Arheologija i istorija potvrđuju Bibliju

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Arheologija samo potvrđuje neke lokalitete koji se pominju u Bibiliji. To je sasvim normalno, jer su pisci Biblije pominjali one toponime koje su poznavali, ali to nikako ne znači da je sve u Bibliji tačno, ako su tačni, odnosno ako je dokaazano postojanje nekih lokaliteta koji se tamo spominju. To je isto kao kada bih sada neko napisao fantastičnu odiseju - da je, recimo, iz Beograda poletio svemirski brod u sedmu galaksiju, s ciljem da otuda donese svetoga Grala i kada se to desi, za sedam miliona godina, sva planeta Zemlja će se pretvoriti u zlato, mora i okeani u pivo i vino, a pečene kokoši će padati sa nebesa... ...I desi se u međuvremenu neka kataklizma, svijet se promijeni, nastanu nove civilizacije i počnu, kao što i naša danas radi, da istražuju prošlost svojih predaka. Pronađu i tu knjigu i počnu provjeravati njenu istinitost. Otkriju da je Beograd stvarno postojao i, po tvojoj logici, zaključe da je cijela priča istinita!

Jurivaka
kao sto rekoh ima jos ovo sto sam nabrojao je 2 % procitaj knjigu i ako ti to nije dovoljno kazem postoji blagodatni oganj na isusovom grobu u jerusalimu poneses svecu i ona se sama upali i ne izgoreva niri se na plamen mozes opeci ali ne verujes jer nisi video pa idi i vidi!

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
od rodjenja roditelji is stariji su me ucili veri u Boga ali me nisu ucili veri i nekim drugim stvarima o veri i kad sam krenuo u sesti razred osnovne skole pocela su ucenja o darvinovoj teoriji ucenja iz Biologije i iz Fizike i ko nebi poverovao onome sto uci u skoli na veronauku naravno nisam isao i nije bilo nikoga da mi otvori oci ja nisam bio ateista bio sam vise deista verovao sam u visu silu ali nisam imao neku cvrscu veru.
a zatim posle puno godina desetak 5 otprilike sam sanjao cudan san u kome sam predvideo zlo nemogu da se setim sna zaboravio sam ga do jutra a zatim video komsiju i setio se njegovog lika i prisetio se njegovog udela u snu i do veceri sam sklopio mozaik a san je bila sahrana te noci mi je umrla draga osoba koja mi je bila kao otac moj deda koji mi je zamenjivao oca shvatio sam da nista na svetu nije realno ako sam predvideo tako nesto
zatim je pocelo moje zanimanje za veru sa 16 godina i cuo sam za blagodatni oganj i otisao kod coveka koji je bio u jerusalimu i video oganj u njegovoj kuci je bila svveca koja gori a ne izrgoreva i poverovao sam otisao na you tube i video neke stvari i danas sa 18 godina verujem jer cudo videh na you tube i kod osobe i otidoh u jerusalim na isusov grob za vaskrs i video sam isto sve je bilo savrseno tamo su bili i budisti i naucnici koji su pokusavali da shvate sta se dogadja

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Evo je objelodanjen nalaz najstarije Biblije u Turskoj.

treba priceakati da se prevede.... bice interesantno kada se ljudi suoce sa njihovim zabludama.

Ti tum5 vjerujes u te praznovjerice s plamenima i svijcama i na osnovi njih se proglasavas hriscaninom?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
da verujem u ono sto vidim
mnogi nisu verovali u isusa i kad je cuda cinio kao ti ja sam video i opet kazem idi i vidi drukcije ti nemogu dokazati
zabluda?i ja sad mogu da prepisem bibliju naprimer napravim izmene i preokrenem i za 1500 godina neke budale kazu ovo je istina?
harry ponasas se kao dete verujes u deda mraza iako ti daju dokaze da on ne postoji!

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
cuj dragi tum5, ne razlikujes se od onih zidova sto su tuzili i pljuvali Hrista, jer nikako nisu mogli uzvjerovati da jedan takav covjek donosi neke druge rijeci od onih sto su ih stotinama godina mrmljali u hramovima.

Dzaba im bila cuda! Vise su vjerovali svecenicima nego Hristu, vise raznim "svetackim" spisima nego Tori, Psalmima i Jevandjelju..

zar je tebi zaista tesko da se pridrzavas onoga sto je Hrist govorio?

Zar ti treba jos bilo koji lik iz NZ osim njega licno?

Ko dakle huli na Hrista: ti koji ga zanemarujes ili ja koji ti preporucujem da se drzis njegovih zapovijedi?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
reci mis sta ja to ne postujem u hriscanstvu a ti da?

