Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Tvoja nauka i protina je žalosna. Sada na nečastan način postavljanjem pitanja se izvlačiš iz neprijatne situacije.

Nauka uništena Biblijom na više mjesta.

kakva laž prote.

Dakle PC laže. uhvaćeni ste u lažima. Ne daješ ništa iz Biblije kao dokaz.

Sta mi lazemo?
Pa tebi nije dobro?

Uhvatio si se recima da manipulises?
To pokazuje koliko si pokvaren!

A sta je s ovim:

''Реч „душа“ се користи да би означила васцелог човека и духовни елемент човекове егзистенције, али исто тако и живот који постоји у човеку и „свим тварима причасним Божијој Енергији“[2].''

Nasa teologija tvrdi da je ''Dusa = Zivot(kompletni zivuci covek)! , a ne nekakav ''nematerijalni deo'' u coveku!
Nematerijalni deo koji egzistira nakon smrti je ''Duh''.

Kazes da sam ja ili neko od nas pokvaren, a upravo ti ovde dokazujes sebe pokvarenim!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
a ne nekakav ''nematerijalni deo'' u coveku!
Nematerijalni deo koji egzistira nakon smrti je ''Duh''.

E vidiš zeznuli su te tvoji duhovnici.

- Свети Атанасије Велики: ''Будући да душа покреће саму себе, отуда следи да би, и након што одложи тело, требало да настави да покреће саму себе. Јер није душа она која умире, него је то тело, које умире након одласка душе''(ПГ ХХХIII,с.25,65Б)

Свети Јован Лествичник: ''САВ СВЕТ НИЈЕ ВРЕДАН КОЛИКО ДУША, ЈЕР ЋЕ СВЕТ ПРОЋИ, ДОК ЈЕ ДУША НЕПРОПАДЉИВА И ОСТАЈЕ НЕПРОПАДЉИВА''(Лествица, Београд 1963).

Vidiš da misle da je duhovna.

Свети Симеон Нови Богослов: ''Душа је духовна и по својој ПРИРОДИ бесмртна.''(Сабрана дела, Сирос, 1886,с.149).

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
E vidiš zeznuli su te tvoji duhovnici.

- Свети Атанасије Велики: ''Будући да душа покреће саму себе, отуда следи да би, и након што одложи тело, требало да настави да покреће саму себе. Јер није душа она која умире, него је то тело, које умире након одласка душе''(ПГ ХХХIII,с.25,65Б)

Po cemu su me zeznuli?
''Zemaljska Dusa(zivot) umire''.
Ali se nastavlja zivot u duhovnom svetu po Duhu koji imamo u sebi.. Taj Duh ''nastavlja''..
Zato kazemo da ''dusa zivi'' ukazujuci tako na ''sveukupnost zivota''...

Свети Јован Лествичник: ''САВ СВЕТ НИЈЕ ВРЕДАН КОЛИКО ДУША, ЈЕР ЋЕ СВЕТ ПРОЋИ, ДОК ЈЕ ДУША НЕПРОПАДЉИВА И ОСТАЈЕ НЕПРОПАДЉИВА''(Лествица, Београд 1963).

Vidiš da misle da je duhovna.

Zivot(Dusa) i jeste ''duhovna'' a ne materijalna:

''Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? ''

KO ZIVI U COVEKU???

Свети Симеон Нови Богослов: ''Душа је духовна и по својој ПРИРОДИ бесмртна.''(Сабрана дела, Сирос, 1886,с.149).

Jeste Dusa(zivot) ''Duhovna'':

''Zato nam se ne dosađuje; no ako se naš spoljašnji čovek i raspada, ali se unutrašnji covek obnavlja svaki dan.''

* Pises takve gluposti da je to neverovatno!

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
''Zemaljska Dusa(zivot) umire''.

Čovjek je samo jedna duša, jedan čovjek jedna duša. Okultna nauka uči da u čovjeku imaju dva tijela materijalnuo i duhovno.

Ali se nastavlja zivot u duhovnom svetu po Duhu koji imamo u sebi..

Samo u tvojoj mašti. Biblija kaže da se ne nastavlja život, nikakav.

Taj Duh ''nastavlja''..
Zato kazemo da ''dusa zivi'' ukazujuci tako na ''sveukupnost zivota''...

ne nastavlja nigdje taj duh nije sooba ni živo biće.

Zivot(Dusa) i jeste ''duhovna'' a ne materijalna:

Ljudi žive život samo kao tijelo. Ne kao duhovi.

''Jer ko od ljudi zna šta je u čoveku osim duha čovečijeg koji živi u njemu? ''

Pa duh sam je čovjek. Ali čovjek koji je tijelo. Nije ovdje duh ništa mimo čovjeka tj tijela.

KO ZIVI U COVEKU???

Šta ko živi u čovjeku?

* Pises takve gluposti da je to neverovatno!

Ukazivajući meni da ja nemam znanja projektuješ svoje neznanje iz Biblije.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Nemaš šta ni da kažeš. Tvoja crkva vjeruje u paganske budalaštine zagrobnog života. Moja ne vjeruje.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Sve te crkve u savezu sa Papom imajnu nauk o besmrtnosti duše. Ne zna mire da je papa Francek obišao svih 5 najvažnijih pravoslavnih Patrijaraha (Aleskandrijski, Istanbulski, Jeruzalemski, Antiohijski i kao šlag na torti Moskosvskog i ujedinio ih u jednu svjetsku babilonsku crkvu.....

Nego gdje Jurivaka, ko je moderator....sad neki stavljaju zaredom dva posta...smije li se to?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sve te crkve u savezu sa Papom imajnu nauk o besmrtnosti duše. Ne zna mire da je papa Francek obišao svih 5 najvažnijih pravoslavnih Patrijaraha (Aleskandrijski, Istanbulski, Jeruzalemski, Antiohijski i kao šlag na torti Moskosvskog i ujedinio ih u jednu svjetsku babilonsku crkvu.....

Nego gdje Jurivaka, ko je moderator....sad neki stavljaju zaredom dva posta...smije li se to?
Naravno da mire ne zna za takve gluposti.
Ali vi znate, imate svevidece oko :opaaa:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Dokazi da u bilo kom Adventistickom hramu postoji svevidece oko.

--------------------------------------------

Na internetu postoji galerija ovakvih primera prisutnosti simbola svevideceg oka u Pravoslavnim i katolickim crkvama sirom sveta.

Svevidece oko u Sabornoj crkvi u Beogradu..

Poslednja izmena:
Natrag