{Arhiv} stari postovi - rešeni problemi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
28.10.2009
Poruka
115
da li postoji neki program da automatski rotira slike
desava mi se neki put cak da ja izrotiram slike pa posle kada udjem ponovo u folder one ponovo stoje "krivo" kao i pre rotiranja
nije mi jasno zasto

Sky

Član
Učlanjen(a)
05.10.2009
Poruka
1.647
pazi ovako ides na onu sliku(koju oces da izrotiras)
ides open with i windows picture....
kada je otvoris rotiraj je imas dole alat za to
i onda ides na disketu(to je save us gde da sacuvas)
i sacuvas......i tvoja slika je izrotirana

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
413
ako hoces da rotiras sliku pod 90 ili 180 stepen onda iskoristi savet koji je dao Sky za rotaciju pod bilo kojim uglom koristi Photoshop-File-open (otvori sliku koju zelis da rotiras)
Selec-All,Edit-free transform(oko slike ce da se pojave kursori pomocu kojih mozes da okreces sliku u bilo kom smeru i pod bilo kom uglu.Na kraju stisni enter da photoshop prihvati izmene koje si napravio.Slika koju si dobio nece biti kvadratnog oblika ako i to zelis ides na alat Restringual Marguee tools i selektujes deo koji hoces da iseces iz slike posle file nov i zalepis taj iseceni deo koji ce biti pravouglog oblika

Član
Učlanjen(a)
26.10.2009
Poruka
49
i ja se patim sa windows-om već dva dana skidao odasvuda na kraju sam uspeo sa rar bg-a windows xp 2 i radi perfektno zasad nema skoro ništa programa ali sam nabacio sve šta mi treba

Član
Učlanjen(a)
25.09.2009
Poruka
2
jack jezzrabbit

trebas igricu raspakovat pomocu winrara na pogon c, znaci izdvojit sve. potom onu malu slikicu zeke prebacit nadesktop i to je to, uzivaj.

Član
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poruka
19
Kako da kompresujem nesto,al da bude dobro kompresovano,a ne samo malo,posto npr ako hocu da kompresujem nesto preko winrara ili winzipa i ako je taj fajl velicine 5MB on ce da ga kompresuje na svim opcijama na 4.96 MB npr.
Ja se pitam je moze to malo bolje da se kompresuje npr od 5 na 3 ili 2.5MB i kako i pomocu kog programa?
Hvala unapred!!!

Član
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poruka
19
ja imam win7 32bit i ne zalim se,radi savrseno,naleteo sam samo na 1 program koji nije hteo da radi i na jednu igricu koja isto nije htela da radi,a ta igrica je serious sam 1,tako da...ne znam sta da ti kazem...

Član
Učlanjen(a)
30.05.2009
Poruka
19
evo ovako skinuo sam fifu2010 i sad ima jedan iso fajl od 7GB kako da ga podelim na 2 dvd-ija tako da kad je instaliram posle prvog trazi drugi cd i ja samo ubacim i on radi,a ne da kopiram oba cd-a na hard pa da spajam delove

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag