Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
A sta je tu nejasno?
Alfa i Omega za istinu i pravdu jeste Bog Jehova,
A Alfa i Omega za lagariju jeste Sotona,djavo.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
A sta je tu nejasno?
Alfa i Omega za istinu i pravdu jeste Bog Jehova,
A Alfa i Omega za lagariju jeste Sotona,djavo.
AMEN.
-------------------------
U Otkrivenju odmah na početku imamo
LEGENDU - da znamo TKO se javlja u Otkrivenju:

Otkrivenje 1,1Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog..............

====================
Postoje DVIJE osobe
JEDNA je BOG Otac JAHVE
Druga je Isus - nebog

Nema stiha - ISUS JE A&O
ALI ima stih - BOG JE A&O

A Bog je ONAJ koji je BOG iz 1.BZ - jel tako?
Vjerujete li 1.BZ?

Izlazak 20,2"Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva.
Izlazak 20,3Nemoj imati drugih bogova uz mene.

JAHVE je Jedini Bog.
NEMA Boga Sina NEMA Boga SD

Član
Učlanjen(a)
05.09.2013
Poruka
4.465
Ovde govorimo o tituli alfa i omega,ali se spominje i titula prvi i poslednji.
Za razliku od svoga sina koji je koji je bio mrtav 3dana i 3 noci,njegov Otac Jehova nikada nije umirao ili umro!
U 2:8 se za "prvog i poslednjeg"kaze u smislu da je Isus prvi i poslednji koga je Otac direktno uskrsnuo.Sve ostale vaskrsavace Isus Hrist!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Otkrivenje 1,1
Otkrivenje Isusa Krista: njemu ga dade Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Tko je kome dao Otkrivenje?
Bog Jahve je dao Otkrivenje Isusu Kristu.
Zašto? Zato jer Isus nije Bog i ne zna budućnost.
Dvojica su – Jedan je Bog – a drugi je ne-bog Isus.

===============================================

Otkrivenje 1,8
Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

GOSPODIN BOG OTAC GOVORI - JA SAM ALFA I OMEGA.
Ne govori Isus – jasno rečeno – govori Bog Jahve.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Otkrivenje 1,8
Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar.

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,

ima i naziv – SVEVLADAR!

A TAJ naziv ima SAMO Bog Otac Jahve – nikad Isus.

-------------------------------------------------------------------------------------------

Znači - BOG Svevladar je SAMO I UVIJEK - JAHVE - nikad Isus

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Alfa i Omega nemaju nikakve veze jedno s drugim,Alfa je Stvoritelj-Tvorac iskonska izvorna snaga,a omega se zna ko je[....],medjutim izraz alfa i omega je ljudslkog porekla i potice najverovatnije od nekog vladara koje je vrlo dobro znao da upotrebi psihologiju za odrzavanje na vlasti,kao recimo igra danasnjih svetskih mocnika koji upotrebljavaju slican izraz igrajuci se sa virusima,ratovima, krizama i sl,a zaboravljajuci da su obicni ljudi od zene rodjeni....
Zamisao Izvornog Tvorca i jeste pocetak bez kraja ,jer ako postoji kraj onda se sve ovo nikad nije ni digodilo jer opovrgava celu ideju postojanja.......
Ziva bitka izmedju dve ideje u kojoj mi kao ucesnici imamo privilegiju da to osetimo na svojoj kozi ,svako sa svojim shvatanjima,pogledima i predrasudama...

Igra se nastavlja...

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Prijatelju Tvorca ne mozes svest na nekakva dva broja ,koja je neko izmislio u trenutku dokolice a narocito ne na neka extra turbo imena koja primamljuju publiku,izvorna pisanija pre svega nemaju razmak izmedju recenica i pisana su na nama nerazumljivom jeziku,znaci ne padaj na propagande....radi kako ti srce kaze ...to su najbolji ugradjeni pokazatelji koje je tvorac upisao u krv coveka....ako vidis cvet ili travu ti znas da je to dobro i ne kidas ga...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Mi treba da verujemo da su 1700 godina ljudi bili u mraku, nisu znali ko je Bog, obozavali su stvorenje umesto stvoritelja.
I onda se nakon 17 vekova pojavio Piramida i njemu slicni koji tvrde da 'Isus nije Bog'.
To znaci da ce svi oni koji su u prethodnim vekovima verovali 'da jeste' pomreti jel nisu znali istinu, a sada nam se nudi spasenje kroz Piramidu i kroz J.S.
Daj se osvestite!

Natrag