Besmrtnost ili smrtnost duse

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Naravno da su dobili uslovnu jer samo Otac i Isus imaju bezuslovnu, (Isus je se odrekao kada je došao na Zemlju) ovo je prva prevara sotone i demona. Jasno je da PC kao i RKC i skoro sve protest. su prihvatile ovu laž.

I svi pisci SZ su znali za vaskrsenje.

Učlanjen(a)
06.03.2016
Poruka
175
Marko ne pise tamo ''NIGDE'' nego stoji "NIKAD'' , ja sam prilozio izvorni tekst, pa pogledaj pazljivo..
Ovo ostalo ne znam sta bih ti komentarisao(nista mi nisi ni dao), ti tvrdis jedno a ja tvrdim drugo i tako mozemo do sutra.
Nisam nigde propustio da uvidim da su ranije verovali u vaskrsenje , jesu verovali, ali to je nakon Isaije.
Ja smatram i dao sam ti dokaze da niko pre Isaije nije poznavao preciznu nauku o vakrsenju niti Jov niti bilo ko pre Isaije, svi od reda su o tome nagajali.

Mire, ti neprestano ponavljas isto. Doksaze da pre Isaije nisu verovsalu u vaskrsenje nisam primetio. Gde su ti? Iz tvog prethodnog kokmantara zakljuvcio sma da si ti razumeo ono sto je Jov izjavio, ali ne zelis da to prihvatis, a to sam zakljucio iz onoga sto si iz Jovove knjige naglasio ono sto bi po tvome misljennju dokazalo tvoje misljenje, a ono sto Jov govori o vaskrsenju nisini spomenuo. To je dokaz da ti razumes ono sto pise u Bibliji, ali ne zelis da to prihvatis, jer to rusi ono sto si dosada verovao. Imas pravo da verujeds sta hoces, ali ja ne mislim da cu ponavljati uvek iste dokaze, jer nemam vremena na preterk.

-------------
"I imamo najpouzdaniju prorocku rec'' - Marko tu govori o ''prorocanstvima'' a u njima stoji TAKO GOVORI GOSPOD i to je merodavno, ostalo sadrzi i ljudski uticaj koji nije zanemarljiv..

Vidis Mire, i ovde si uzeo samo ono sto mislis da potvrdjuje tvoje misljenje, a zbog cega si ignorisao ovu Pavlovu izjavu:
" SVE JE PISMO OD BOGA DANO." 2. Timotiju 2,16). Mire da li je svo ili nije? Ako je svo, zasto si ovo izostavio?
----------------
Pitam te sada da bi smo resili ovo pitanje jednom za svagda, imas li ti bilo kog pisca pre vremena Isaije(osim Jova) da je ucio vaskrsenje?

Mire, nemam zelju da se sa tobom igram "gluvih telefona".
Naveo sam ti dokaz iz knjige o Jovu gde Biblija nedvosmisleno govori o stanju mrtvih i vaskrsenju. Ako ti to ne zelis da prihavatis, neka ti bude kako izaberes, ja ti u tome ne mogu pomovci.

Drugo. Naveo sam ti Jevrejski zbornik Talmud koji jasno tvrdi ko je delove Jovove knjige, po njihovom misljenju, pisao. Jevreji su Jovovu knjigu uvrstali kao ravnopravnu sa ostalim knjigama Kanona Starog zaveta i ja je taku primam. Htristos, niti ijedan od apostola, niti ijedan od Apostolskih niti Crkvenih otaca nista nisu rekli protiv knjige o Jov, jer su je smatrali verodostojnom.

I to je za mene dokaz da je Knjigsa o Jovu ravnopravna sa sotali knjigama Kanona Starog zaveta.

Trece, naveo sam ti prevod iz orginala onoga teksta u kom si ti tvrdio da postoji rec NIKAD, kao i nekoliko drugih prevoda u kojima niko ne tvrdi da postoji rec NIKAD, nego samo nigde. A ti ponovo naglasavas i ponavljas istu tvrdnju koja nema nikakve osnove.

Mire, ako ti sve ovo ignotrises, onda zavrsili smo diskusiju o vaskrsenju. A ti veroj sta god hoces.

--------------
Sve cu prihvatiti ako mi dokazete.

Pa ja mislim da sam ti sve i dokazao
Dokazi ti nama da nike pre Izaije nije verovao u vasrsenje.[/QUOTE]

Sve najbolje

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Koliko nelogičnosti je u ovoj temi izrečeno da čovek ne poveruje....
Adventisti kažu SAMO BOG IMA BESMRTNOST sasvim ispravno ali pratimo dalje njihovu misao gde potom gaze ovu prethodnu konstataciju ovim rečima:
ČOVEK NEMA BESMRTNOST jel vidite u čemu greše...NE,sad ću objasniti.

