Besmrtnost ili smrtnost duse

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Svaka ti cast, evo pobedio si gore!
Dokazao si i ljudima i Bogu!

Dokazao? Možda ako si ironičan.
Inače, niko, nikada nije uspeo da Bogu bilo šta dokaže, niti će uspeti. Sotona je pokušao, pa je dobio šta je zaslužio, i tek će dobiti. Ako im je on pprimer i uzor, onda su samo dokazali da su njegovi.

SOS znači spasite naše duše, spasite nas. Po Antoniji, Miretu i Dartu trebaju da se spase duhovi u nevolji.
Sa mortalistima ne vredi pričati. I ne mešajte Morzea u ovo. Inače zaboravisli ste Slapa. I on je kao vernik Crkve protivnik vas mortalista.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nijanse su bitne, ne mozes ti zvati nesto "Reinkarnacijom" ako se to desava PO PRVI PUT. I TO SAMO JEDNOM! JER COVEK U TELO ULAZI SAMO JEDNOM!

Nisu, bitan je smisao tj. suština. Opet tvoj formalizam ili bezobrazluk, vraća se u tijelo znači RE, šta ja da vam radim. Fino vam reče duhovnik.

Nisam ja kriv što vas crkva zadržava na formalnom nivou, inkarnacija je jednom utjelovljenje, a nije ulazak duše u tijelo.

Covek ne ulazi "dva ili vise puta zaredom", dakle rec je o INKARNACIJI!

Ne radi se o broju nego o terminu ponovno vraćanje, pa jednom ili 50 puta.

A sta se sjedinilo sa telom kod Hristovog rodjenja? Sta uci adventisticka teologija da se desilo, znas li? Sta je "utelovljenje"???

Ako u telo Hristovo ulazi svest odnosno Dusa rodjenjem, zasto ne ulazi i kako to da ne ulazi u telo coveka kod vaskrsenja?

Nemas odgovor, ovo si izbegao!
Totalno si smesan!

Hristovo utjelovljenje nema veze sa ovim o čemu pričamo. Ti da bi dokazao jednu laž, ideš u drugu.

Vi smatrate da ste napustiili tijela i da se te duše vraćaju, to i jeste reinkarnacija, a kada je Isus postao tijelo to je inkarnacija i to jednom bilo i nema više.

Ponavljanje pitanja, a istovremeno izbjegavanje većeg dijela odg. sagovornika je duh nasilja i nametanja koji vlada kod tebe.

A to je posljedica toga jer vas crkva zadržava na formalnom nivou razmišljanja, pa ne shvatate smisao teksta ili neke definicije, oni itekako dobro znaju šta znači ta definicija.

Ali im ne odg. da vi znate, zato vas namjerno zadržavaju na tom nivou jer kada bi vas digli na nivo razmišljanja po smislu u toj crkvi ne bi ostao skoro niko.

To znam iz ličnog iskustva iz PP poruka sa jednim sveštenikom koji mi se obratio oštro a onda se u PP izvinjavao i rekao da je to samo radi ovih što gledaju da sačuva autoritet.

Znam i da se vježbaju manipulativni govori.

Naravno temu o duši si izbjegao, duša je smrtna i svi stihovi govore da je smrtna, a izbjegavaš dosta veći dio mojih komentara.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Opet tvoj formalizam ili bezobrazluk, vraća se u tijelo znači RE

To nije tacna definicija, vec ovo:

"Pristalice ove teorije smatraju da se čovek nakon smrti ponovo rađa, odnosno njegov duh se prenosi u neko novo biće ili osobu. Na taj način je omogućena kontinuiranost života (duše)."

Kod nas nema "radjanja" i nema kontinuiranog toka "ponovnih radjanja" , prema tome to nije "reinkarnacija"!

Osim toga reinkarnacija ukljucuje "karmu" "preegzistenciju duse" i druge aspekte koji kao ucenje ne postoje u Hriscanstvu, stoga se to ne moze uopste identifikovati sa nasim ucenjem!

Moze se samo porediti, i to ako si "bezobrazan"! Dakle to je ono ti radis - "poredis"!

