{Arhiv} stari postovi - rešeni problemi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
Ovako probaj ako uspijes nac bolju ati grafu jer ova geforce je jaca od te 4670 ali ako bi uzeo recimo 4850 ili 4870 mogo bi bolje proc nego sa tom 9800 Gt.

Član
Učlanjen(a)
19.06.2009
Poruka
405
moze i to ali nece vratit na normalno vec ce morat pogodit

bolje je crtl+0 jer ga vraca na default

Član
Učlanjen(a)
19.04.2010
Poruka
1
pomoc oko pitanja za prijemni...
-1- sta je virtuelna memorija?
1) segmentiranje na disku
2) tehnika za smanjenje na disku
3) tehnika koju koristi operativni sistem da upravlja lokacijama segmentiranog programa

-2- sta spada u sistemski softver
1)svo programi koji se vrte na racunarskom sistemu
2)sistemski programi velike brzine
3) programi,prevodioci,veznici,usluzni programi

-3-pomocu kog programa se unosi korisnicki program u racunar
1)konrtolom
2)punjacem
3)editorom

-4-sa gledista autorskih prava programi mogu biti?
1)javni,deljivi,vlasnicki
2)besplatni i placeni
3)kupuju se sa racunarom ili kupuju
-5-sta je duzina procesorske reci
1)isto kai i duzina memorijske reci
2)kapacitet najmanjeg registra
3)broj bitova koji se jednovremeno prenosi i obradjuje unutar procesora

-5-cime je odredjen put-staza do datoteke
1)adresom najviseg foldera u hijerarhiji
2)nazivom cvorova preko kojih se dolazi do datoteke
3)adresama svih foldera koji se nalaze nan sistemskom disku

Član
Učlanjen(a)
07.12.2009
Poruka
1.053
Molim za pomoć ako je moguće. Dakle, jasno pitanje.

Potreban kvalitetan "srpski rečnik" za brute force attack za wpa-psk.

Hvala.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
634638271a527874313d1ee11a6abc69.jpg

SanDisk predstavlja SD karticu slikovitog naziva WORM za uži krug specijaliziranih korisnika. Kratica stoji za Write Once Read Many, što znači da je podatke na ovu SD kraticu moguće zapisivati samo posebnim uređajima (kamerama, pisačima) koji imaju podršku za SD WORM sučelje i to samo jedanput.

Podatke je pak moguće čitati na bilo kojem SD čitaču, a SanDisk primjenu prije svega vidi u državnim institucijama i policiji za pohranu dokaza. Mogućnost zapisivanja podataka samo jedanput sprječava mijenjanje dokaza (fotografija i dokumenata), a vrijeme čuvanja informacija od čak 100 godina pruža jednostavan način arhiviranja.

Kartica je dostupna samo u verziji kapaciteta 1 GB, a SanDisk prvu narudžbu već isporučuje policijskim postajama u Japanu. Cijena nije poznata.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
c666dcd43934a2eda000bf2c63869185.jpg

Istraživači sa Sveučilišta u Yorku otkrili su novi način korištenja odbačenih LCD matrica - od njih je posebnim postupkom moguće napraviti antiseptičke površine koje bi se mogle koristiti u medicini

Živa je istina da svakoga dana sve više računala i računalnih komponenti završava na smetlištu, a tek se jedan manji dio reciklira i ponovo iskorištava u proizvodnji. Razni plastični materijali i polimeri su posebno problematični za efikasno recikliranje, a u tu grupu spadaju i LCD matrice. Sada je timu istraživača sa Sveučilišta u Yorku napokon uspjelo pronaći korisnu primjenu i za taj dio računalne opreme koji bi se prerađen i recikliran mogao koristiti za oblaganje namještaja, opreme i zidova u bolnicama jer ima antiseptična svojstva.

Na skupu Green Chemistry and Engineering Conference u Washingtonu predstavili su proces grijanja, hlađenja i dehidriranja PVA materijala koji je ključni dio LCD zaslona s etanolom čime se dobiva polupropusna površina koja na sebe skuplja mikroorganizme i uništava ih. Dodatno se antiseptična svojstva mogu pojačati dodavanjem nanočestica srebra za koje je od ranije poznato da ubijaju mikroorganizme.

Očekuje se da bi bolničke površine prevučene ovakvim slojem bilo jednostavno održavati slobodnim od bakterija, što je vrlo bitno zbog bolničkih infekcija koje su u stalnom porastu diljem svijeta.

Član
Učlanjen(a)
22.07.2009
Poruka
1.124
Istraživači na tokijskom sveučilištu pronašli su materijal za koji smatraju da bi mogao biti osnova budućih optičkih medija 1000 puta veće gustoće zapisa od trenutnog Blu-ray standarda

Iako nam se kapacciteti višeslojnih BD medija mogu činiti impresivnima, činjenica je da glad za većim prostorom za pohranu podataka neprestance raste i ne čini se da će se u dogledno vrijeme smanjiti. Srećom, marljivi znanstvenici rade na tom problemu pa su tako sa Sveučilišta u Tokiju objavili da su pronašli materijal koji bi bio idealan medij za pohranu velikih količina podataka na optičke diskove, neusporedivo više nego što to sada dozvoljava Blu-ray standard.

Radi se o kristalima titan(ij)evog pentoksida koji su veličine svega 5 nanometara, a pogođeni laserskom zrakom mijenjaju boju i smanjuju provodljivost električne energije. Smatra se da ih ovo čini idealnim kandidatima za podatkovni sloj na optičkim medijima koji bi imali 1.000 puta veći kapacitet od sadašnjeg Blu-raya.

Materijal je također jednostavan i jeftin za izradu, te ne zahtijeva usvajanje novih proizvodnih tehnologija.

Član
Učlanjen(a)
19.04.2009
Poruka
28
E ljudi u zadnje vreme imam problema oko RAM-a ovako naime posto ja sveke godinu kupujem novi pes ove godine mi se pojavio problem meni je ram 512 a pes trazi 1gb do skora sam mogao da igram tako ali onda mi se pojavio neki problem,nije bitno pa sad bih hteo da se posavetujem koji mi vi ram preporucujete za kupovini naravno 1gb i da je cena do 30 evrica pozzzzz i hvala unapred

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Natrag