Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Ima je samo je ta veza negativna.Takav ateist nije nereligiozan, nego neverujuci.On upravo i nije ateist nego antiteist.Borbeni ateist se odnosi prema Njemu kao da postoji.
Kad nebi imao bas nikakve svesti o Bogu, ne bi mogao o Njemu nista reci, pa ni to da ne postoji.
Niti ce ih biti, Bog je duhovno bice i njegovo postojanje je nemoguce dokazati bilo kakvim materijalnim naporima.Priznatih naucnih dokaza za postojanje boga nema
`Kao sto vidis ti govoris o dve razlicite stvari i zelis da ih predstavis kao istu stvar.
Religja u korenu reci znaci Veza, najcesca definicija religije glasi:"Religija je duhovna veza izmedju Boga i coveka"teizam nije religija, ateizam nema nikakve veze sa organizovanim religijama, svaki ateista je indvidua, i nema nikakve poveznice izmedju dva razlicita ateista, osim deljenja misljenja u vezi postojanja boga, sto je recimo na nivou izbora kluba za koji navijate u nekom sportu. Na zivot ateiste, religija nema nikakv uticaj, osim socijalnog, koji u fanaticno religioznim drustvima, ili onim koji naginju ka tome, moze uticati na losije prihvatenje ateiste u tom drustvu.
Postoje samo dokazi o degradaciji coveka ali ne i o mutaciji ka boljem.Koje sus se sposobnosti razvile?neke sposobnsoti su se razvile
Dali je zivotinji logicno ono sto covek radi?meni licno motivi boga su suvise plitki i nelogicni
prilicno vremenski zaostali za sadasnjicom
ora podrazumevati jos takvih bica, ili bar tvoraca istog, tako da velicanje i obozavanje tog bica meni deluje nelogicno(kao i bilo kakvo idolopoklonstvo), jer uvek ima nesto iza, nesto pre sto nosi zasluge za nastanak ikoga.
Niti ce ih biti, Bog je duhovno bice i njegovo postojanje je nemoguce dokazati bilo kakvim materijalnim naporima.
`
Dao sam definiciju ateiste i antiteiste kao dve razlicite.
Religja u korenu reci znaci Veza, najcesca definicija religije glasi:"Religija je duhovna veza izmedju Boga i coveka"
Ateista ima negativan stav prema Bogu sto znaci da on ima negativnu vezu sa Njim.
Postoje samo dokazi o degradaciji coveka ali ne i o mutaciji ka boljem.Koje sus se sposobnosti razvile?
Dali je zivotinji logicno ono sto covek radi?
Sta zivotinja zna o hemiji ili filosofiji?
Bog je van svake inteligencije i svakog uma, mi pokusavamo da sve shvatimo u okvirima nase inteligencije a neznamo ni prostu suctinu obicnih stvari pa can ni nas samih, nasa inteligencija nije nista u poredjenju sa Bogom, mi na sve gledamo is perspektive naseg uma kao sto i zivotinja gleda sve sa perspektive svog uma, sta zivotinja vidi kad covek cita?
nas um nije ni u potencijalu dovoljno jak da zna sta bice kao Bog planira i kakvi su mu motivi, mi znamo samo ono sto namje bog rekao.
Tako ti je bilo i sa Grcima kad se filosofija pojavila, bogovi i nihovi motivi su im nelogicni, izmisljene religije jesu nelogicne i uvek ce biti.
Zamisli okvir, to su granice naseg uma, sve sto mozemo da zamislimo, odnosno to je materija, tvoj prvi problem je sto ne shvatas pojam transcedentnosti ocigledno, prvo pitanje koriscenjem logike vezano za boga bi bilo ko je stvorio Boga?
Uzrok tog pitanja je ljudska ogranicenost, znas i sam za sistem ogledala?Ide u beskonacnost.
Bog nije mateijalno bice, on nije materijalna svetlost niti cikica sa bradom, ni musko ni zensko, on je svuda i nigde, on je izvan nasih umova i logike, on je mogao da stvori svet u kom je 2+2=5, jer logika je stvorena i ogranicena.
Upravu si kad kazes da je postojanje takvog bica nemoguce dokazati, tvoj pogled na svet ima granicu i to je ok, jer materija ima granicu, a izvan te granice nalazi se duhovni svet, svet u kom nema brojeva ni muskog ni zenskog, jednom recju u tom svetu ne postoji nista sto postoji u ovom.Andjeli nisu ljudi sa krilima niti je bog cica sa bradom, to svakako jeste primitivno razmisljanje i nelogicno, vatreni pakao i raj pun svetlosti su takodje materijalna fantazija duhovnog carstva nebeskog.Nedostatak znanja o hriscanstvu i filosofiji navodi coveka na tvoje razmisljanje, tvoja predstava o Bogu je nelogicna i ti si ateista jer neznas pravu predstavu o Bogu, i ne samo o bogu vec i o transcedentalnom svetu.Citaj Platona i Aristotela, svete oce i videces koliko je u stvari to komolikovana stvar, ja neverujem u sta i ti neverujes, ti ne verujes u sta ja verujem jer neznas za to.
Ne samo sam govorio o korenu reci, ateista bi bio covek koji nema ojma o Bogu.Ti nisi ateista niti antitesta, to primecujem, nesto kao agnostik zakljucujem ali ne agnostik kog nije briga vec agnostik koji trazi istinu, termin za takvu osobu ne postoji i ja sam dugo bio takav.Ali si izjednacio njihove aktivnosti...
Nomen est omen.Religija je samo rec, ateista nema negativan stav prema bogu to ima antiteista, ateista samo misli da je neverovatno(mala ili nepostojeca verovatnoca) da postoji bice sa sposobnostima koje se pridaju bogu.
