Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dobro, ti si u pravu a Ivan je lažov.

Znam ja da je za vas Ivan lažov, kao i Isus.

S;ape, ne trebamo uopšte raegirati na njihove arogantne provokacije.

Pa i za fariseje je istina bila žestoka provokacija.

Niti na njihova navodna opovrgavanja.

Pa ti ne možeš da daš drugi smisao tih stihova, nego samo daješ stihove za koje smatraš da ti odg.

Duša ne može biti i smrtna i besmrtna. Znači da neko izvrće stihove, a to ste vi jer smo mi dali bar 20 stihova gdje jasno stoji da je smrtna.

Ne opovrgavaju nas teolozi i učenje Crkve, nego relativisti i skruptulatori EGWizma. Dakle, on laže, a ne Apostol i Evanđelista Ivan.

Onda po tebi laže i apost. Ivan.

A ti misli šta hoćeš, pošto je tebi tvoje srce bog i denominacija, ti slušaš samo što se tebi sviđa i tvojim teolozima.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
SMRT = NESVJESNOST
kad čovjek umre
umre zato jer mu je Bog Otac JHVH
uzeo svoj dah-duh životni,
tijelo se raspadne,
a DUH čovjeka ide u stanje spavanja
NESVJESTAN je
do – uskrsa – bilo prvog za spašenike
bilo drugoga za ne spašenike

duhovi svih mrtvih su zajedno
u nekom „skladištu“

==================================

PSALAM 6,6
jer MEĐU MRTVIMA TKO TE SE SJEĆA,
U PODZEMLJU TKO TI HVALE PJEVA
?

PSALAM 30,10
"Kakva je korist od krvi moje, kakva korist da u grob siđem?
ZAR ĆE TE PRAŠINA SLAVITI,
ZAR ĆE NAVIJEŠTATI VJERNOST TVOJU?"

PSALAM 35,20
Jer oni ne misle o miru,
već spletke snuju PROTIV MIRNIH U ZEMLJI.

PSALAM 88,11
Zar na mrtvima činiš čudesa?
ZAR ĆE SJENE USTATI I HVALITI TEBE?

PSALAM 88,12
ZAR SE U GROBU PRIPOVIJEDA O TVOJOJ DOBROTI?
O VJERNOSTI TVOJOJ U PROPASTI?

PSALAM 88,13
ZAR SE U TMINI OBJAVLJUJU ČUDESA TVOJA
I TVOJA PRAVDA U ZABORAVU?

PSALAM 146,4
Iziđe li duh iz njega, u zemlju svoju on se vraća i
PROPADAJU SVE MISLI NJEGOVE

PROPOVJEDNIK 9,5
Živi barem znaju da će umrijeti,
a MRTVI NE ZNAJU NIŠTA niti imaju više nagrade,
jer se zaboravlja i spomen na njih.

PROPOVJEDNIK 9,10
I što god nakaniš učiniti, učini dok možeš,
JER NEMA NI DJELA, NI UMOVANJA, NI SPOZNAJE, NI MUDROSTI
u Podzemlju u koje ideš.

SIRAH 17,27
Jer TKO ĆE HVALITI SVEVIŠNJEG U PODZEMLJU
mjesto živih koji ga mogu slaviti?

SIRAH 17,28
HVALA MRTVIH MRTVA JE - KAO DA IH NEMA,
samo živ i zdrav hvali Gospodina.

BARUH 2,17
otvori oči i pogledaj:
ta MRTVI U PODZEMNOM SVIJETU –
KOJIMA JE IZ UTROBE ODUZET DAH - NE,
ONI VIŠE NE KAZUJU SLAVE I PRAVEDNOSTI GOSPODNJE
;

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Dokazi iz Biblije da je duša smrtna

Pogrešno je misliti da je čovjek dobio dušu. Čovjek nije dobio dušu nego je postao duša.

Postanak 2,7Jahve, Bog, napravi čovjeka od praha zemaljskog i u nosnice mu udahne dah života. Tako postane čovjek živa duša.

Kao što i stoji u stihu Postanak 2,7 Bog je uzeo prah zemaljski i dodao dah životni i čovjek je postao živa duša.

Da bi lakše to shvatili evo jednostavnijeg prikaza. Prah zemaljski 1+ dah životni 1=čovjek (živa duša 2)

Biblija nigdje ne spominje da čovjek nastavlja da živi nakon smrti u nekom duhovnom obliku.

Mrtvi ne znaju ništa.

9:5 Jer živi znaju da će umreti, a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio.
Propovjednik 9,5

Dakle Solomon jasno kaže da mrtvi ne znaju ništa. Duh životni imaju sva živa bića. Pomoću njih su živi. Biblija spominje da i životinje imaju dah (duh) životni i da su duše žive.

1. Mojsijeva 6,17Jer evo pustiću potop na zemlju, da istrijebim svako tijelo, u kojem ima živa duša pod nebom; što je god na zemlji sve će izginuti.

