Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Mi treba da verujemo da su 1700 godina ljudi bili u mraku, nisu znali ko je Bog, obozavali su stvorenje umesto stvoritelja.
I onda se nakon 17 vekova pojavio Piramida i njemu slicni koji tvrde da 'Isus nije Bog'.
To znaci da ce svi oni koji su u prethodnim vekovima verovali 'da jeste' pomreti jel nisu znali istinu, a sada nam se nudi spasenje kroz Piramidu i kroz J.S.
Daj se osvestite!
TKO je Židovski Bog? - možeš stihom SZ odgovoriti?

TKO je Biblijski Bog?
TKO je Bog Židova Isusa?
TKO je Bog Židova apostola?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A&O
Nije Isus jer Isus NIJE BOG
jer Isus NIJE EL ŠADAJ

SLUŠAMO sa Jovanom:

1:8 Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj.

Ko to reče mi kao sad ne znamo pa SLUŠAMO ko to izreče:

1:9 Ja Jovan, koji sam i brat vaš i drug u nevolji, i u carstvu i trpljenju Isusa Hrista, bijah na ostrvu koje se zove Patam, za reč Božiju i za svedočanstvo Isusa Hrista.
1:10 Bijah u duhu u dan nedeljni, i čuh za sobom glas veliki kao trube koji govoraše: Ja sam Alfa i Omega, Prvi i Poslednji;

Evo ga ponovo taj glas sa istom porukom pratimo ga da nam ne pobegne:

1:11 I šta vidiš napiši u knjigu, i pošlji crkvama koje su u Aziji: u Efes, i u Smirnu, i u Pergam, i u Tijatir, i u Sard, i u Filadelfiju, i u Laodikiju.
1:12 I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,

SLUŠAŠ LI SAD?
1:13 I usred sedam svećnjaka kao Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim.

Neko nalik na Isusa ali nismo sigurni pa SLUŠAJMO:

1:14 A glava Njegova i kosa beše bela kao bela vuna, kao sneg; i oči Njegove kao plamen ognjeni;
1:15 I noge Njegove kao bronza kad se rastopi u peći; i glas Njegov kao huka voda mnogih;
1:16 I držaše u svojoj desnoj ruci sedam zvezda, i iz usta Njegovih izlažaše mač oštar s obe strane, i lice Njegovo beše kao što sunce sija u sili svojoj.

Uh, pa ovaj Boga opisuje, čujmo koga on to predstavlja.

1:17 I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se, ja sam Prvi i Poslednji,

Evo sad se predstavlja iznova da je On prvi i poslednji i....?

1:18 I Živi: i bijah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti.

Čuli smo da je On Alfa i Omega i da je bio mrtav ali je živ ko je taj?
On reče da NEMA DRUGOG.

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Daj stih
Isus je A&O

Daj stih
Isus je El Šadaj
=========================

ALI - ako takova stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostaješ izmišljivač neistine

Postoje samo stihovi
JAHVE je EL Šadaj

Jahve = Bog = OTAC

Stih kaže - A&O je BOG
a BOG JE JAHVE

G Isus NIJE i neće NIKAD biti
NI Bog Ni El Šadaj.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Daj stih
Isus je A&O

Daj stih
Isus je El Šadaj
=========================

ALI - ako takova stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostaješ izmišljivač neistine

Postoje samo stihovi
JAHVE je EL Šadaj

Jahve = Bog = OTAC

Stih kaže - A&O je BOG
a BOG JE JAHVE

G Isus NIJE i neće NIKAD biti
NI Bog Ni El Šadaj.

Sad si Poceo da trazis i El Shadaj :)
Znaci shvatio si, ali neces da priznas zbog, zbog... tvrdoglavosti :)

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sad si Poceo da trazis i El Shadaj :)
Znaci shvatio si, ali neces da priznas zbog, zbog... tvrdoglavosti :)

Otkrivenje 1,8
Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.
--------------------------------------------------
TKO je BOG iz gornjeg stiha?
DA LI JE TO ISUS?
Pogledajmo

Otkrivenje 1,1 Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog
-----------------------------------------------
vidljivo je
DVOJE IH JE
Jedan je BOG - Otac Jahve
Drugi je Božji Sin Isus - nebog.
======================================

ZNAČI _ ISUS NIJE NI BOG NI A&O
========================
==========================

nema stiha da je ISUS = EL ŠADAJ!
-----------------------------------------
SAMO - El Šadaj je BOG - Otac Jahve

ISUS nije ni Bog ni El Šadaj ni A&O

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Otkrivenje 1,8
Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.
--------------------------------------------------
TKO je BOG iz gornjeg stiha?
DA LI JE TO ISUS?
Pogledajmo

Hajde da pogledamo kontekst:

ISUS DOLAZI KAO BOG KOJI JE PROBODEN NA KRSTU - ON JE ALFA I OMEGA, ONAJ KOJI JESTE I KOJI BEŠE I KOJI DOLAZI:

"Eno, ide s oblacima, i ugledaće Ga svako oko, i koji Ga probodoše; i zaplakaće za Njim sva kolena zemaljska. Da, zaista.
Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše,
i koji će doći, Svedržitelj" ( Otkrivenje 1. 7 - 8 )

"И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовијем.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први и пошљедњи" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )

"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom...
Zato i vi budite gotovi; jer u koji čas ne mislite doći će Sin čovečiji" ( Matej 24. 30 - 44 )

"I obazreh se da vidim glas koji govoraše sa mnom; i obazrevši se videh sedam svećnjaka zlatnih,
I usred sedam svećnjaka kao
Sina čovečijeg, obučenog u dugačku haljinu, i opasanog po prsima pojasom zlatnim...
I kad Ga videh, padoh k nogama Njegovim kao mrtav, i metnu desnicu svoju na me govoreći mi: Ne boj se,
ja sam Prvi i Poslednji ( Alfa i Omega ).
I Živi: i bejah mrtav i evo sam živ va vek veka, amin. I imam ključeve od pakla i od smrti" ( otkrivenje 1. 12 - 18 )

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
TKO je Bog Židova Isusa?

Ово је тако провидно да је ископирано са неког сајта где имају спремљена питања за затрпавање и замарање форума, да не треба више обраћати пажњу на овај "Јеховин народ". Сигуран сам да онда не би знали шта их је снашло, јер они морају да се расправљају и да бомбардују некаквим питањима (без жеље да се чак и види одговор). А нас виде као неке извртаче јевенђеља који су дужни њима да нешто покажу и докажу. Бесмислено, стварно.

И, што је најгоре, ова питања се понављају годинама уназад. Без престанка они товаре форум, као суманути. А шта мисле о нама, то се види из наслова једне теме:

HRISCANSKI OTPAD-Kad se pojavio i njegovi nosioci

Natrag