Bog stvarajući čoveka STVARA TELO i u telo DAJE ono što NIJE STVORENO a to je DUH udahnjujući vazduh istovremeno Duha daje kao i Gospod kad je dunuo i rekao ,,Primite duha,, i taj DOBIJENI DUH je DAT od Boga i taj Duh NE UMIRE a onda ona izjava kako čovek nema besmrtnost ispada kontradiktorna jer je Duh sastavni deo čoveka i on se VRAĆA BOGU a mrtvo ne ide Bogu.

Problem je što oni o duhovnosti baš ništa neznaju i onda se pojavi neki skakač Born koji skače dok propoveda gluposti i uči ih neistinu a oni se oduševljavaju a što i nebi jer ako im je Jelenin trač sveto delo kako i svi ostali prevaranti nebi bili prihvaćeni.
Bog je obožio čoveka dajući mu izgled,slobodnu volju i Duha i izgled se raspadne ali ostaje unutrašnji čovek DUH koji NE UMIRE.

Materija je okusila i materija strada dok duh nije isvršio to delo.
Čitamo da brat koji bi bludno zgrešio da se ne samo telom već i dušom vezao i onda kaže predajte ga satani na MUČENJE TELA zašto samo mučenje tela?
Zato da bi mu se DUH SPASIO.Dakle telo trpi ali Duh biva pošteđen.

Nebojte se onog koji samo TELO može ubiti....pa kako da se ne plašimo reći će Jelenaš kad ništa sem tela nemamo sve umire...jer nemaju vere niti čuju šta dalje kaže da sem tela postoji još nešto.

Mire,ako još dva posta budeš kontrirao Jelenašu prozvaće te satanom to je njihova lozinka.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Bog udahnuo u telo Adamovo Adama koji je bio van tela.

To bi znacilo da Adam nije stvoren u rajskom vrtu, vec je postojao kao bestelesno bice pre nego sto mu je Bog stvorio telo.

Ovo su potpuno nebiblijske teorije.

Biblija uci da je Bog stvorio Adama od praha zemaljskog - stvorio mu je telo. i u to telo je potom udahnuo duh zivotni - zivotodavnu bezlicnu silu koja ozivljava svu materiju i odrzava svetove u postojecem stanju reda.
To nije bestelesno bice koje egzistira van tela, vec je to sila zivota koja dolazi iz nutrine Boga, i kojom on ozivljava svu tvorevinu.

Kada je Bog udahnuo tu silu u nos Adama, on je fizicki oziveo, i mogao je vecno ziveti u savrsenom telu da je ostao veran Bogu.

Ipak, on je sagresio i izgubio je mogucnost da zivi vecno, i izagnan je iz rajskog vrta, i na kraju je umro.
Telo mu se vratilo u prah, a duh zivotni koji je Bog udahnuo u pocetku - vratio se Bogu u njegovu nutrinu.

Nakon Adamovog pada Bog je rekao Adamu "Jer si prah i u prah ces se vratiti" a nije mu rekao "kad umres otici ces na nebo u raj ili pakao" i u tome se pokazuje sustina biblijskog ucenja o stanju coveka posle smrti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Koliko nelogičnosti je u ovoj temi izrečeno da čovek ne poveruje....

Видиш да суботари и Сведоци сами себе збуњују. Сведоци бар не верују да је Дух Свети личност, ови други говоре да је личност, али истовремено себи контрирају говорећи да наш дух није личност. Тврде да је наш дух безличан, те тако остају у истој почетној јереси. Када су Милеровци добијали нове "пророке", онда су мењали догме. Али се ипак види почетна јерес (Аријева).

Када говоре, они увек душу везују за телесно, никако за духовно. Материјалистички (световни) ум тако функционише, они другачије не схватају. Противећи се Духу зато и не могу спознати духовно. Јер духовно само долази по Духу Божијем, не по духу световном.

12. А ми не примисмо духа овог света, него Духа који је из Бога, да знамо шта нам је даровано од Бога;
13. Које и говоримо не речима што је научила човечија премудрост, него шта учи Дух Свети; и духовне ствари духовно радимо.
14. А телесни човек не разуме шта је од Духа Божијег; јер му се чини лудост и не може да разуме, јер треба духовно да се разгледа.

23. И цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу.

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте.

Разумноме је ово довољно, не треба ту много филозофирати.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Toliko pravislavcima smeta literatura subotara, a možda je bilo i knjiga o stanju mrtvim da su to sredili po kratkom postupku, kako samo znaju i umeju tradicionalne crkve koje nikada nisu naučili što je to istinsko obraćenje

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
23. И цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Stih nema veze sa zagorbnim životom i nekom dušom što lebdi. Niti stih govori da se čovjek sastoji od 3 komponente.

