Ateisti i raj

Član
Učlanjen(a)
09.09.2010
Poruka
95
Да, уживај у свом "знању" и на крају ћеш видети колико процената знаш да Бог постоји /не постоји. Само напред...
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ko je citao pricu o sejacu razumece zasto ateisti ne mogu u raj ne mogu. Gospod je Sejac, a ateisti su ono prvo zrnevlje koje pade pored puta.

@kosevicnemanja Upravu si samo za jednu stvar, a to je da kao i svi mozete da se pokajete i da se vratite na pravi put, ali od tog trenutka niste vise ateisti.

@jurivaka izvinjavam se sto nisam odg. nisam imao net dve nedelje. Moj onakav odgovor je bio iz razloga sto si ti post pre tog, mog posta meni odgovorio dvosmisleno tako da je bilo 50-50 da cu potrefiti... U svakom slucaju vazno je da smo se razumeli na kraju... Svako dobro...
 
Član
Učlanjen(a)
07.10.2010
Poruka
30
Здрава душа може да осети и постојање Бога. Кад је човек слеп не може да види ни струју... Тако душа слепа не види Бога. Диви се створењима, а њиховом створитељу не. Свако живо биће одражава свемоћност Божију.

Dodato posle 7 minuta:
--------------------------------------------------------------------------

Сими у праву си, зато људи и хоће да "Бог не постоји" влада светом, јер им је онда све дозвољено. То и јесте проблем. Многи сазнају да постоји, али се онда не одричу порока на које су навикли. Изговори разни постоје... те ово те оно...


Neznam od kud tolika superiornost da zdrava duša može da osjeti postojanje boga...? To bi moglo da znači da su oni drugi bolesne duše..ili... "Ljudi i hoće da "bog ne postoji"...., jer im je onda sve dozvoljenjo". Moglo bi da se tumači da je vaš bog unaprijed odredio ko može u raj a ko ne. Bog bi mogao dati "naočare" i onima koji ne vjeruju u njega , da ne budemo slijepi kako to ti shvataš.
Ili i bog je diskriminatorski raspoložen..??
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
5
Nije mi jasan autor teme, da li je vernik, pa se brine za nas ateiste ili je "ateista", pa hoce u raj..
 
Član
Učlanjen(a)
25.10.2010
Poruka
5
Samo sam pitala. Ali onda je relevantno da li sam ja ateista ili teista jer od toga ce zavisiti moj odgovor, zar ne? Teisti ce verovatno filozofirati mogu, ne mogu, dok ateistima poput mene tema nece imati smisla jer ako ne verujem u boga, onda ne verujem ni da postoji raj, tako da.... Sve je jasno.
 
LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Tema nije postavlja da bi se ateisti o tome iznjašnjavali, nego radi toga da se čuju prvenstveno mišljenja teista. Ako si pročitao/la uvod u temu, trebalo bi ti biti jasno o čemu govorim. Nije neinteresantno, naprotiv, vrlo je interesantno čuti mišljenje onih koji vjeruju u raj i pakao, šta oni misle o tome. Odgovor na ovo pitanje, daje nam jasnu sliku o odnosu teista prema onim koji drugačije misle i stepenu tolerancije prema njima. I sa sociološkog i sa filozofskog aspekta tema ima svoj značaj, a što ti to ne vidiš, pa..., šta se može.
 
Učlanjen(a)
24.05.2010
Poruka
60
Teisti ne mogu u raj jer su prepuni hipokrizije, mi ateisti možemo jer smo čvrsti u svojim uvjerenjima, ali na žalost, nema raja......Gaja i Vlaja (nećaci Paje patka)
 
Član
Učlanjen(a)
14.10.2009
Poruka
434
Ne brini se kosevicnamanja nece niko da te secka, nismo mi takvi kako nas neki opisuju, jer onda ne bi bili verujuci.

Imate pricu o Sejacu, tu vam je odgovor na ovo pitanje jako lepo objasnjeno. No vi ste lenji, tako da je ovaj post verovatno uzaludan.

A ja i dalje ostajem pri mom odgovoru da je tema cist prikaz licemerja, a vec sam odgovorio i zasto.

Morao sam Jurivaka, sta ces...
 
Natrag
Top