Arheologija i istorija potvrđuju Bibliju

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Možda su uvredljive riječi dozvoljene po Isusu, ali nisu po Jurivaki!:D

Šalu na stanu, ali uvrede bilo koje vrste na ovom forumu nisu dozvoljene.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
suzdrzi se od uvredljivih rijeci, baret tum5! Znas da je to odlika antihrista?

Pokazi mi to, napisi mi te retke i navedi broj kraj njih, imam ja Bibliju.

I idemo po dva-tri takva retka razmatrati ako hoces.

Ovako osjecam samo da me napastvujes beskorisnim i laznim optuzbama.

necu uopste da razgovaram sa tobom dok ne odgovoris na postavljene optuzbe i pitanja

ti se vezujes za moje tumacenje reci i optuzujes me a ja lepo iznosim citate huljenja hrista zasto ih ignorises pobogu!!!!!!!!!!!

Uvredljive reči su po Isusu dozvoljene:

Jevanđelje po Mateju 23:1;17

[SUP]1[/SUP] Tada Isus reče k narodu i učenicima svojim:
[SUP]17[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.

A možda ipak oni koji ih koriste, uključujući i Isusa, gore u paklu? Jevanđelje po Mateju 5:22:
[SUP]22[/SUP] A ja vam kažem da će svaki koji se gnevi na brata svog nizašta, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svom: Raka! Biće kriv skupštini; a ko reče: Budalo! Biće kriv paklu ognjenom.

Čini se da je I sam Isus malo zbunjen oko toga (što je prilično čudno ako uzmemo u obzir da je on bog):

Jevanđelje po Jovanu 10:30
[SUP]29[/SUP] Otac moj koji mi ih dade veći je od svih; i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mog.
[SUP]30[/SUP] Ja i Otac jedno smo.

Jevanđelje po Jovanu 14:28
[SUP]28[/SUP] Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.

isus nije rekao svima Budale slepe nizasta kao sto je navedeno ako kazes bratu nizasta budalo goreces isus nije rekao nizasta

Otac kao otac ne kao Bog moje je otac recimo starac i ja sam jak kao on ali on je veci od mene jer je moj otac,otac kao otac a ne kao Bog

ovo je pogresno tumacenje biblije ali hvala

Evo hari gde je u bibliji zapisano da je Bog trodelan

Ja i otac smo jedno

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
tum 5
Evo hari gde je u bibliji zapisano da je Bog trodelan

Ja i otac smo jedno

:???: Valjda "dvodelan"?

O, ima razlicitih bogova; slicnih suhom drvetu, slicnim nabodenom krastavcu, slicnih razapetoj zabi za seciranje, slicnih dimu.... löjudi vjeruju u svasta, znam ja to.....

Nie li isus rekao: Otac i ja samo jedno, slijedeci Isusove rijeci, ja takodje kazem: Otac i ja smo jedno....
Kur'an bez sumnje kaze: svi Bogu pripadamo i Njemu cemo se vratiti.
Ja zsiat ne znam u cemu je problem tum 5?

Jos niis pronasao u Bibliji gdje Isus kaze: Ja sam Bog i samo s emeni klanjajte? Nema, tum 5!

Zablude su opasne tum 5, njih siri antihrist, a najlakse ih siri praznovjernim ljudima koji misle da su vjernici.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Кинески научници тврде да су пронашли Нојеву барку

ПЕКИНГ,27. Април 2010 – Кинески научници су објавили да су на висини од 4 хиљаде метара на планини Арарат пронашли легендарну Нојеву барку.

Један од истраживача, кога цитира часопис "Комсомолска правда" је изјавио: "Ми нисмо 100% уверени да је у питању конкретно та барка. Уверени смо 99,9%".

По речима кинеских научника, угљеводонична анализа је показала да су материјали од којих је израђен проналазак стари око 4800 година.

По својој структури пронађени „ковчег“ се састоји од неколико просторија, у којима су како се претпоставља, биле смештене разне животиње, које је скупио Ноје.

Тачно пре шест година, 27. Априла 2004.године, вест о проналаску Нојеве барке на Арарату саопштили су амерички истраживачи. Доктор Данијел Макгиверн је тада објавио, да су приликом изучавања фото снимака планине, које је направио сателит, он и његове колеге уочили извесну аномалију на падинама, на висини од 4725 метара – творевину људских руку.

Прве фотографије могућег Нојевог ковчега, добиле су назив „Араратска аномалија“ и обнародовани су 1995.године. Затим је 2000.године ковчег био фотографисан са сателита „Икона“. Међутим, кадрови тада нису били јасни и изазвали су спорове.

rep-ararat_310x186.jpg
pronadjena-nojeva-barka.jpg

57136_042932c2_origh.jpg

tum 5

:???: Valjda "dvodelan"?

O, ima razlicitih bogova; slicnih suhom drvetu, slicnim nabodenom krastavcu, slicnih razapetoj zabi za seciranje, slicnih dimu.... löjudi vjeruju u svasta, znam ja to.....

Nie li isus rekao: Otac i ja samo jedno, slijedeci Isusove rijeci, ja takodje kazem: Otac i ja smo jedno....
Kur'an bez sumnje kaze: svi Bogu pripadamo i Njemu cemo se vratiti.
Ja zsiat ne znam u cemu je problem tum 5?