Tako se i pakao koji postoji u bibliji ( i nimalo nije slican paganakom paklu) moze "porediti" ali se ne moze "identifikovati" sto ti takodje radis i sto je" bezobrazno"!

Znaci ko je ovde "bezobrazan" neka zakljuce citaoci!

Ne radi se o broju nego o terminu ponovno vraćanje

''Према овом учењу, човек се након смрти поново рађа''

Inkarnacija ili Reinkarnacija se desava "samo rodjenjem"! Ne postoji u ovom ucenju "utelovljenje odrasle osobe" ! Dok u Hriscanstvu postoji!

Stoga sama cinjenica da se dusa "vraca" "u odraslo telo" a ne u "rodjeno telo" nije dokaz "reinkarnacije" i to nije "identicno" sa nasim ucenjem "utelovljenja" !

Manipulacija terminima je ono sto ti radis i cime se bavis! Jer su te tako ucili!

Hristovo utjelovljenje nema veze sa ovim o čemu pričamo. Ti da bi dokazao jednu laž, ideš u drugu.

Naravno da ima veze i to mnogo! Izbegavanje ti nista ne vredi! AKO SE U HRISTOVO TELO USELILA DUSA ZACECEM, ONDA MORA DA SE USELI I U SVAKO TELO I PRILIKOM VASKRSENJA!

I
Ponavljanje pitanja, a istovremeno izbjegavanje većeg dijela odg. sagovornika je duh nasilja i nametanja koji vlada kod tebe.

To radis ti neprestano, ti si nasilan, cak se i tuces s ljudima! Ja nista izbegao nisam!

Znam i da se vježbaju manipulativni govori.

To vasi teolozi rade, vezbaju kako da manipulisu masama!

Naravno temu o duši si izbjegao, duša je smrtna i svi stihovi govore da je smrtna, a izbjegavaš dosta veći dio mojih komentara.

Ja se drzim jedne teme dok je ne iscrpim, a na to sam odgovorio vec milion puta, nisam ja kao ti da ponavljam do besvesti ali ipak me optuzujes za ono sto sam radis! Licemerje!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
To nije tacna definicija, vec ovo:

"Pristalice ove teorije smatraju da se čovek nakon smrti ponovo rađa, odnosno njegov duh se prenosi u neko novo biće ili osobu. Na taj način je omogućena kontinuiranost života (duše)."

Naravno da je tačna, pošto ima dio složenice RE ponovo. Ovo što si ti dao je učenje hinduizma, a i vaše je isto po suštini.

Tvoj odg. je na nivou odg. evoluciuonista koji sada kažu da oni ne vjeruju da se novi oblici života usložnjavaju tj. napreduju kao što sama definicija evolucije tvrdi.

Da bi se izvukao iz neprijatne situacije ovdje iznosiš detalj hindu vjerovanja, a ne osvrćeš se na vaše, a to je da se duša ponovo vraća u tijelo, samo je to ista osoba, dakle suštinski to je isto reinkarnacija.

Nemoj da ti govorim o užem i širem smislu značenja riječi i proširivanju značenja riječi tokom vremena.

I da ti ne navodim primjere tvog besmislenog i uskog tumačenja riječi.

Kod nas nema "radjanja" i nema kontinuiranog toka "ponovnih radjanja" , prema tome to nije "reinkarnacija"!

Ima zato vraćanje, ne budi formalista.

Osim toga reinkarnacija ukljucuje "karmu" "preegzistenciju duse" i druge aspekte koji kao ucenje ne postoje u Hriscanstvu, stoga se to ne moze uopste identifikovati sa nasim ucenjem!

Ovdje se radi o suštini. Isti su ti arg. evolucionista.

Stoga sama cinjenica da se dusa "vraca" "u odraslo telo" a ne u "rodjeno telo" nije dokaz "reinkarnacije" i to nije "identicno" sa nasim ucenjem "utelovljenja" !

Naravno da jeste jer se suštinski isto.

Manipulacija terminima je ono sto ti radis i cime se bavis! Jer su te tako ucili!

Ti ne možeš to da dokažeš.

Naravno da ima veze i to mnogo! Izbegavanje ti nista ne vredi!

Baš ja ne izbjegavam tvoje koment. Neću da ti odg. jer si ti već ušao u duboku fazu farisejstva.

