OVO je volja Oca koji me posla: da od onoga sto mi dade ništa ne izgubim, nego da ga VASKRSNEM U POSLEDNJI DAN.” (Jovan 6,39)
Mrtve pravednike će Hristos da vaskrsne, ne kad umru nego u poslednji dan. Verujete li u to ?
„Jer će doći Sin coveciji u slavi Oca svojega s andjelima svojim, I TADA će se vratiti svakome po delima njegovim.” (Matej 16,27)
Tada, a ne kada umre.
Miho verujes li ti da će pravednici primiti nagradu kad Isus dodje i kad vaskrsnu ili kad umru?
„...Jer ide cas u koji će svi koji su u grobovima cuti glas Sina Bozjega, i izici će koji su cinili dobro u VASKRSENJE ZIVOTA, a koji su cinili zlo u vaskrsenje suda.” (Jovan 5,28)
Da duse pokojnika nisu na nebu svedoci sam Gospod Isus Hristos:
„I KAD OTIDEM I PRIPRAVIM VAM MESTO OPET CU DOCI I UZECU VAS K SEBI DA I VI BUDETE GDE SAM JA.” Jovan 14,3.
Znači da one koje će uzeti nisu na Nebu nego na zemlji, mrtvi u grobovima i cekaju vaskrsenje, a živi cekaju preobrazenje i da zajedno budu uzeti na nebo.
„Jer vam ovo kazujemo recju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za Dolazak Gospodnji nec'emo preteci one koji su pomrli. Jer c'e Sam Gospod, sa zapovescu, s glasom arandjelovim, i s trubom Bozjom sici s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuce najpre; a potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bic'emo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako c'emo svagda s Gospodom biti.” (1. Solunjanima 4,15-18)
Pravednioci odlaze na Nebo posle vaskrsenja a ne prilikom umiranja.
Nada Hrišcana je, dakle, jedino u vaskrsenju, jer „ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vasa” (1. Korincanima 15,14).
„Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi OZIVETI, ali svako u svom redu: prvo Hristos; a POTOM oni koji verovase Hristu, O NJEGOVOM DOLASKU.” (1. Korincanima 15,22.23)
kada vi kažete da sveci nisu u grobovima zar ne vidite da se suprotite jasnoj Hristovoj izjavi?
Tek posle vaskrsenja pokazuje se razlika između vernika i nevernika, a do tada svi jednako cekaju u grobovima svojim.
Avram je bio dobar, posten i veran covek, ali ni on posle smrti nije primio nagradu.
Pavle to potvrdjuje,kada u velikane vere ubraja i Avrama, da bi zatim nedvosmisleno izjavio da „...OVI SVI dobivsi svedocanstvo verom NE PRIMISE OBECANJA; Jer Bog nesta bolje za nas odredi DA NE PRIME BEZ NAS savrcenstva.” (Jevrejima 11,39.40)
Vidite, ako tvrdite da su pravednici koji su umrli na nebu, onda se suprotite ovoj Pavlovoj izjavi.
„Jer vam ovo kazujemo recju Gospodnjom da mi koji živimo i ostanemo za Dolazak Gospodnji nec'emo preteci one koji su pomrli. Jer c'e Sam Gospod, sa zapovescu, s glasom arandjelovim, i s trubom Bozjom sici s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuce najpre; a potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bic'emo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako c'emo svagda s Gospodom biti.” (1. Solunjanima 4,15-18)
Pravednioci odlaze na Nebo posle vaskrsenja a ne prilikom umiranja.
Nada Hrišcana je, dakle, jedino u vaskrsenju, jer „ako Hristos ne usta, uzalud dakle propovedanje naše, a uzalud i vera vasa” (1. Korincanima 15,14).
„Jer kako po Adamu svi umiru, tako će i po Hristu svi OZIVETI, ali svako u svom redu: prvo Hristos; a POTOM oni koji verovase Hristu, O NJEGOVOM DOLASKU.” (1. Korincanima 15,22.23)
Pokojni pravednici u grobovima ceka i ustace o Hristovom dolasku.
Nijedan dokaz ovde nisam uzeo iz Starog zaveta, svi su iz Novog, ali ako vi ni u ovo ne verujete, onda ste odbacli i Novi, a ne samo Stari zavet,onda niste Hrišćani.
Ako je istina da slediteHristov nuk, kao sto tvrdite, onda poslusajte Ga:
„Pregledajte pisma jer ona svedoce za mene.” Jovan 5,39.
„Koji me veruje kao sto pismo rece...” Jovan 7,38.
„Ako vi ostanete na mojoj besedi, ziasta ćete biti ucenici moji i poznacete istinu i istina će vas izbaviti”. Jovan 8,31.32.