Arheologija i istorija potvrđuju Bibliju

Član
Učlanjen(a)
02.11.2012
Poruka
1.746
Da li je Isus Hrist postojao kao čovek? Vrlo verovatno jeste. Takvi ljudi postojali su i pre njegovog vremena a postoje i danas. (Pogledajte: Vissarion - Wikipedia, the free encyclopedia). Vama se to ne mora sviđati i možete misliti da ja lažem i namerno pokušavam da vas uvredim ali zaista ima mnogo šizofrenih pacijenata koji se ponašaju i govore baš tako kako je pričao Isus. Bilo ih je oduvek - u srednjem veku one koji su se tako ponašali smatrali su svecima a ako su im misli i ideje odudarale od hrišćanskog učenja onda je smatrano da su "opsednuti" pa su prema njima "adekvatno" i postupali. Nažalost, toga ima i danas (u "Kolevci demokracije" posebno).

Ne samo da je postojao Isus nego se vratio.
Cult Leader Thinks He's Jesus (Documentary Exclusive) - YouTube

Član
Učlanjen(a)
25.12.2012
Poruka
1.901
@gera
nemoj se ljutiš ali mislim da ti nevidiš dalje od nosa
nemam nikakav historijski opipljiv dokaz, da je subota svetkovana od strane prvih kršćana osim Biblije
sad ako ti nevejruješ u Biblijski nauk, to je tvoja stvar
ovom naraštaju biče uskoro poznata slava i sjaj Božjeg Zakona 10.zapovijedi kad se pronađe Zavjetni Kovčeg
tada če mnogi shvatiti istinu i preobratiti se

ako si ti sada toliko nevjeran u vezi subote,i tražiš dokaze, sve da ti i dovedem nekog od Apostola da ti potvrdi
ti nebi vjerovao

čitaj u Bibliji:
...blago onima koji neče vidjeti a vjerovače Moju Rijeć

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
@gera
nemoj se ljutiš ali mislim da ti nevidiš dalje od nosa
nemam nikakav historijski opipljiv dokaz, da je subota svetkovana od strane prvih kršćana osim Biblije
sad ako ti nevejruješ u Biblijski nauk, to je tvoja stvar
ovom naraštaju biče uskoro poznata slava i sjaj Božjeg Zakona 10.zapovijedi kad se pronađe Zavjetni Kovčeg
tada če mnogi shvatiti istinu i preobratiti se

ako si ti sada toliko nevjeran u vezi subote,i tražiš dokaze, sve da ti i dovedem nekog od Apostola da ti potvrdi
ti nebi vjerovao

čitaj u Bibliji:
...blago onima koji neče vidjeti a vjerovače Moju Rijeć
Pa pokazi gde su Hriscani svetkovali subotu u Novom zavetu osim jevreja?pa da vidimo ko to nezna dalje od nosa ?daj argumentovano!!!sam kazes da nemas nikakav opipljivi istorijski dokaz a mene pravis blesavim!Ako nrmas dokaz-argument onda pazi sta pises!

Ja upravo i verujem u biblijski nauk i stavio sam ti citate upravo iz biblije,a ti meni govoris da neznam dalje od nosa?stavi i ti menio citate iz biblije!samo neznam gde ces ih naci u bibliji?zato se i ponasas tako idiocki jer te sama biblija pobija.

Zasto mi nedas 100% dokaze o suboti?nemozes jer ih nema a spamujes lepo sam te pitao (gde.kada,zasto.kome,i zbog cega je data subota-pasha)

Ni jednom nisi imao muda da mi odgovoris!jer prekrasno znas sta tamo pise a pise:Evo pa neka forumasi samoi prosude o kome se radi i kome je subota data!?5 Mojsijeva 5: 1 I Mojsije sazva sav narod Izrailjev, i reče im: Čuj Izrailju uredbe i zakone, koje ću danas kazati da čujete, da ih naučite i držite ih i tvorite.

2 Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.

3 Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.

4 Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;

5 Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim reči Gospodnje, jer vas beše strah od ognja i ne iziđoste na goru; i reče:

6 Ja sam Gospod Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog,(Koga je izveo?tebe i mene ili izrailj?)

7 Nemoj imati bogove druge do mene.(znaci samo njega treba postovati kao Boga jednog jedinstvenog Isusa Hrista)
Jezikelj 20:7 I rekoh im: Odbacite svaki gadove ispred svojih očiju, i nemojte se skvrniti o gadne bogove misirske, ja sam Gospod Bog vaš.