AKO SE U HRISTOVO TELO USELILA DUSA ZACECEM,

Misliš prilikom rađanja, to nema veze sa vaskrsenjem ako si to mislio.

ONDA MORA DA SE USELI I U SVAKO TELO I PRILIKOM VASKRSENJA!

Da bi dokazao jednu laž, moraš da daš drugu još goru. Ili povezuješ nešto što nema veze, dakle ovdje si došao samo eto nek se nešto komentariše.

To radis ti neprestano, ti si nasilan, cak se i tuces s ljudima! Ja nista izbegao nisam!

Vidio sam da ne izbjegavaš. A to je vaš duh, pokazala su djela.

To vasi teolozi rade, vezbaju kako da manipulisu masama!

Oni se pripremaju, a ti nisi u stanju da dokažeš da oni manipulišu, znači da ne manipulišu.

Dakle ovo samo formalno govoriš. Kao i sve ostalo.

Ja se drzim jedne teme dok je ne iscrpim, a na to sam odgovorio vec milion puta, nisam ja kao ti da ponavljam do besvesti ali ipak me optuzujes za ono sto sam radis! Licemerje!

Odgovoriti milion puta ne znači ništa ni 10 mil. puta, ako si odg. nešto što nema smisla, a tako odg.

A ovdje si skrenuo sa teme.

Ne psotoji stih koji kaže da je duša besmrtna, Isus N. siječe duše mačem, oni u lađi se plaše da im ne stradaju duše, znači oni da ne stradaju.

Ko nema istinu u BIbliji taj manipuliše terminima.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Baš ja ne izbjegavam tvoje koment. Neću da ti odg. jer si ti već ušao u duboku fazu farisejstva.

Zato sto nemas odgovor!

Misliš prilikom rađanja, to nema veze sa vaskrsenjem ako si to mislio.

Pravis se lud! Ako u telo ulazi Dusa kod Hristovog rodjenja to znaci da je onda telo prazna ljustura! To dokazuje da telo zahteva dusu i da ne moze funkcionisati bez nje!

Nemoj da ti govorim o užem i širem smislu značenja riječi i proširivanju značenja riječi tokom vremena.

I u vezi reinkarnacije manipulises ovde, govoreci o uzem i sirem znacenju te definicije. To je kao da ja sad uzmem vaskrsenje koje postoji i kod pagana i tvrdim da ste vi pagani po "uzem znacenju" tog termina. Dakle vi ste od pagana prisvojili vaskrsenje!

Medjutim, Hriscansko vaskrsenje veze nema sa paganskim!

Zato i ovo sto si ti dao nije "reinkarnacija", niti se moze identifikovati sa paganskim konceptom, svakako da nije preuzeto, ne sadrzi iste elemente i nema veze sa paganskim razumevanjem tog termina!

Dakle, kao i uvek na delu je vasa manipulacija znacenjem termina, da bi se drugome pripisao "paganizam" po sistemu "slicnosti"!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Zato sto nemas odgovor!

Što bih ti odg. svejedno nećeš prihvatiti istinu.

Pravis se lud! Ako u telo ulazi Dusa kod Hristovog rodjenja to znaci da je onda telo prazna ljustura!

A gdje u BIbliji stoji da ulazi duša? Ulazi duh životni koji je isti svima.

To dokazuje da telo zahteva dusu i da ne moze funkcionisati bez nje!

Ne zahtijeva dušu nego duh i taj duh život. nije nikakvo svijesno biće. Da je svijesno biće onda bi Bog nas stvorio kao duhove,a ne kao duše.

I u vezi reinkarnacije manipulises ovde, govoreci o uzem i sirem znacenju te definicije.

To se uči na fakultetu. Nemoj da ti dajem primjere za to, a već sam jedan pr. dao.

To je kao da ja sad uzmem vaskrsenje koje postoji i kod pagana i tvrdim da ste vi pagani po "uzem znacenju" tog termina.

Pa kod njih i ne postoji vaskrsenje, formalno da, ali istinski ne. Tako da to možeš uzmeš samo za sebe,a ne za nas.

Dakle vi ste od pagana prisvojili vaskrsenje!

Objašnjeno tu iznad.

