Član
- Učlanjen(a)
- 03.06.2010
- Poruka
- 14.301
ANDJELI NISU IMALI I NEMAJU - "bozanstvo"!
Stih koji glasi: "ja rekoh bogovi ste"
Ne znaci da ih Bog "pretvara u bogove", vec im se on tamo - RUGA!
Pogledaj ceo stih:
"ja rekoh bogovi ste, ALI CETE KAO SINOVI LJUDSKI POMRETI SVI"
Ne radi se tu o tome, da ih bog "pretvara u bogove", "vec su oni sami sebe tako zvali" - i onda im se Bog "ruga" i kaze:
"DA, JESTE VI BOGOVI, ALI CETE KAO SINOVI LJUDSKI POMRETI!"
--> DAKLE RUGA IM SE!
U pitanju je obicno nerazumevanje stihova!
Nije to ni ruganje, nego im govori da su im zla djela i da će pomrijeti zbog toga.
Ovde se ne slazem, jer mi "necemo imati isto telo", jer ako ono bude i sastavljeno vecim delom od "stare materije" opet ce sadrzati "bitan deo nove" , dakle to onda "NE MOZE BITI ISTO TELO - ISTA LICNOST".
Biblija kaze da ce telo biti "izmenjeno".
Ali ostaje ista ličnost.
Gde je tebi licnost u telu?
U kom delu tela?
Ako je "ceo covek = licnost", onda se "modifikacijom tela - menja i licnost"!
Pa nema ličnosti izvan tijela. Što bi se mijenjalo kada Bog u sebi ima sve o svakoj ličnosti.
Zato sam lepo rekao, "informacija se vadi napolje", to se vraca Bogu, i on je "ubacuje nazad u novo telo", i tako covek "vaskrsava".
I da se inf. vraća opet nije ona ličnost, nigdje nema zagrobnog života. To ni tvoja crkva ne uči, nego kaže da izlazi duh (oni ga zovu dušom) i da je to svijesna i živa osoba. Što nije tačno.
Drugacije ne ide, jer Biblija to uci , samo treba otvoriti oci, i sagledati "sta je Duh", on se u bibliji uvek opisuje kao "licnost",
Ali se odnosi na dušu, dakle i na tijelo. Nigdje ličnost nije mimo tijela. I taj duh nije ništa mimo tijela što izlazi, a to uči tvoja crkva.
ako ja ne sporim da je on i "sila", on jeste i energija, ali nije samo to..
Vi ste ispravno razumeli da je on "sila", ali niste jos shvatili da je Duh "nosioc licnosti"!
Duh životni nije duh čovjeka.