Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
O svemu bi ti pričao samo ne o duši jer učite paganske jeresi duha Kaspera

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Eto su dokazali, vidis da znas..
A to je od osnivanja tako, od pocetka su vam masoni bili u redovima..

Nažalost oni cijene EGW i pionire, oni bi sigurno znali za to...volio bih kad bi ti svoju teoriju tamo iznio...jer su ljudi stručni za to....imaju posebnu temu Pagasnki i okultni simboli i obiačaji....evo tema koje su aktualne tamo

http://forum.religija.me/f6-religija

Oni sve isto vjeruju kao i ja samo što vele da je Vatikan osvojio crkvu infiltriranjem u istu...a to da su pioniri bili masoni su vjerujem za njih bajke.....

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Nažalost oni cijene EGW i pionire, oni bi sigurno znali za to...volio bih kad bi ti svoju teoriju tamo iznio...jer su ljudi stručni za to....imaju posebnu temu Pagasnki i okultni simboli i obiačaji....evo tema koje su aktualne tamo

http://forum.religija.me/f6-religija

Oni sve isto vjeruju kao i ja samo što vele da je Vatikan osvojio crkvu infiltriranjem u istu...a to da su pioniri bili masoni su vjerujem za njih bajke.....

Kakva ti je to logika da se infiltriras u crkvu koja jos nije ni osnovana u grupu ljudi "cekalaca drugog dolaska"?

A oni su vec tada imali masone u svojim redovima..

Dakle to sto ovi tvrde ne pije vodu..

Ja ne znam jel vi uopste razmisljate svojom glavom?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Hajd mire, pratim sve rasprave, forume i slično i ovdje nađoh prvi put da su pioniri masoni i to od tebe....vidš da katolička crkva priznaje da mi držimo pravi Sabat i vele da smo najkonisentniji protestanti....

http://amredeemed.com/bible-study/c...-day-adventist-are-keeping-the-true-sabbath/#

Katolici hvale vas adventiste? Kainose ajd uozbilji se :)
To da su vecina pionira bili masoni ne tvrdim samo ja.
A ako ti je toliko stalo do rasprave, pozovi te svoje strucnjake ovamo, ja forum ne menjam...

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ви и не знате, нити можете разумети шта је прави Сабат. То је други дан који Господ одреди. Ви нисте оспособљени да умом схватите који је то други дан (данас), јер сте дубоко у фарисејству, јереси која не разуме ни шта је Христос говорио. Јереси која је хтела да убије Христа јер "квари суботу".

4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
7. Опет одреди један дан, данас, говорећи у Давиду по толиком времену, као што се пре каза: Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.
8. Јер да је Исус оне довео у покој, не би за други дан говорио потом.
9. Дакле је остављено још почивање народу Божијем.

Који је то други дан (данас), фарисејско-суботарској јереси ће остати велика тајна.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ovde sam primetio jednu liniju nepostenja, jer se za istoriju velikog otpada polovinom 2 veka koju sam vise puta iznosio tvrdi da je fikcija, a ovde se upravo iznosi fikcija, ljudsko misljenje koje nema nikakvih osnova, da su Adventisti nastrali od masona.

Adventisti su nastali od Evriopskih protestanata koji su presl na novi kontinent, od ljudi iz razlicitih protestantskih crkava koji su bili okupljeni oko Milera, ovo svedoci i istorija Adventisticke crkve.

Sada ja imam pitanje.

Kako se kada je u pitanju istorija tradicionalnih crkava ona prihvata sirokogrudo, a istorija Adventista odbacuje i stvara nekakva izmisljotina o navodnom masonskom poreklu Adventista?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ви и не знате, нити можете разумети шта је прави Сабат. То је други дан који Господ одреди. Ви нисте оспособљени да умом схватите који је то други дан (данас), јер сте дубоко у фарисејству, јереси која не разуме ни шта је Христос говорио. Јереси која је хтела да убије Христа јер "квари суботу".

4. Јер негде рече за седми дан овако: и почину Бог у дан седми од свих дела својих.
7. Опет одреди један дан, данас, говорећи у Давиду по толиком времену, као што се пре каза: Данас ако глас Његов чујете, не будите дрвенастих срца.

Који је то други дан (данас), фарисејско-суботарској јереси ће остати велика тајна.

Evo Adrian koji je drugi dan u pitanju,

Jevrejima poslanice 4 poglavlja, predstavlja jedan od najvećih dokaza u prilog važnosti postovanja Subote u novom zavetu.

Ovo poglavlje predstavlja Amanet ili zaveštanje apostola Pavla Hrisćanima u pogledu Subote i njenog značaja za spasenje i ulazak u Božje carstvo slave.

Naime, u Jevrejima poslanici 4 poglavlju - apostol Pavle koristi 2 izraza za reč "POČINAK"

Na prvom mestu to je Grčki izraz "Katapausis" ( Grcki: κατάπαυσις ).

Ovaj izraz se spominje u stihovima 1, 3, 5, 10, 11, Jevrejima poslanice 4 poglavlja.

