Ateizam i Agnosticizam

Član
Učlanjen(a)
05.08.2009
Poruka
89
A, da li si u stanju bar na trenutak zamisliti sebe kao ateistu. Ako si to u stanju, onda se zapitaj kako bi ti razumjela teiste?

Mogu se ja naravno staviti na njihovo mesto jer sam bila u jednom trenutku u toj situaciji ali ko god ima i malo mozga shvatio bi da chovek nije stvorio sve shto postoji i koliko god se chovek trudio i nauka koliko god da napreduje ne moze dostici ono shto je Bog stvorio:)

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
... ali ko god ima i malo mozga shvatio bi da chovek nije stvorio sve shto postoji i koliko god se chovek trudio i nauka koliko god da napreduje ne moze dostici ono shto je Bog stvorio:)

Svi mi imamo otprilike podjenaku količinu mozga. Ralika je u tome što nam mozgovi funkcionišu na različite načine. Tvoj mozak, na primjer, ne može zamisliti da sve što vidimo nije stvorio Bog, dok mozak ateiste ne može zamisliti da je sve što postoji stvorio nekakav Bog. Ne, ateista ne misli da je sve stvorio čovjek, kao što ti kažeš, nego prihvataju savremena naučna tumačenja i mišljenja o nastanku svijeta. Istina, ni današnja nauka nema odgovore na mnoga pitanja, što ne znači da ih sutra neće imati. Ali, i oni odgovori koje je do sada dala, jasno govore da nikakvi bogovi nisu stvarali ovaj svijet, već da je on rezultat raznih hemijskih i fizičkih procesa koji su su odvijali u prirodi, kroz milijarde godina.

Član
Učlanjen(a)
05.08.2009
Poruka
89
Svi mi imamo otprilike podjenaku količinu mozga. Ralika je u tome što nam mozgovi funkcionišu na različite načine. Tvoj mozak, na primjer, ne može zamisliti da sve što vidimo nije stvorio Bog, dok mozak ateiste ne može zamisliti da je sve što postoji stvorio nekakav Bog. Ne, ateista ne misli da je sve stvorio čovjek, kao što ti kažeš, nego prihvataju savremena naučna tumačenja i mišljenja o nastanku svijeta. Istina, ni današnja nauka nema odgovore na mnoga pitanja, što ne znači da ih sutra neće imati. Ali, i oni odgovori koje je do sada dala, jasno govore da nikakvi bogovi nisu stvarali ovaj svijet, već da je on rezultat raznih hemijskih i fizičkih procesa koji su su odvijali u prirodi, kroz milijarde godina.

Mogu ti pokazati snimke na kojima i nauchnici priznaju da sve shto je zapisano u Kur'anu ono shto su oni tek nauchno dokazali,znachi Islam je vec odavno to sa uchenjem Kur'ana znao i mnogi nauchnici se slazu sa islamskom svetom knjigom jer i ono shto ne mogu oni objasniti Islam moze :)

Član
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poruka
18
evo ateista sam i obkjasnicu.....ne verujem u boga zato sto:jos nisam video dokaze o postojanju boga....postojanju "Adama i Eve".a s druge strane nadjeni ostaci australopiteca,kromanjonaca,neandertalaca...dovoljni dokazi...nije li dovoljno!a ovo sto je MELLY napisala gore...hahahaha....bog i crkva su najveci shaneri u SVAKOJ DRZAVI!!!verujte mi!ja ne ismevam veru ni vernike...takoreci svako ima pravo odabira i misljenja i svacije misljenje postujem ma kakvo bilo(nije bitno da li se slazem ili ne slazem)!!