Medjutim, Hriscansko vaskrsenje veze nema sa paganskim!

Ni sa vaših shvatanjem vaskrsenja jer je ono isto pagansko.

Zato i ovo sto si ti dao nije "reinkarnacija",

Po opisu jeste, jer i vi vjerujete da se duša ponovo vraća u tijelo. Ti uopšte ne smiješ da citiraš samu suštinu te složenice.

niti se moze identifikovati sa paganskim konceptom,

Kako da ne može kada vi kao i pagani vjerujete u zagrobni život.

svakako da nije preuzeto,

Pa vi ste preuzeli koncept duše od Platona, sami vaši duhovnici priznaju.

ne sadrzi iste elemente i nema veze sa paganskim razumevanjem tog termina!

Suštinski je isto.

Dakle, kao i uvek na delu je vasa manipulacija znacenjem termina, da bi se drugome pripisao "paganizam" po sistemu "slicnosti"!

Pa ti ne možeš da osporiš naša tumačenja.

Učlanjen(a)
11.02.2009
Poruka
8.070
Pa ti ne možeš da osporiš naša tumačenja.

Ne mora on ništa da osporava, dovoljan je Tertulijan i činjenica da skoro 120 godina niste znali jeste li Hrišćani ili ne, verujete li u Trojstvo ili ne. Tako da i vaša lična nevera u presveto Trojstvo i nije za čudo.

Pomenuli ste Platona, a ne kažete da ste vi preuzeli "smrtne duše" od Epikura. Da nije možda i on bio subotar i kvazi judejac, bez obrezanja pa je zaslužio da se njegova filozofija nađe u doktrini i dogmi suborastva? Ah, da, vi to da bi ste bili što sličniji Hebrejima, ali bez obrezanja, bez prvine, bez Bar Mitzvaha, bez Peshaha, bez mlađaka. Od svog Judaizma, samo vam se sviđaju subote, jer i propise o ishrani tumačite onako nakrivo, uz dodatak onoga što vam je rekla EGW.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ne mora on ništa da osporava, dovoljan je Tertulijan i činjenica da skoro 120 godina niste znali jeste li Hrišćani ili ne, verujete li u Trojstvo ili ne. Tako da i vaša lična nevera u presveto Trojstvo i nije za čudo.

Dokaz da za vas drugi misli.

Pomenuli ste Platona, a ne kažete da ste vi preuzeli "smrtne duše" od Epikura.

A šta su ono pisali Mojsije, Isus N. Isaija, David, Solomon, Ivan, Luka?

Besmisleno je da naše arg. koristiš protiv nas.

Da nije možda i on bio subotar i kvazi judejac, bez obrezanja pa je zaslužio da se njegova filozofija nađe u doktrini i dogmi suborastva? Ah, da, vi to da bi ste bili što sličniji Hebrejima, ali bez obrezanja, bez prvine, bez Bar Mitzvaha, bez Peshaha, bez mlađaka. Od svog Judaizma, samo vam se sviđaju subote, jer i propise o ishrani tumačite onako nakrivo, uz dodatak onoga što vam je rekla EGW.

Opet prazna priča Dartova.

Ja ću da dam dokaz iz Biblije.

Stihovi koji dokazuju da je duša smrtna.

Djela apostolska 3,23 Djela apostolska 27,22

5. Mojsijeva 20,16 Isus Navin 2,13 Isus Navin 10,30 Isus Navin 10,32 Isus Navin 10,35 Isus Navin 10,40

1. Carevima 15,29 Isaija 53,12 Jezekilj 18,4 Jezekilj 18,20

Moram opet da dam slapov koment. opet stihovi iz SZ.

Imate toliko jake arg. da ih ja širim dalje.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
A gdje u BIbliji stoji da ulazi duša? Ulazi duh životni koji je isti svima.

ZNACI PORICES DA U TELO HRISTOVO ULAZI LICNOST???

Ne zahtijeva dušu nego duh i taj duh život. nije nikakvo svijesno biće. Da je svijesno biće onda bi Bog nas stvorio kao duhove,a ne kao duše.

ZNACI U TELO HRISTOVO NIJE USAO BOG? ZNACI PORICES UTELOVLJENJE - ULAZAK DUSE???