Ne slazem se sa tobom jer sve je to dokazala moderna nauka a ja vodeci se svojim razumom ne verujem tudjem zakljucivanju, o tome ti svo vreme pricas, VISE MOGUCNOSTI.NAravno da postoje ali samo jedno je tacno, u mom misljenu rast nije veci jer postoje materijalni dokazi da je covek bio visi a da ne pominjem izvestaje iz Starog Zaveta, inteligencija je nekada bila visa takodje, ja veujem u legendu o Atlantidi, ti ljudi su imali daleko savrseniju tehnologiju nego mi danas.Inteligencija, kognitivne sposobnosti, telo coveka je prilicno izmenjeno, visi rast, manja snaga, tello je bolje prilagodjeno radu sa alatima i nacinu danasnjeg zivota...
NAravno slazem se da mutacija postoji ali ne i evolucija, pre svega to je teorija a ne cinjenica, ne postoji ni jedan materijalni dokaz evolucije ali itekako postoji i zivi dokaz degradacije i mutacije.Ne kazem da su sve promene dobre, ali jednostavno su prilagodjene nasem nacinu zivota...
Bog voli te mrave, Bog je ljubav a ljubav je nasa nagrada i nacin i cilj.Covek u toku celog svog zivota trazi nesto, ili zeli da postane bogat ili slavan ili nesto drugo a sve to radi jer oseca da mu nesto nedostaje ali nemoze da vidi sta je to jer sam to potiskuje, covek ima potrebu za jedinstvo sa Bogom i to jedinstvo moze ostvariti obozenjem odnosno ljubavlju prema Bogu,bliznjima i tvorevini, kad covek voli on je u potpunosti ispunje i nista vise mu ne treba, a kad covek ceo svet zadobije i dalje oseca da nesto nije uredu, da nesto fali ali nezna sta je to "Tesko coveku koji ceo svet zadobije a dusi svojoj naudi".Bog se ne bavi filozofijom i hemijom, izgleda da se i dalje bavi problemima koji su postojali pre dve hiljade godina, posmatra mravinjak koji je sam napravio, da vide da li ce mravi krenuti drugacijim putem od onoga koji ima je u genima...
Svako ima svoju ulogu i sposobnosti za vrsenje te uloge.Sto se tice zivotinja, za razliku od vernika, ja ih ne smatram nimalo manje vrednima od coveka, niti smatram zivotinje nizim oblikom zivota. Dosta zivotinja je pokazalo sposobnost da razume neke stvari koje covek radi, neke su prilicno dobre u resavanju problema, pa bi pojedine ljude pozavideli istima na mogucnosti resavanja problema...
Oni su znali da su bogovi lazni i trazili su odgovore, tako je nastala filosofija.Mislim da sa preispitivanjem onoga sto ti smatras cinjenicama sam ja mnogo slicniji tim Grcima, jer ja se ne plasim da postavim pitanje i potrazim odgovor....
Svi smo mi ograniceni jer smo stvoreni i prolazni, nas um takodje shvata Boga kao zivotinja hemiju.Bog se spusta na nas nivo jer nas voli i zeli da se spasemo, on je dao Sina svog da bi nas spasao jer nas voli.Pa vidi ovako, ja sam uokviren jer uzimam da ima na hiljade mogucnosti, a ti si otvoren jer verujes da postoji samo jedna mogucnost, da li sam sebi delujes logicno?
Ti mislis da meni sve ovo nije palo na pamet?Da smo mi u kompjuteru ili samo iluzija?Zapamti, Cogito ergo sum, filosofi su odavno doneli zakljucak an ova pitanja, ljudi koje ti smatras nize inteligentnim od nas, a zapravo je obrnuto.Ja kazem da postoji hiljadu mogucnosti zasto je svet tu gde jeste, ti kazes da ga je stvorio bog, ja ne iskljucujem druge mogucnosti, pa mozda cak i da neko bice koje odgovara predstavi boga koje je uvrezena, jedna od mogucnosti je da je nas svet samo iluzija, recimo pandanu virtuelnom svetu sa vestackom inteligencijom video igara, pa bi neki kreator tog softvera i mogao da ima definiciju boga, pa ewto ni tu mogucnost ne iskljucujem, mozda mislim da je verovatnoca mala za tako nesto, i to naravno nece umanjiti vrednost naseg sveta cak i da je tako, ali ipak na kraju ja ispadoh zatvoren za sve...
Ako je cifra knjiga koje si ti procitao cetvorociferena onada smo tu negde...................Sto se tice citanja, citao sam dosta toga, biblija mi cak spada u losiji izbor stiva, cak i prilicno dosadan za moj ukus, jedno vreme sam citao otprilike 7-8 sati dnevno, i mislim da bi moj tas sa procitanim knjigama prevagnuo kada bi merili ko je vise procitao, ali ne zelim da se prepucavam sa nekim ko je dosao ovde da dokaze drugima da je on u pravu, tako sto ce napadati nesto sto ocigledno ne razume, osudjuje nekoga, ima predrasude. Vecian ateista koje poznajem vise je citalo o religijama od prosecnog vernika, bilo koje religije, a cak i oni najnacitaniji vernici koje poznajem imaju veoma uzak pogled na literaturu, i ne citaju ista sto se kosi sa njihovim misljenjem...
Ateista je covek koji nema dovoljno znanje, a ti ocigledno nisi ateista cim imas hiljade mogucnosti, ti verujes u jednoNecu vise pisati jer mi iskustvo govori da ne vredi, neko ko smatra da su ateisti zapali u neko stanje, prakticno insinuirajuci da nesto nije u redu sa njima, nije dobar sagovornik...
Ateista je samo covek, koji ne deli misljenje vernika, nista vise, ni bolji ni gori...