Član
Učlanjen(a)
12.12.2009
Poruka
160
Mogu ti pokazati snimke na kojima i nauchnici priznaju da sve shto je zapisano u Kur'anu ono shto su oni tek nauchno dokazali,znachi Islam je vec odavno to sa uchenjem Kur'ana znao i mnogi nauchnici se slazu sa islamskom svetom knjigom jer i ono shto ne mogu oni objasniti Islam moze :)

Daj makar jedan snimak :)

Član
Učlanjen(a)
21.06.2009
Poruka
80
evo ateista sam i obkjasnicu.....ne verujem u boga zato sto:jos nisam video dokaze o postojanju boga....postojanju "Adama i Eve".a s druge strane nadjeni ostaci australopiteca,kromanjonaca,neandertalaca...dovoljni dokazi...nije li dovoljno!a ovo sto je MELLY napisala gore...hahahaha....bog i crkva su najveci shaneri u SVAKOJ DRZAVI!!!verujte mi!ja ne ismevam veru ni vernike...takoreci svako ima pravo odabira i misljenja i svacije misljenje postujem ma kakvo bilo(nije bitno da li se slazem ili ne slazem)!!

Hajde molim te objasni, šta ti znači boldovani deo teksta, ateisto ???:stupid:
Nešto ušta ne veruješ jer nemaš dokaza, nazivaš šanerom verovatno u pežorativnom smislu.:thinking:

Mislim da nije bitno (bar ne toliko bitno) ko je stvorio sve i svašta, već je bitnije gde to idemo, gde ćemo stići. Vera podrazumeva Svete stvari, hoću reći čovek mora imati neku meru, granicu, uzor, neko osnovno znanje o dobrom i lošem. U ne tako davnoj prošlosti smo imali neuspeli pokušaj ateizma, kada je sveta stvar bila slika lika sa petokrakom i bratstvo i jedinstvo. To materijalizovano kvazi božanstvo je moralo imati svoj materijalizovani pakao, kao na primer goli otok ili Ruski kazamati.
Ipak je bolje Bogu Božije, a caru carevo.

Član
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poruka
18
a cekaj......kad SVI LAGANICA POMREMO GDE MI IDEMO?ima li podele na raj i pakao?ako se ide u pakao ako ubijes coveka(zivo bice)zasto ljudi ne bi isli u pakao zato sto su ubili muvu,mrava itd itd ima puno zivotinja i one su ziva bica a tesko da ima coveka koj nikad nista nije zgazio ili ubio!!i da,imam lep dokumentarac naci cu link pa cu da postavim!!za sve ima dokaza pa cak i za to sto su saneri....ako nisi gde idu te pare ae mi kazite!xDDDDDD

Član
Učlanjen(a)
14.12.2009
Poruka
25
a cekaj......kad SVI LAGANICA POMREMO GDE MI IDEMO?ima li podele na raj i pakao?ako se ide u pakao ako ubijes coveka(zivo bice)zasto ljudi ne bi isli u pakao zato sto su ubili muvu,mrava itd itd ima puno zivotinja i one su ziva bica a tesko da ima coveka koj nikad nista nije zgazio ili ubio!!i da,imam lep dokumentarac naci cu link pa cu da postavim!!za sve ima dokaza pa cak i za to sto su saneri....ako nisi gde idu te pare ae mi kazite!xDDDDDD
Shaneru, mnogo ti je smijeshno vidim, a kako i nece biti kad si smijeshan prelazni oblik majm-covjeka(oops nikad ne nadjen) sa toliko smijeshnim pitanjima dozvoli da ti se pridruzim hahahahahahahahahahahahahahahahahahahahaha

Član
Učlanjen(a)
07.10.2009
Poruka
18
jbt jel ti ocekujes da nadjes CD....dovoljna je mala devojcica koja je skoro nadjena!i to nije tacno sto pricas....prosetaj na netu....nadji kromanjonce,neandertalce!covek Nije nastao od nicega...kao sto nista i nije!i ljudi...dajte bijemo brat na brata....glupo je sto sam i ja ono napisao ali jbg...palo mi.......sve u svemu pravoslavci smo i SRBVI NARAVNO,zasto se svadjamo?!!!!pozz...xDDDDDDD

Natrag