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
reci mis sta ja to ne postujem u hriscanstvu a ti da?

Ne postujes Hristove rijeci.

Umjesto njegovih rijeci uzimas kao vjerodostojne rijeci onih koji su dosli nakon njega, koji nisu znali Pismo kako treba.
Koji su od Hrista nacinili bozanstvo a od sebe hrista.

Tipicno za sve religije.

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Ne postujes Hristove rijeci.

Umjesto njegovih rijeci uzimas kao vjerodostojne rijeci onih koji su dosli nakon njega, koji nisu znali Pismo kako treba.
Koji su od Hrista nacinili bozanstvo a od sebe hrista.

Tipicno za sve religije.

hrist je za sebe rekao da je Bogprocitaj stari zavet u njemu lepo pise ko je mesija on je sin Boziji a sin je Bog kao i otac mi svi jesmo njegovi sinovi ali smo i njegova tvorevina za razliku od nas hrist nije tvorevina Boga vec postoji oduvek kao Bog i sveti duh isus je potpuni Bog i potpuni covek on je rekao sva moc mi je podarena na nebu i zemlji da on nije Bog nebi mogao da ucini cuda
ne razumes se u judaizam nimalo zato brkas stvari spajas kuran i novi zavet u Bibliju a ja ne verujem u Bibliju koja se sastoji od kurana i novog zaveta vec u Bibliju koja se sastoji od starog i novog zaveta!
a ti hulis hrista i sebe nazivas velikim hriscanom kazes da ti se on gadi
ti se meni gadis jer se sluzis lazima
znas li koji je najveci problem lazova?
sto zaborave sta su sve tacno slagali tako si i ti zaboravio svoje lazi kad si hulio hrista

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
hrist je za sebe rekao da je Bogprocitaj stari zavet u njemu lepo pise ko je mesija on je sin Boziji a sin je Bog kao i otac mi svi jesmo njegovi sinovi ali smo i njegova tvorevina za razliku od nas hrist nije tvorevina Boga vec postoji oduvek kao Bog i sveti duh isus je potpuni Bog i potpuni covek on je rekao sva moc mi je podarena na nebu i zemlji da on nije Bog nebi mogao da ucini cuda
ne razumes se u judaizam nimalo zato brkas stvari spajas kuran i novi zavet u Bibliju a ja ne verujem u Bibliju koja se sastoji od kurana i novog zaveta vec u Bibliju koja se sastoji od starog i novog zaveta!
a ti hulis hrista i sebe nazivas velikim hriscanom kazes da ti se on gadi
ti se meni gadis jer se sluzis lazima
znas li koji je najveci problem lazova?
sto zaborave sta su sve tacno slagali tako si i ti zaboravio svoje lazi kad si hulio hrista

suzdrzi se od uvredljivih rijeci, baret tum5! Znas da je to odlika antihrista?

Pokazi mi to, napisi mi te retke i navedi broj kraj njih, imam ja Bibliju.

I idemo po dva-tri takva retka razmatrati ako hoces.

Ovako osjecam samo da me napastvujes beskorisnim i laznim optuzbama.

Član
Učlanjen(a)
24.09.2010
Poruka
544
Uvredljive reči su po Isusu dozvoljene:

Jevanđelje po Mateju 23:1;17

[SUP]1[/SUP] Tada Isus reče k narodu i učenicima svojim:
[SUP]17[/SUP] Budale slepe! Šta je veće, ili zlato, ili crkva koja zlato osveti.

A možda ipak oni koji ih koriste, uključujući i Isusa, gore u paklu? Jevanđelje po Mateju 5:22:
[SUP]22[/SUP] A ja vam kažem da će svaki koji se gnevi na brata svog nizašta, biti kriv sudu; a ako li ko reče bratu svom: Raka! Biće kriv skupštini; a ko reče: Budalo! Biće kriv paklu ognjenom.

Čini se da je I sam Isus malo zbunjen oko toga (što je prilično čudno ako uzmemo u obzir da je on bog):

Jevanđelje po Jovanu 10:30
[SUP]29[/SUP] Otac moj koji mi ih dade veći je od svih; i niko ih ne može oteti iz ruke Oca mog.
[SUP]30[/SUP] Ja i Otac jedno smo.

Jevanđelje po Jovanu 14:28
[SUP]28[/SUP] Čuste da vam ja kazah: idem i doći ću k vama. Kad biste imali ljubav k meni, onda biste se obradovali što rekoh: idem k Ocu; jer je Otac moj veći od mene.

Poslednja izmena od urednika:
Natrag