to imate i vi! Ne postoji nikakva "reinkarnacija" jer bi se onda selili neprestano, i tezili oslobodjenju od "procesa ponovnog radjanja" odnosno prestanku tog ciklusa, i telo bi za nas bilo nesto "zlo"!

Kod nas nema nikakvog "radjanja" niti "neprestane selidbe".

Dati ovako okrnjenu definiciju i lazno predstavljati stvari moze samo intelektualno okrnjen, ponosan ili krajnje pokvaren covek.

Reci dakle sta si? Da ne bude da te ja optuzujem, nesto od toga sigurno jesi, ili si nesto cetvrto sto jos nisam naveo i nisam uspeo da dokucim, jer onda mora da sam ja lud!

kada će se duša sjediniti s telom
Sta se sjedinilo sa telom kod Hristovog rodjenja? Sta uci adventisticka teologija da se desilo, znas li? Sta je "utelovljenje"???

Ako u telo Hristovo ulazi svest odnosno Dusa, zasto ne ulazi i kako to da ne ulazi u telo coveka kod vaskrsenja?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Kazati da imas dokaz nije dokaz!

Pa ja sam ga dao.

Niko nije malouman pa da ne zna sta je "reinkarnacija" po definiciji - "neprestano seljenje dusa ponovnim radjanjem"!

Nije samo to, nego put duše izvan tijela i ponovno vraćanje u tijelo, a ovaj dio koji si spomenuo je vjerovanje hinduista da se ponovo rađa, ali suština je ista, ponovo vraćanje duše u tijelo.

Mi imamo samo "inkarnaciju" u teologiji a ne "reinkarnaciju",

To nije inkarnacija, ala ga baš lupaš besmislice, inkarnacija nije vraćanje, a kod vas je vraćanje.

Sam Jerotej Vlahos reče.

Ne postoji nikakva "reinkarnacija" jer bi se onda selili neprestano,

Nijanse učenja nisu bitne, bitna je suština.

i tezili oslobodjenju od "procesa ponovnog radjanja" odnosno prestanku tog ciklusa, i telo bi za nas bilo nesto "zlo"!

To je njihovo učenje, ali je suština vašeg i njihovog učenja ista, ponovo vraćanje duše u tijelo.

Ovo je nebitno što će oni vjerovati da se to ponavlja 50 puta, a vi jednom.

Dati ovako okrnjenu definiciju

To je suština definicije. Ostalo su nijanse istog učenja.

i lazno predstavljati stvari moze samo intelektualno okrnjen, ponosan ili krajnje pokvaren covek.

Pa ja sam sve tačno predstavio, a ti si se uhvatio za slamku spasa uvođenjem termina koji nema veze sa ovom temom.

Isus se inkarnirao u tijelo, a nije se vratio, dakle rođen je u tijelu. I uvođenjem detalja učenja, što je nebitno.

Vidiš da ne smiješ ni da uzmeš moj čitav komentar.

Из Википедије, слободне енциклопедије

Иди на навигацију Иди на претрагу
За другу употребу, погледајте страницу Инкарнација (филм).
Оваплоћење или утеловљење, инкарнација (лат. incarnatio)

A vi vjerujete u ponovno vraćanje duše. Dakle u reinkarnaciju.

Reci dakle sta si? Da ne bude da te ja optuzujem, nesto od toga sigurno jesi, ili si nesto cetvrto sto jos nisam naveo i nisam uspeo da dokucim, jer onda mora da sam ja lud!

:mig:

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
To je suština definicije. Ostalo su nijanse istog učenja.

Nijanse su bitne, ne mozes ti zvati nesto "Reinkarnacijom" ako se to desava PO PRVI PUT. I TO SAMO JEDNOM! JER COVEK U TELO ULAZI SAMO JEDNOM!

Covek ne ulazi "dva ili vise puta zaredom", dakle rec je o INKARNACIJI!