Nema mišljenja ni rada u grobu.

9:10 Sve što ti dođe na ruku da činiš, čini po mogućnosti svojoj, jer nema rada ni mišljenja ni znanja ni mudrosti u grobu u koji ideš. Propovednik 9,10

Čovjek liježe u prah.

7:21 Zašto mi ne oprostiš greh moj i ne ukloniš moje bezakonje? Jer ću sad leći u prah, i kad me potražiš, mene neće biti. Jov 7. 21.
Čovjek ide u prah u grob, a ne na nebo.

Mrtvi ne hvale Boga:

38:18 Jer neće grob Tebe slaviti, neće Te smrt hvaliti, i koji siđu u grob ne nadaju se Tvojoj istini.
38:19 Živi, živi, oni će Te slaviti kao ja danas: otac će sinovima javljati istinu Tvoju. Isaija 38, 18 - 19
Kakva je korist od krvi moje, da siđem u grob? Hoće li Te prah slaviti ili kazivati istinu Tvoju? Psalam 30,9

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
SMRT = NESVJESNOST

PSALAM 6,6

PSALAM 30,10

PSALAM 35,20

PSALAM 88,11

PSALAM 88,12

PSALAM 88,13

PSALAM 146,4

PROPOVJEDNIK 9,5

PROPOVJEDNIK 9,10

SIRAH 17,27

SIRAH 17,28

BARUH 2,17

Dokazi iz Biblije da je duša smrtna

Postanak 2,7 Jahve, Bog,

Mrtvi ne znaju ništa.

a mrtvi ne znaju ništa niti im ima plate, jer im se spomen zaboravio. Propovjednik 9,5

1. Mojsijeva 6,17Jer evo

9:10 Sve što
Propovednik 9,10

Čovjek liježe u prah.

7:21 Zašto mi ne oprostiš greh moj i ne ukloniš moje bezakonje? Jer ću sad leći u prah, i kad me potražiš, mene neće biti. Jov 7. 21.

Mrtvi ne hvale Boga:

38:18 Jer neće

38:19 Živi, Isaija 38, 18 - 19

Kakva je
Psalam 30,9

Što mislite zašto ova dvojica, P4 i T41, za svoje tvrdnje ne navedoše niti jedan citat iz Novog zavjeta? Nemaju Bibliju s Novim zavjetom, ili je ipak nešto drugo u pitanju?

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ali si se zeznuo, dao sam više stihova iz NZ prije.

Odakle ti Novi zavjet? Zar ti nije gadljiv? Kako god, evo jednog citata iz njega.

Fil 1,23-24: Pritiješnjen sam od ovoga dvoga: želja mi je otići i s Kristom biti jer to je mnogo, mnogo bolje; ali ostati u tijelu potrebnije je poradi vas.

Uostalom, mi za njih nismo Christians, mi smo Catholics and Orthodox, samo su čekićari Christians.

Neobrezani čekićari. Ovo ih najbolje i Najpotpunije opisuje. :)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.303
Isus Navin siječe duše mačem.

Isus Navin 10,30 Pa i nju predade Gospod u ruke Izrailju i cara njezina; i isiječe sve oštrim mačem, sve duše koje bijahu u njoj, ne ostavi u njoj nijednoga živa; i učini s carem njezinijem kao što učini s carem Jerihonskim.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Isus Navin siječe duše mačem.

Isus Navin 10,30 Pa i nju predade Gospod u ruke Izrailju i cara njezina; i isiječe sve oštrim mačem, sve duše koje bijahu u njoj, ne ostavi u njoj nijednoga živa; i učini s carem njezinijem kao što učini s carem Jerihonskim.

Opet Stari Zavet i naravno Yahshua Bar Nun, ili tačnije Yahoshua Bar Nabi (Isus sin Proroka, kako pre toga ne beše proroka u Israelu, samo je jedan kandidat za njegovog oca, Mojsije.) No, da se vratim ovome, U tekstu koji je poslužio za prevod Biblije na ostale jezike, dakle Septuaginti, ali ni u Vulgati, ne pominju se duše ψυχές nego je upotrebljena reč έμπνεον, Isus Navin - Yashua Bar Nabi, Bar Nun, je mačem pobio sve što diše, sve živo. Bukvalizam na kvadrat je tumačiti to da je Yoshua Bar Nabi mačem klao "duše", to su prevodioci na Grčki i Latinski znali, pa su i upotrebili druge reči. Naravno vi i KJV čitate bukvalno iako se zna da se hebrejskom i duša i osoba, i srce i um, i fizičko i metafizičko nazivaju nefeš.

Ali, bukvalistima, sledbenicima "tipologije" je teško pojasniti. Jedni veruju u fizičke duše (SDA i ostali sabataristi), drugi zbog "U krvi je nefeše" ne primaju transfuziju i ostale gluposti.

Natrag