8 Ali se odvrgoše od mene, i ne hteše me poslušati, nijedan ih ne odbaci gadova ispred očiju svojih, i gadnih bogova misirskih ne ostaviše; zato rekoh da ću izliti jarost svoju na njih da izvršim gnev svoj na njima usred zemlje misirske.

9 Ali imena svog radi, da se ne oskvrni pred onim narodima među kojima behu, pred kojima im se pokazah, učinih da ih izvedem iz zemlje misirske.

10 I izvedoh ih iz zemlje misirske, i dovedoh ih u pustinju.

11 I dadoh im uredbe svoje, i objavih im zakone svoje, koje ko vrši, živ će biti kroz njih.

12 I subote svoje dadoh im da su znak između mene i njih da bi znali da sam ja Gospod koji ih posvećujem.

13 Ali se odvrže od mene dom Izrailjev u pustinji; ne hodiše po mojim uredbama, i zakone moje odbaciše, koje ko vrši živi kroz njih, i subote moje grdno oskvrniše; zato rekoh da ću izliti gnev svoj na njih u pustinji da ih istrebim.

14 Ali učinih, imena svog radi, da se ne oskvrni pred narodima pred kojima ih izvedoh.

15 I ja im još podigoh ruku svoju u pustinji da ih neću odvesti u zemlju koju im dadoh, gde teče mleko i med, koja je dika svim zemljama;

16 Jer odbaciše moje zakone i po uredbama mojim ne hodiše, i subote moje oskvrniše, jer srce njihovo iđaše za gadnim bogovima njihovim.

17 Ali ih požali oko moje, te ih ne istrebih, i ne zatrh ih u pustinji.

18 Nego rekoh sinovima njihovim u pustinji: Ne idite po uredbama otaca svojih i ne držite njihove zakone, i ne skvrnite se gadnim bogovima njihovim.

19 Ja sam Gospod Bog vaš, po mojim uredbama hodite, i moje zakone držite i izvršujte;

20 I subote moje svetkujte da su znak između mene i vas, da znate da sam ja Gospod Bog vaš.

21 Ali se odvrgoše od mene i sinovi, ne hodiše po mojim uredbama, i zakone moje ne držaše da ih izvršuju, koje ko vrši živi kroz njih; subote moje oskvrniše; zato rekoh da ću izliti jarost svoju na njih i navršiti gnev svoj na njima u pustinji.

22 Ali povratih ruku svoju i učinih imena svog radi da se ne oskvrni pred narodima pred kojima ih izvedoh.

23 I ja im još podigoh ruku svoju u pustinji da ću ih rasejati po narodima i razasuti po zemljama.

24 Jer zakone moje ne izvršavaše i uredbe moje odbaciše i subote moje oskvrniše, i oči im gledahu za gadnim bogovima otaca njihovih.

25 Zato im i ja dadoh uredbe ne dobre i zakone kroz koje neće živeti.

26 I oskvrnih ih darovima njihovim što propuštahu kroz oganj sve što otvori matericu, da ih potrem, da poznadu da sam ja Gospod.

27 Zato govori domu Izrailjevom, sine čovečji, i kaži im: Ovako veli Gospod Gospod: Još me i ovim ružiše oci vaši čineći mi bezakonje:

28 Kad ih odvedoh u zemlju, za koju podigoh ruku svoju da ću im je dati, gde god videše visok hum i drvo granato, onde prinosiše svoje žrtve i stavljaše svoje dare, kojima dražahu, i metaše mirise svoje ugodne, i onde liše nalive svoje.

29 I rekoh im: Šta je visina, na koju idete? I opet se zove visina do danas.

30 Zato reci domu Izrailjevom: Ovako veli Gospod Gospod: Ne skvrnite li se na putu otaca svojih? I za gadovima njihovim ne kurvate li se?

31 I prinoseći dare svoje, provodeći sinove svoje kroz oganj ne skvrnite li se o sve gadne bogove svoje do danas, i mene li ćete pitati, dome Izrailjev? Tako ja živ bio, govori Gospod Gospod, nećete me pitati.

Eto pa neka kazu dali se to odnosi na jevreje ili na Hriscane???

Pozdrav od Gere.

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gero.

Ja sam upravo sve vreme objašnjavao da se posle smrti apostola desilo upravo ono na šta su Hristos i apostoli upućivali, a to je zapisano u sledećim rečima:

"Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom" ( Dela apostolska 20. 29 - 30 )

Dakle, ovde apostol Pavle upozorava da će se unutar crkve nakon smrti apostola pojaviti lažni učitelji koji će govoriti izvrnutu nauku, odnosno nešto što je suprotno onome što su propovedali Hristos i apostoli.