Ako je licnost usla u Hristovo telo, onda je telo "stan" za Dusu, jer da nije, ne bi moglo da udje nista u Hristovo telo!

To se uči na fakultetu. Nemoj da ti dajem primjere za to, a već sam jedan pr. dao.

Ti si toliko arogantan da mislis da si jedino ti zavrsio fakultet i da treba sve da nas ucis ovde.. To je zalosno!

Pa kod njih i ne postoji vaskrsenje, formalno da, ali istinski ne. Tako da to možeš uzmeš samo za sebe,a ne za nas.

Zali Boze tvog obrazovanja, pa egipcani su imali vaskrsenje pre nego sto je ono uopste i bilo poznato judaizmu i Hriscanstvu! Tako da se moze reci da si ti preuzeo paganski koncept!

A mi mozemo na isti nacin i celu bibliju paganizovati. To je ono sto vi satanisti i radite. Ti sluzis djavolu paganizujuci Hriscansku crkvu s jedne, dok sa druge strane, satana koristi druge da paganizuju citavo Hriscanstvo! Princip je isti, to je njegova skola! Zato mi i znamo iz koje ste vi rupe izisli!

Objašnjeno tu iznad

Nisi ti nista objasnio, sramotis sebe i onog ko ti je dao diplomu!

Ni sa vaših shvatanjem vaskrsenja jer je ono isto pagansko.

Pa ti si uzeo pagansko vaskrsenje od egipcana! Pa ja isto mogu da napadam vas ko papagaj!

Gde ima "slicnosti" ima i "izvedbe verovanja". Egipatska religija je dakle pre judaizma i Hriscanstva poznavala ideju vaskrsenja! Dakle, mozemo reci da su judeji od egipcana pozajmili vaskrsenje, da su ga uoblicili a Hriscanstvo mu je dalo formu!

Citave knjige se mogu o tome napisati. Dakle i mi mozemo osporavati Hriscanstvo, povezujici ga sa egiptologijom itd.. Uostalom vec su i napisane knjige! A vas je satana ucio bas toj vrsti diskreditacije, da se borite protiv Hrista paganizovanjem njegove crkve, dok on na drugom frontu ratuje istim argumentom protiv celog Hriscanstva!

Cilj je dakle srusiti poverenje u Hriscansku crkvu paganizacijom, a sa druge strane poturiti mu lazne crkve, da zbune ljude da zalutaju i na kraju da razocarani izgube veru.. Zato i jeste jadno stanje u protestantizmu, svi su zalutali u 50 000 razlicitih sekti!

Besmisleno je da naše arg. koristiš protiv nas.

Hoces li ti prestati s decjim forama tipa - "sve sto kazes to si ti", "imitiras me" i "puj pike ne vazi"? Idi nadji sebi neki form za svoj uzrast onda!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
ZNACI PORICES DA U TELO HRISTOVO ULAZI LICNOST???

Čim nemaš nauku u BIbliji prebacuješ se na Isusa. NIje ušlo u tijelo ličnost nego je On postao tijelo. Mi nemamo dva tijela i dva bića.

ZNACI U TELO HRISTOVO NIJE USAO BOG? ZNACI PORICES UTELOVLJENJE - ULAZAK DUSE???

Ako je licnost usla u Hristovo telo, onda je telo "stan" za Dusu, jer da nije, ne bi moglo da udje nista u Hristovo telo!

Pa On je postao tijelo u tijelo je ušao duh Sveti i tako je začet Isus.

onda je telo "stan" za Dusu

Netačno duša je sam čovjek, a nije samo duh ili samo tijelo.

Evo kako je lako osporiti tvoju nauku.

Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša.

Ti si toliko arogantan da mislis da si jedino ti zavrsio fakultet i da treba sve da nas ucis ovde.. To je zalosno!

Čim ne možeš da osporiš moju nauku onda sam arogantan.

Zali Boze tvog obrazovanja, pa egipcani su imali vaskrsenje pre nego sto je ono uopste i bilo poznato judaizmu i Hriscanstvu! Tako da se moze reci da si ti preuzeo paganski koncept!

Foramalno kao i vi.