Evo još jedan stih koji “dokazuje” besmrtnost duše

— A sam Bog mira da vas posveti potpuno, te da se vaš neoštećeni duh, i duša, i telo besprekorno sačuvaju prilikom dolaska Gospoda našega Isusa Hrista " (1.Solunjanima 5.23)

— Opet oni koji misle da je duša besmrtna ovaj stih izvlače iz konteksta. Ovaj stih znači da ljudi čuvaju svoju čestitost do drugog dolaska Isusa Hrista.

Šta znače u ovom stihu duh, duša i tijelo???

— Duh znači um, da ljudi imaju čist um, bez grešnih ili crnih misli.

— Tijelo, znači da svojim tijelom žive čestito, ne u grijehu kao npr. Alkohol, nečista hrana, duvan, blud, preljuba, narkomanija itd.

— Duša znači život. Da svojim cijelokupnim životom proslave Isusa Hrista, tj. da žive čestito i da ne upražnjavaju grijeh.

28. И не бојте се оних који убијају тело, а душу не могу убити; него се бојте Оног који може и душу и тело погубити у паклу.

— Evo još stihova koji su navodno dokazi besmrtnosti duše

— Matej 10,28I ne bojte se onijeh koji ubijaju tijelo a duše ne mogu ubiti; nego se bojte onoga koji može i dušu i tijelo pogubiti u paklu.

—

— Oni koji misle da je duša besmrtna kažu "Eto vidite ovdje je duša napisana odvojeno od tijela, a vi (koji mislite da je duša smrtna) kažete da je duša tijelo".

Zašto ovaj stih nije dokaz da je duša besmrtna???

— A onda naravno izbjegavaju dio koji kaže "i dušu... pogubiti u paklu." A po njima je duša besmrtna, a ovdje se može pogubiti, što znači da je smrtna. Naravno dolazi do izražaja totalno ne poznavanje jevrejskog jezika. Besmrtnost ima samo Bog, svi mogu biti ubijeni, ali Bog ne može biti ubijen. 1. Timotijevu 6,16

Ovdje duša znači vječni život po vaskrsenju. Duša znači i život. I odnosi se na čovjeka, a nikada ne znači nešto mimo čovjeka kao neki posebni dio. Isus kaže ljudima pravednim da se ne brinu ako ih ubiju jer će dobiti vječni život i da se boje Boga koji može da uništi za vječnost ljude i da tako izgube vječni život.

4. Али вам кажем, пријатељима својим: не бојте се од оних који убијају тело и потом не могу ништа више учинити.
5. Него ћу вам казати кога да се бојите: бојте се Оног који има власт пошто убије бацити у пакао; да, кажем вам, Оног се бојте.

Eto objašnjenja iznad.

pagani su vjerovali u besmrtnu dušu.

Ovi tekstovi su iz knjige N.A.Kun "Legende i mitovi Stare Grčke" prepisano po Homerovim spisima i druga knjiga je "Staroegipatska mitologija" M.A.Matje

• N.A. Kun "Legende i mitovi stare Grčke" Podnaslov "Odisej ulazi u Hadovo carstvo" CITIRAM strana 425. "Dušeumrlih u velikim gomilama jurnuše prema jami i počeše da se spore oko toga čije je pravo da se napije krvi. Tu je bilo DUŠA nevesta, mladića, staraca, heroja palih u bitkama".

Strana 426. Isti podnaslov Odisej govori "U Hadovom carstvu sam video i DUŠU kralja Agamemnona".

Ista knjiga podnaslov "DUŠE prosilaca u Hadovom carstvu" strana 457. Agamemnonova sen pita tada upita Amfimedontovu DUŠU: -Reci mi zašto ste u takvoj povorci svi došli u carstvo mraka? Da li ste POGINULI za vreme bure ili su vas neprijatelji POUBIJALI kad ste im harali domove i pljačkali imovinu?

Ista knjiga podnaslov "Patrokolovi podvizi i smrt" strana 349. "Rekavši to UMRE Patroklo, NJEGOVA DUŠA tiho odlete u carstvo mračnog Hada, žalosna što je napustila mlado snažno telo.

Egipćani su prvi koji su tvrdili da je duša besmrtna … Ovo mišljenje su neki među Grcima u različitim periodima vremena, usvojili kao svoje“ (citat iz „Euterpa“, druga knjiga Herodotove „Istorije“).

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ово нема везе са темом. О овим књижицама и америчким сектама можемо на другој теми. Због тих "књижица" и ви сектанти тврдите да човек нема душу у себи, у њима сте свашта научили, многи су заведени у безброј култова. Али о томе није реч овде. Када нема разумног аргумента, онда иде провокација. Тако је и тај шаторчић са "књижицама" постављен случајно ту...

