Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nemaš nikakav odg. osim da daješ besmislene optužbe ničim dokazane. Jesi dobio vjeru od Jevreja ili oni od pagana?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Radi se o dva pocinka ili mira.

1. O DUHOVNOM POCINKU KOJI SE OSTVARUJE ZAJEDNICOM SA BOGOM DANAS, KOJI JE PREDUKUS VECNOG POCINKA U KOJI CE VERNI UCI NA KRAJU NAKON HRISTOVOG DOLASKA.

2. O POCINKU U KOJI VERNIK ULAZI SVAKE SEDMICE SUBOTOM PO PRIMERU BOGA KOJI JE POCINUO U SEDMI DAN NAKON STVARANJA, KOJI PREDSTAVLJA USLOV ZA ULAZAK U DUHOVNI POCINAK ILI ZAJEDNICU SA BOGOM, I ZA VECNI POCINAK NA KRAJU.

Ako se ovo negira, onda je apostol Pavle pogresio kada je o ovome govorio, a objasnjenje sam vec dao.

http://serbianforum.org/threads/besmrtnost-ili-smrtnost-duse.17475/page-124#post-1873465

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nemaš nikakav odg. osim da daješ besmislene optužbe ničim dokazane. Jesi dobio vjeru od Jevreja ili oni od pagana?

Zbunio si se Tripo..

Ja sam rekao da je poslanica Jevrejima ''upucena Jevrejima'' a ne ''paganima''.
Poslanicu pise Pavle i to ''Jevrejima'', svom narodu, a ne onima iz mnogobostva koji su Hriscanstvo kasnije prihvatili..
Naslovljena je ''POSLANICA JEVREJIMA''.

DAKLE NE RADI SE OVDE O PAGANIMA!

Posto je to tako ti ne mozes onda reci da ''jevreji nisu drzali subotu''(a jos manje da se poslanica odnosi na pagane), oni su za nju revnovali i ubijali su svakog ko je tu subotu krsio..

Jevrejima dakle kaze: ''da se postaramo dakle uci u taj pocinak'', ''postarajmo se da ne zakasni ko od vas' - ako si drzao subotu kao jevrejin ne mozes ''zakasniti'' da pocines, jel znas kad pocinje subota i sta je njen znacaj i smisao...

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja sam rekao da je poslanica Jevrejima ''upucena Jevrejima'' a ne ''paganima''.

Pa to ne obara moj arg. nije Pavle jedno pisao paganima, a nešto suprotno Jevrejima.

Poslanicu pise Pavle i to ''Jevrejima'', svom narodu, a ne onima iz mnogobostva koji su Hriscanstvo kasnije prihvatili..

Na to sam dao odg.

DAKLE NE RADI SE OVDE O PAGANIMA!

Imaš li dkaz da je nešto suprotno od toga pisao paganima?

Posto je to tako ti ne mozes onda reci da ''jevreji nisu drzali subotu''

Pa i nisu. Ti uopšte ne shvataš šta je ispravno držanje subote zato i ne znaš šta znači i kršenje.

(a jos manje da se poslanica odnosi na pagane), oni su za nju revnovali i ubijali su svakog ko je tu subotu krsio..

Pa nije Isus kršio subotu i nije zbog subote ubijen.

Jevrejima dakle kaze: ''da se postaramo dakle uci u taj pocinak'',

To sam već objasnio. Ako je poslanica Jevrejima samo za Jevreje što je onda tvoja crkva priznaje? Što je nije izbacila?

ako si drzao subotu kao jevrejin ne mozes ''zakasniti'' da pocines,

Pa fariseji je nisu držali kao ni narod koji je ostao uz njih.

jel znas kad pocinje subota i sta je njen znacaj i smisao...

Pa ti ne znaš smisao subote, jer da znaš držao bi je.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Pa to ne obara moj arg. nije Pavle jedno pisao paganima, a nešto suprotno Jevrejima.

Imaš li dkaz da je nešto suprotno od toga pisao paganima?

Pa nije Isus kršio subotu i nije zbog subote ubijen.

To sam već objasnio. Ako je poslanica Jevrejima samo za Jevreje što je onda tvoja crkva priznaje? Što je nije izbacila?

Kad dodjes k sebi, onda cemo pricati, vidim da si se izgubio...
Ja pisem jedno ti pises nesto trece..

Ja ovo gore sto mi pripisujes nisam ni tvrdio, ti ne znas ni sta sam rekao.
Sto se ja trudim sa nekim ko ne cita postove? Stvarno ne znam..

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Ja pisem jedno ti pises nesto trece..

ti ne možeš da oboriš ono što sam dao. Ono što ti pišeš ne dokazuje tvoju nauku.

Ja ovo gore sto mi pripisujes nisam ni tvrdio, ti ne znas ni sta sam rekao.

Šta je bitno šta si rekao ako nisi dokazao. Možeš da kažeš da si bio na Marsu ako nisi bio onda ništa ne znači.

Sto se ja trudim sa nekim ko ne cita postove? Stvarno ne znam..

Ja nisam ni htio o tome da nastavljamo rasp. nego sam samo dao komentar. A ti onda nastavio.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Ja znam da moraš da pljuješ protivnika i da otkriješ pokvarenost svog karaktera jer nemaš arg. za ono što tvrdiš.

ti ne možeš da oboriš ono što sam dao. Ono što ti pišeš ne dokazuje tvoju nauku.

Šta je bitno šta si rekao ako nisi dokazao. Možeš da kažeš da si bio na Marsu ako nisi bio onda ništa ne znači.

Ja nisam ni htio o tome da nastavljamo rasp. nego sam samo dao komentar. A ti onda nastavio.

Pogubio si se u startu, jer ne citas postove i onda kazes da sam ja pokvaren?
Ti samo napadas, makar to bilo i sa dve tri reci, al samo da napadnes..
Od tebe jos dokaz za tvrdnje nikada nisam ni dobio, i niti cu..
Ti i ne znas ni da komuniciras, to i ne zelis..

I premda kazes da sam pokvaren, ja ti zelim sve najbolje, i da ti se otvore oci..

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Braco mir u Gospodu, on ce sve uskoro urediti i nema svrhe ovoliko revnovati u napadu na druge.
Postujmo jedni druge, a Gospod ce svakome dati po iskrenosti da spozna istinu.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Braco mir u Gospodu, on ce sve uskoro urediti i nema svrhe ovoliko revnovati u napadu na druge.
Postujmo jedni druge, a Gospod ce svakome dati po iskrenosti da spozna istinu.

Ja postujem svakog i Tripa postujem, samo ne nalazim da mi je moguce sa njim razgovarati, jel on to ne zeli..
On je tu da nam prenese ono sto je naucio, ne i da sam nauci, ne zanima ga apsolutno nista drugo..

Svako treba da veruje svoje, ali mislim da svi mi takodje treba da osmotrimo i dokaze drugih, a ne da istrajavamo u svom, da teramo inat i napadamo druge iz predrasuda..

Ja prema adventistima nikada nisam imao predrasude, niti ih napadam.
Ti si mi svedok, da ja svakog saslusam posteno, odmerim dokaze, pa tek onda reagujem..
Tripo to ne radi, i zato ja reagujem kako reagujem, jer ja ne trpim kada neko namerno tera inat, a nije slep za dokaze niti nerazuman..

Ja se nadam samo, da ce se on jednom promeniti, pa cemo moci i normalno razgovarati.
Dotle, ja samo molim Boga za to, a njemu se izvinjavam, eto i ako sam ga uvredio, sto mi nikad nije bila namera, kad kazem ''lupio si glupost'' i meni to svi kazu...

Natrag