Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Znas mene je vise strah ljudi takvih kao sto si ti (sektasa) nego onih koju bi samo da se biju i misle koga ce da ubiju, jer samo se setim oni Gospodovih reci kada nam kaze da se ne bojimo onih koji mogu telo ubiti, no onih koji mogu dusu pogubiti.

Nego bih te pitao nesto ne vezano za temu, a ne moras mi odgovoriti. Kako se zove otpad koji je izdvojen od otpada? :vorred::blum3:

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Čudnovatog li pitanja ,Besmrtnost ili smrtnost duše?,
Kako uopšte zamišljate smrt jedne duše?
Ako u čoveku postoji duša ona može biti samo besmrtna.
Samo telo umire duša ne umire.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Čudnovatog li pitanja ,Besmrtnost ili smrtnost duše?,
Kako uopšte zamišljate smrt jedne duše?
Ako u čoveku postoji duša ona može biti samo besmrtna.
Samo telo umire duša ne umire.
Zašto čudnovato pitanje? Misliš li da je duša neka mačka ili ptica, pa pitaš kako zamišljamo smrt duše? Evo, ovako je ja zamišljam: Kada srce prestane da radi, prestane i dotok krvi u mozak, a time i dotok kisika. Komunikacija između neurona prestaje i svijest se gasi! Mrak! Nema više neonskog svjetla! Nema više ni duše, jer duša nije ništa drugo do simbioza našeg uma i emocija.

Učlanjen(a)
10.07.2010
Poruka
2.773
Vau kakav razuman odgovor, pa kako je onda moguće da se duša odvoji od tela?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
29.042
Zašto čudnovato pitanje? Misliš li da je duša neka mačka ili ptica, pa pitaš kako zamišljamo smrt duše? Evo, ovako je ja zamišljam: Kada srce prestane da radi, prestane i dotok krvi u mozak, a time i dotok kisika. Komunikacija između neurona prestaje i svijest se gasi! Mrak! Nema više neonskog svjetla! Nema više ni duše, jer duša nije ništa drugo do simbioza našeg uma i emocija.

Slazem se sa ovim ali nadam se da necu skrenuti sa teme (bilo bi previse za veceras) pitanjem sta je sa materijom koja nije unistiva...?

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Član
Učlanjen(a)
18.05.2010
Poruka
376
Ljudi za mene je Nikola Tesla neprikosnoveni i neprevazićeni autoritet.
Ako je on rekao da je u stanju komunicirati sa svojim drugom Markom Tvenom onda tu nečega ima.yes3

Natrag