Posle smrti apostola nastupio je veliki odpad u kome je mnogoboštvo na velika vrata ušlo u redove Hrišćanske crkve posredstvom lažnih učitelja, pa tako i mnogobožačka nedelja dan sunca.

Nigde u bibliji ne nalazimo ni jednu zapovesti koja nalaže svetkovanje nedelje kao dana Hristovog vaskrsenja.
Božje zapovesti nalažu svetkovanje subote, i nju su svetkovali prvi hrišćani i svi pravi Hrišćani kroz istoriju.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Gero.

Ja sam upravo sve vreme objašnjavao da se posle smrti apostola desilo upravo ono na šta su Hristos i apostoli upućivali, a to je zapisano u sledećim rečima:

"Jer ja ovo znam da će po odlasku mom ući među vas teški vuci koji neće štedeti stada;
I između vas samih postaće ljudi koji će govoriti izvrnutu nauku da odvraćaju učenike za sobom" ( Dela apostolska 20. 29 - 30 )

Dakle, ovde apostol Pavle upozorava da će se unutar crkve nakon smrti apostola pojaviti lažni učitelji koji će govoriti izvrnutu nauku, odnosno nešto što je suprotno onome što su propovedali Hristos i apostoli.

Posle smrti apostola nastupio je veliki odpad u kome je mnogoboštvo na velika vrata ušlo u redove Hrišćanske crkve posredstvom lažnih učitelja, pa tako i mnogobožačka nedelja dan sunca.

Nigde u bibliji ne nalazimo ni jednu zapovesti koja nalaže svetkovanje nedelje kao dana Hristovog vaskrsenja.
Božje zapovesti nalažu svetkovanje subote, i nju su svetkovali prvi hrišćani i svi pravi Hrišćani kroz istoriju.

Nemoj se zavaravati Laodikeja!Prvi laznjaci si bili Muslimani a potom arije, katulici,luter,protestanti, Miler,EGW,Rasel, a danas da te glava zaboli koliko dominacija ima!I sve to ide s zapada uglavnom.
2 Gospod Bog naš učini s nama zavet na Horivu.

3 Nije s ocima našim učinio taj zavet, nego s nama, koji smo danas tu svi živi.

4 Licem k licu govorio vam je Gospod na ovoj gori isred ognja;

5 Ja tada stajah između Gospoda i vas, da vam javim reči Gospodnje, jer vas beše strah od ognja i ne iziđoste na goru; i reče:

6 Ja sam Gospod Bog tvoj koji sam te izveo iz zemlje misirske, iz doma ropskog,(Koga je izveo?tebe i mene ili izrailj?)

7 Nemoj imati bogove druge do mene.(znaci samo njega treba postovati kao Boga jednog jedinstvenog Isusa Hrista)

Subota je takodje -pasha dana samo jevrejima u znak oslobodjenja od ropstva egipackog! I ti to znas i ja to znam zasto se onda prepucavati?

Bozji zakon nalaze svetkovanje subote samo jevrejima,nikada mi nisi dokazao obratno!!!kao ni spedy!!

Pozdrav od Gere.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Gero, svi dokazi o suboti i zakonu su dati u ranijim diskusijama i ti to znaš.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Znam jos kako znam!A znam da nisi dao zadovoljavajuce argumente!bar za one koji bibliju znajo od a do s!

Pozdrav od Gere.

Argumenti su potpuni, pitanje je da li će mo ih prihvatiti ili odbaciti, odnosno verovati Bogu i njegovoj reči ili će naša reč biti poslednja.
U tome je cela sustina.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Argumenti su potpuni, pitanje je da li će mo ih prihvatiti ili odbaciti, odnosno verovati Bogu i njegovoj reči ili će naša reč biti poslednja.
U tome je cela sustina.
Gde su pokazi mi ih?pa dovoljno je 5 Mojsijeva 5,Jezikelj 20! i ti vise nema sata da trazis na forumu Brate.

Pozdrav od Gere.

P.S

Nemoj da me teras da ti sve izpocetka postiram!!!dovoljan je post:

[h=2]#143
icon1.png
07-02-2013 13:34[/h]
Ako si sam toliko blesav da nerazumes sta cu ti ja?u bibliji jasno pise sve!a tu bibliju koju ti imas bolje je baci,mozda ce ti Bog oprostiti.

Poslednja izmena:
Natrag