A mi mozemo na isti nacin i celu bibliju paganizovati. To je ono sto vi satanisti i radite. Ti sluzis djavolu paganizujuci Hriscansku crkvu s jedne, dok sa druge strane, satana koristi druge da paganizuju citavo Hriscanstvo! Princip je isti, to je njegova skola! Zato mi i znamo iz koje ste vi rupe izisli!

Da li je nešto pagansko ili nije zavisi od smisla učenja. Vaš opis i Egipćana je reinkaranacija, a formalno kažete da je to vaskrsenje.

Nisi ti nista objasnio, sramotis sebe i onog ko ti je dao diplomu!

I onda opet popljuvanje sagovornika.

Pa ti si uzeo pagansko vaskrsenje od egipcana!

Oni vjeruju u selidbu duše iz tijela u tijelo kao i vi.

Gde ima "slicnosti" ima i "izvedbe verovanja".

Ali je različit smisao i opis vjerovanja.

Kod vas i pagana je isti smisao.

Egipatska religija je dakle pre judaizma i Hriscanstva poznavala ideju vaskrsenja!

Ne može biti ispred kada su Adam i Avelj imali ispravnu vjeru.

Dakle, mozemo reci da su judeji od egipcana pozajmili vaskrsenje, da su ga uoblicili a Hriscanstvo mu je dalo formu!

Kakvo nepoznavanje Biblije, zašto je Avelj prinio žrtvu. Dakle znali su odmah za vaskrsenje.

Cilj je dakle srusiti poverenje u Hriscanstvo i Judaizam paganizacijom,

Lažna religija jeste kopija prave, pa kod vas Hrišćanstvo jeste paganizovano zbog smisla kojeg vi imate i učenja.

Zato i jeste jadno stanje u protestantizmu, svi su zalutali u 50 000 razlicitih sekti!

Kod vas je uvijek bilo gore i jadnije stanje nego kod nas, čak i sada, a prije je još više.

Hoces li ti prestati s decjim forama tipa - "sve sto kazes to si ti",

To nisu dječije fore nego projekcija.

Naravno kada vas moji arg. pogađaju. Sam Dart je rekao da na tučete našim arg.

"puj pike ne vazi"?

To je tvoj nivo izražavanja (razmaženog derišta koje se svađa za igračku) a naravno da nije isto kada vi nešto date i mi.

Što smo vdijeli na primjeru kušača i Isusa, nije isto kada kušač da stih iz Biblije i kada je Isus dao.

Idi nadji sebi neki form za svoj uzrast onda!

Već sam bio na više foruma, čak i na ateističkom, agresivnih ateista, tamana je tebi, slapu i dartu isto izražavanje kao njihovo.

Lamprdanje, bulažnjenje, trkeljanje. Kao i kod njih.

Ima čak i tema o Miroljubu P. Šta Ratoljub (tako su ga nazvali) trenutno bulazni.

Ma ko jaje jajetu ste.

Postanak 46,18 To su bili potomci Zilpe, koju je Laban darovao svojoj kćeri Lei. Ona je tako rodila Jakovu šesnaest duša

Postanak 46,27 I k tome dva sina Josipova što su mu se rodila u Egiptu. Prema tome, sve čeljadi Jakovljeva doma što se naseli u Egiptu bijaše sedamdeset duša

Izlazak 1,5 U svemu Jakovljevih potomaka bijaše sedamdeset duša. A Josip je već bio u Egiptu

Brojevi 31,35 a ljudskih duša - žena koje nisu poznale muškarca - bijaše u svemu trideset i dvije tisuće.

Brojevi 31,40 Ljudskih je duša bilo šesnaest tisuća, a njihov ujam za Jahvu trideset i dvije osobe.

Brojevi 31,46 a ljudskih duša šesnaest tisuća

Djela apostolska 27,22 Sada vas pak opominjem: razvedrite se jer ni živa duša između vas neće stradati, nego samo lađa.

Djela apostolska 27,37 A svih nas je u lađi bilo dvjesta sedamdeset i šest duša.

Rimljanima 13,1 Svaka duša neka se podlaže vlastima nad sobom. Jer nema vlasti doli od Boga: koje postoje, od Boga su postavljene

Natrag