Na drugom mestu to je Jevrejski izraz "Sabbatismos"

Ovaj izraz se spominje u 9 stihu istog poglavlja, i odnosi se na Subotnji počinak ili svetkovanje Subote.

U nastavku je priložen ceo tekst 4 poglavlja Jevrejima poslanice sa naznačenim izrzima pocinak, i to na Grčkom ( katapausis ) i Jevrejskom (Sabbatismos ).

"Da se bojimo, dakle, da kako dok je još ostavljeno obećanje da se ulazi u POKOJ Njegov, ne zakasni koji od vas.
Jer je nama objavljeno kao i onima; ali onima ne pomaže čuvena reč, jer ne verovaše oni koji čuše.
Jer mi koji verovasmo ulazimo u POKOJ, kao što reče: Zato se zakleh u gnevu svom da neće ući u POKOJ moj, ako su dela i bila gotova od postanja sveta.
Jer negde reče za sedmi dan ovako: i POČINU Bog u dan sedmi od svih dela svojih.
I na ovom mestu opet: Neće ući u POKOJ moj.
Budući, pak, da neki imaju da uđu u njega, i oni kojima je najpre javljeno ne uđoše za neposlušanje;
Opet odredi jedan dan, danas, govoreći u Davidu po tolikom vremenu, kao što se pre kaza: Danas ako glas Njegov čujete, ne budite drvenastih srca.
Jer da je Isus one doveo u POKOJ, ne bi za drugi dan govorio potom.
Dakle je ostavljeno još SUBOTNJE POČIVANJE narodu Božijem.
Jer koji uđe u POKOJ Njegov, i on POČIVA od dela svojih, kao i Bog od svojih.
Da se postaramo, dakle, ući u taj POKOJ, da ne upadne ko u onu istu gatku neverstva.
Jer je živa reč Božija, i jaka, i oštrija od svakog mača oštrog s obe strane, i prolazi tja do rastavljanja i duše i duha, i zglavaka i mozga, i sudi mislima i pomislima srca"

Dakle, ovaj tekst govori o dve vrste počinka koji su usko povezani i imaju duhovni značaj za čoveka i njegovo spasenje.

Naime, Jevrejima poslanica poziva čoveka da ulaskom u Subotnji počinak svake sedmice ( predstavljen izrazom "Sabbatismos" ) uđe u drugu vrstu počinka ( predstavljenim izrazom "Katapausis" ) koji Bog daje danas, a koji u kontekstu biblije predstavlja predukus večnog života i ulaska u večni pokoj u koji će verni ući prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi.

Tekst u Jevrejima poslanici jasno kaže "da Jevreji kojima je bilo objavljeno ili dato obećanje o pokoju - nisu ušli u taj pokoj odnosno u obećanu zemlju ili "Katapausis" jer nisu prethodno ušli u Subotnipočinak "Sabbatismos" vec su kršili zapovest o Suboti"

Apostol Pavle zato u tekstu daje savet "da mi ne budemo neverni kao Jevreji koji su kršili Subotu "Sabbatismos" i iz tog razloga nisu ušli u Božji počinak i obećanu zemlju "Katapausis" već da se postaramo da uđemo u taj počinak "Katapausis" u koji je jedino moguće ući ulaskom u Subotni pokoj ili "Sabatismos" svake sedmice, odnosno - poštovanjem Subote koja predstavlja simbol večnog Božjeg pokoja u koji će verni ući prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi.

Zato apostol Pavle i piše u 9 stihu gde i koristi ovaj izraz "Sabatismos" koji označava svetkovanje Subote - da je narodu Božjem ostavljen Subotnji odmor ili počivanje.

Izraz "počinak - katapausis" u Jevrejima poslanici ima više značenja.
On označava duhovni počinak u koji vernik ulazi ostvarivanjem lične zajednice sa Bogom i napuštanjem greha i grešnog života i stanja u grehu u kome se do tada nalazio, to je oslobođenje iz ropstva greha.

On označava i konačni ulazak u počinak i nebesko carstvo prilikom Hristovog drugog dolaska u slavi.

Za razliku od toga, izraz "Sabbatismos" označava ulazak u Subotni mir svake sedmice, koji je preduslov da bi vernik ušao u pokoj ili "Katapausis"

--------------------------------------

Dakle, nije u pitanju nasa jeres i tajna, vec tvoje neznanje kojim obmanjujes i sebe i druge, jer sve gledas telesnim ocima bez Bozanskog pomazanja koji bi ti dao duhovni vid.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301

Vidiš da je kontekst stavljen u stvaranje kada je bio 7. dan.

Namjerno i nečasno si izostavio ovaj stih.

Jevrejima 4,10 Jer koji uđe u pokoj njegov, i on počiva od djela svojijeh, kao i Bog od svojijeh.

A kada je Bog počivao u 7. dan subotu. Dakle nema promijene dana. Drugi dan nije nedelja niti ima novog dana. Ovdje se govori i o danu slavnog dolaska Isusa koji opet nije nedelja

Natrag