070930144540-500x349-500x330.jpg

(Фото: http:// pulse. rs/)

Како америчке обавештајно-субверзивне службе ратују против Русије и уз помоћ секти

Слуђивање народа, убијање држава

Секташко семе такозваних „мајдановаца“ и „неомајдановаца“ у Украјини, који је манифестација чистог фашизам, у свом изворном облику, дошло је из Америке, тачније из најдубљих јама америчког обавештајно-субверзивног мрака. Вође антируског насиља, попут Арсенија Јацењука (Сајентолошка секта) и других, махом су припадници секти увезених из Америке. Али, много пре него што ће антируско дивљаштво у Украјини доживети свој врхунац, Америка је, још за време Бориса Јељцина, хордама секти хтела да претвори целу Русију у пакао, у један огромни „Мајдан“, на чијој ломачи ће горети све што је руско. Руски стручњак за секте, Александар Дворкин, назвао је то „унутрашним одливом мозгова“.

Јељцинова владавина замало је одвела ову огромну земљу у неповратни тотални хаос и безвлашће, што је погодовало Америци и њеним савезницима. Срећом, историјски важним доласком Владимира Путина у Кремљ, Русија је спашена. У петом издању књиге „Неокортикални рат“, аутора пуковника Светозара Радишића, посебно поглавља посвећено је специјалном рату против неких старих европских култура (између осталих и српске), али, пре свега против Русије, непосредно након распада Совјетског савеза. Таблоид преноси део који се тиче чињеница о антиевропској и антируској улози секти које раде под командом америчког империјализма.

Руски истраживачи секти (у време владавине Бориса Јељцина, при. ред) тврдили су да у њиховој земљи има више од две хиљаде секти. Међу најактивније организације које се могу подвести под појам секте у Русији убрајају се: „Христова црква“, „Породица“ („Божија деца“), Савез независних хришћанских мисионарских друштава, „Месна црква сведока Лиа“, „Сајентолошка црква“, „Међународни образовни фонд“, „Међународни религијски фонд“, „Међународни фонд за мир у свету“, „Професорска академија за мир у свету“ и др. Дакле, реч је о организацијама које имају статус легалних међународних организација (агенције и фондације).

Није чудно што многи аналитичари сматрају да је већина секти у функцији „новог светског поретка“, јер приликом креирања нове мапе света мондијалисти користе све расположиве снаге и средства, а војну силу као сталну претњу. Карактеристично је коришћење идеологија миротворачких покрета, агенција, фондација и секти у оквиру Њу Ејџ (Неw Аге) покрета.
..................................................
пуковник Светозар Радишић / Таблоид

Stih nema veze sa zagorbnim životom i nekom dušom što lebdi.

Ако ти тако кажеш...

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
U svemu se postavlja pitanje "Da li zelimo bibliju i Boga, ili da zadrzimo nasa misljenja i ono sto nam servira sotona?"

1. Miler i okupljeni oko njega, u kome su bili pripadnici svih verskih zajednica kao i Rimokatolici - nisu dobijali ni imali nikakve proroke.

2. Adventisti ne zbunjuju sebe ni druge, jer imaju potpuno biblijsko ucenje po pitanju zagrobnog zivota.

3. Spoznaja o stanju coveka posle smrti je upravo duhovna spoznaja zapisana u bibliji i posvedocena otkrivenjem Duha Svetoga svakome ko se predaje Bogu i dopusta da ga on promeni i da mu Bozansko prosvetljenje da razume otkrivenja Bozja.

4. Sledeci tekst uravo je najveci dokaz koji govori protiv ucenja o besmrtnosti ljudske duse koja napusta telo nakon smrti i odlazi u raj ili pakao, jer govori da Bog zeli da spasi celog coveka, pod jedan - njegovo telo, pod dva - njegov zivot koji je prikazan izrazom "Dusa ziva - zivo bice" koji predstavlja celog zivog coveka, a ne nesto svesno sto nakon smrti izlazi iz tela, i pod tri - njegov duh, koji je univerzalna bezlicna Bozja sila koja dolazi iz nutrine Boga, i koja ozivljava svu tvorevinu, kao i coveka, njegove misli, osecanja, telesne funkcije, itd..

И цео ваш дух и душа и тело да се сачува без кривице за долазак Господа нашег Исуса Христа.

Izgubljene ce Bog kao takve baciti u ognjeno jezero.

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Ма, сви ви из америчких верских организација имате "библијско учење", само што вам је препричао неки "пророк" са веома чудним визијама. И то не са пар визија, већ са многобројним, кад год је било потребно прогурати неку глупост и измишљотину која је хришћанству страна.

Као што рекох, разумном је јасно. Други имају разне књижице да би се то објаснило. Све шарено илустроване, са добрим повезом. Са одличним објашњењима расних теолога.

И Русима је дојадило да им "сервира сотона", зато и одоше књижице...

Poslednja izmena:
Natrag