Isus se inkarnirao u tijelo, a nije se vratio

A sta se sjedinilo sa telom kod Hristovog rodjenja? Sta uci adventisticka teologija da se desilo, znas li? Sta je "utelovljenje"???

Ako u telo Hristovo ulazi svest odnosno Dusa rodjenjem, zasto ne ulazi i kako to da ne ulazi u telo coveka kod vaskrsenja?

Nemas odgovor, ovo si izbegao!
Totalno si smesan! :)

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Nijanse su bitne, ne mozes ti zvati nesto "Reinkarnacijom" ako se to desava PO PRVI PUT. I TO SAMO JEDNOM! JER COVEK U TELO ULAZI SAMO JEDNOM!

Covek ne ulazi "dva ili vise puta zaredom", dakle rec je o INKARNACIJI!

A sta se sjedinilo sa telom kod Hristovog rodjenja? Sta uci adventisticka teologija da se desilo, znas li? Sta je "utelovljenje"???

Ako u telo Hristovo ulazi svest odnosno Dusa rodjenjem, zasto ne ulazi i kako to da ne ulazi u telo coveka kod vaskrsenja?

Nemas odgovor, ovo si izbegao!
Totalno si smesan! :)

Kada bi barem bili svesni da ne znaju, ili koliko ne znaju. Nego su puni sebe. Uzgred, Mire, nije se Bog inkarnirao rođenjem, nego začećem, zar si zaboravio da je Jovan preteča zaigrao u utrobi Elizabetinoj - Jelisavetinoj kada je ona čula glas Marijin.

Nego, muči me jedno pitanje već poodavno, zašto svi sekstaši koriste Daničić - Karadžić prevod biblije? Ranije sam već napisao da sam poznavao i Džehjovistu i Adventistu, i jedni i drugi su se koristili tim prevodom Biblije. Pa evo i dežurni filozof ga koristi, isti je korišten na sajtu adventista. Najbliži je KJV, koji je valjda uticao na EGW, ili?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
SOS znači spasite naše duše, spasite nas. Po Antoniji, Miretu i Dartu trebaju da se spase duhovi u nevolji.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
nije se Bog inkarnirao rođenjem, nego začećem

To sam i mislio samo nisam bio precizan.

zašto svi sekstaši koriste Daničić - Karadžić prevod biblije?

Pa na srpskom je to napopularniji prevod, jedan od najstarijih i crkva ga koristi. Ne fali nista znacajno tom prevodu, ali naravno nije najprecizniji..

Sto se tice Jehovinih Svedoka oni ga nikad nisu ni koristili zapravo, jer im nije ni odgovarao. Vise im je odgovarao Bakotic. Ja sam kod njih uvek nosio DK a oni su svi na sastancima nosili Bakotica, dok nisu dobili Novi Svet Prevod na srpskom.

Zapravo, oni ce koristiti sve prevode.. Pa ako im jedan ne odgovara da dokazu tvrdnje upotrebice drugi!

Ali imaju i svoje prevode naravno, kojima im je lakse dokazivati..

Izbegavas odgovor!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
A sta se sjedinilo sa telom kod Hristovog rodjenja?

Znači pukla ti je linija odbrane pa se prebacuješ na sljedeću. Skrećeš sa onoga o čemu smo razg. a od cijelog mog komentara si uzeo samo jedan.

Kakva neozbiljnost, ovo ću isto da kopiram.

Izbegavas odgovor!

:beee:pa ti si izbjegao 95% mog komentara.

Kakva bruka. Pa to je za nepovjerovati.

A po vama znači ljudi trebaju da spase duhove.

Da mi je neko pričao da ste ovakvi debatanti ne bih mu vjerovao, ali ovo još nisam vidio.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Od onoliko koment. uzeo si dijelić.
Ono gore sam sve oborio, nisi na to ni odgovorio, a ovo dole izbegavas, sto je mnogo vaznije! Kako se pretvaras uzas!

Izbegavas odgovor!

Natrag