Jos niis pronasao u Bibliji gdje Isus kaze: Ja sam Bog i samo s emeni klanjajte? Nema, tum 5!

Zablude su opasne tum 5, njih siri antihrist, a najlakse ih siri praznovjernim ljudima koji misle da su vjernici.

isus nikad nije govorio direktno uvek u zagonetkama tako da neces naci da isus govori razumljivo

Otac i ja smo jedno
ovo je direktno receno da je isus Bog

Osim toga zasto se mi uopste raspravljamo ja verujem u jedno ti u drugo pripadamo razlicitim religijama a ne istim da se raspravljamo i ovo nije tema za to
samo te molim da se opravdas tamo gde si napiso da ti se isus gadi da nije vaskrsao i da ga nije rodila djeva
a zatim pricas obrnuto

Кинески научници тврде да су пронашли Нојеву барку

ПЕКИНГ,27. Април 2010 – Кинески научници су објавили да су на висини од 4 хиљаде метара на планини Арарат пронашли легендарну Нојеву барку.

Један од истраживача, кога цитира часопис "Комсомолска правда" је изјавио: "Ми нисмо 100% уверени да је у питању конкретно та барка. Уверени смо 99,9%".

По речима кинеских научника, угљеводонична анализа је показала да су материјали од којих је израђен проналазак стари око 4800 година.

По својој структури пронађени „ковчег“ се састоји од неколико просторија, у којима су како се претпоставља, биле смештене разне животиње, које је скупио Ноје.

Тачно пре шест година, 27. Априла 2004.године, вест о проналаску Нојеве барке на Арарату саопштили су амерички истраживачи. Доктор Данијел Макгиверн је тада објавио, да су приликом изучавања фото снимака планине, које је направио сателит, он и његове колеге уочили извесну аномалију на падинама, на висини од 4725 метара – творевину људских руку.

Прве фотографије могућег Нојевог ковчега, добиле су назив „Араратска аномалија“ и обнародовани су 1995.године. Затим је 2000.године ковчег био фотографисан са сателита „Икона“. Међутим, кадрови тада нису били јасни и изазвали су спорове.

rep-ararat_310x186.jpg
pronadjena-nojeva-barka.jpg

57136_042932c2_origh.jpg

Kad vi zacutite kamenje ce povikati
Kako tumacis ove isusove reci Laodikeja?

Poslednja izmena od urednika:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isusove reci `Ako ovi zacute kamenje ce povikati...su direktno vezane za slucaj Isusovog trijunfalnog ulaska u Jerusalim na magarcu, gde ga je mnostvo ljudi docekalo sa palmovim granama, i usklicima `Blagosloven koji ide u ime Gospodnje.
Tom prilikom Fariseji su uputili jedan zahtev Isusu da zapovedi svojim ucenicima da zacute `Gospode zapovedi svojim ucenicima da umuknu.
Na ovo Isus im odgovara `Ako ovi zacute kamenje ce povikati.

Biblijski komentatori ove reci tumace kao nagovestaj buducih argeoloskih otkrica, koja ce nakom apostola potvrditi istinitost biblijskih izvestaja...licno smatram da je ovo tumacenje u redu, jer na delu vidimo sve vise otkrica koji potkrepljuju biblijske navode..

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Lijepo je davati provjerene podatke.
Ne moze se negirati BiBlija, ali postoje stvari u Bibliji koje treba uzeti s posebnom paznjom i razumijevanjem jer je upisano neoprezom ili losim nadahnucem pisara stvari koje nisu prihvatljive u obliku u kojem su date.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Lijepo je davati provjerene podatke.
Ne moze se negirati BiBlija, ali postoje stvari u Bibliji koje treba uzeti s posebnom paznjom i razumijevanjem jer je upisano neoprezom ili losim nadahnucem pisara stvari koje nisu prihvatljive u obliku u kojem su date.

Slazam se,
Recimo dokazano je da isus za svetog petra nikad nije rekao da je stena za ovo je kriv prevod na grcki pa sa grckog
petar se na grckom kaze Petrus a na grckom je stena takodje petrus ali malim slovom sto znaci da je onaj ko je na grcki prevodio nije stavio veliko slovo
takodje prevodjenjem su se izgubile mnoge reci i recenice koje tad ta ili te osobe nisu znale prevesti ili su ih pogresno preveli u sklopu neke druge recenice koja je takodje netacna
postoji na par mesta u starom i novom zavetu ovakva greska

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
I ja se radujem sto se slazemo!
I sigurno cemo pronaci pravu Istinu, ako buedno htjeli. A htjecemo ako budemo iskreni.
Prva Istina je: Bog je Jedan. On je Gospodar svemu i Njemu sve pripada.On je Svemoguci Tvorac Nebesa i Zemlje, On je uspostavio Red po kojem se sve savrseno dogadja.
On se objavio Adamu, Avrahamu, Mojsiju, Davidu, Hristu, Muhammedu a.s.i ostalim ljudima koje je obasjao Svojpm Miloscu.
On je visoko iznad nasih slava i misa.

Natrag