Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Znam da ne vredi.
Pišem tradicionalnim da je proklet čovek koji bi živopisao lik onog što je na nebu ili ispod zemlje ili na zemlji i služio mu i ne vredi ali pišem.
Pišem Adventistima da je Jelena u preko 90 posto tekstova promašila i ne vredi.
Pišem Js da ni njihova nauka nije dobra čak je mnogo opasna i opet ne vredi.
Govorim onima koji ne menjaju živote da to nije dobar put i ne vredi.

Naše je da govorimo i kad nam dosadi ponovo da govorimo jer je to borba za istinu.
Ne uzdam se ja da će ono što napišem nekome otvoriti razum da vidi to Bog čini kad mu se dozvoli a moje je da ponudim svedočanstvo reči.Ko se da ukrotiti Bog će mu pre ili kasnije otvoriti a kome ponos to ne dozvoljava neće biti osvedočen jer je pun onog čime se napio i tek kad bude spreman izprazniti predhodni sadržaj videvši da nije dobar tad stiže u nov meh novo vino.Promena čoveka iznutra uslov je da prihvati promenu u učenju.

Oprostite mi molim vas,nisam ovde da bih vređao ili nešto umišljao već pokušavam svim sredstvima pomoći ako je to pomoć a ako smatrate da nije vi ignorišite tekst.
Piramida je moj prijatelj i mi se znamo.To je čovek koji mi je pomogao i već dve god. traje prepiska između nas dvojice i stanje se nije menjalo pišem da znate kako imam ovde prijatelje sem Piramide koji različito misle a i dalje smo prijatelji.Negde ćemo se složiti negde ne biće varnica i vatre ali praštanje mora stajati iznad varnica jer svi iz najboljih mogućih namera smo ovde bar se nadam da je tako.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
2:8 I anđelu crkve smiranske napiši: Tako govori Prvi i Poslednji, koji beše mrtav, i evo je živ:
Alfa i Omega je Prvi i Poslednji. To imaš u postu iznad ako ćeš verovati.

Spasitelj se tu predstavlja pa sam ponudio Njegov opis gde kaže da je On prvi i poslednji i sve ostalo što iznad reče a za istog je vezano.

Zašto ne uzmeš prvo pojavljivanje A&O?
Nego uzimaš zadnje?
-----------------------------------------------
Da li se je i za Jahvu i za Isusa upotrebljavalo - prvi i posljednji?
JE!

A da li se je za oboje upotrebljavalo - EL ŠADAJ?

Zašto daješ prepravljene stihove - a ne komplet?
Friziraš!
Kome na štetu to radiš?
------------------------------------------------------------------

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Zašto ne uzmeš prvo pojavljivanje A&O?
Nego uzimaš zadnje?,,

Zato što mi se više sviđa onaj zadnji alfa i omega od prvog alfa i omega.Nisam znao da postoje dvojica kao alfa i omega pa sam mislio da je ISTI.

,,Da li se je i za Jahvu i za Isusa upotrebljavalo - prvi i posljednji?
JE!,,

Naravno,jer je jedan u SVIM opisima.Isto kao i Spasitelj i car.Samo neznam koji od dvojice alfi bi mrtav?

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
,,Zašto ne uzmeš prvo pojavljivanje A&O?
Nego uzimaš zadnje?,,

Zato što mi se više sviđa onaj zadnji alfa i omega od prvog alfa i omega.Nisam znao da postoje dvojica kao alfa i omega pa sam mislio da je ISTI.

,,Da li se je i za Jahvu i za Isusa upotrebljavalo - prvi i posljednji?
JE!,,

Naravno,jer je jedan u SVIM opisima.Isto kao i Spasitelj i car.Samo neznam koji od dvojice alfi bi mrtav?
Ovo ti je promaklo:

Friziraš!
Kome na štetu to radiš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znam da ne vredi.
Pišem tradicionalnim da je proklet čovek koji bi živopisao lik onog što je na nebu ili ispod zemlje ili na zemlji i služio mu i ne vredi ali pišem.
Pišem Adventistima da je Jelena u preko 90 posto tekstova promašila i ne vredi.
Pišem Js da ni njihova nauka nije dobra čak je mnogo opasna i opet ne vredi.
Govorim onima koji ne menjaju živote da to nije dobar put i ne vredi.

Naše je da govorimo i kad nam dosadi ponovo da govorimo jer je to borba za istinu.
Ne uzdam se ja da će ono što napišem nekome otvoriti razum da vidi to Bog čini kad mu se dozvoli a moje je da ponudim svedočanstvo reči.Ko se da ukrotiti Bog će mu pre ili kasnije otvoriti a kome ponos to ne dozvoljava neće biti osvedočen jer je pun onog čime se napio i tek kad bude spreman izprazniti predhodni sadržaj videvši da nije dobar tad stiže u nov meh novo vino.Promena čoveka iznutra uslov je da prihvati promenu u učenju.

Oprostite mi molim vas,nisam ovde da bih vređao ili nešto umišljao već pokušavam svim sredstvima pomoći ako je to pomoć a ako smatrate da nije vi ignorišite tekst.
Piramida je moj prijatelj i mi se znamo.To je čovek koji mi je pomogao i već dve god. traje prepiska između nas dvojice i stanje se nije menjalo pišem da znate kako imam ovde prijatelje sem Piramide koji različito misle a i dalje smo prijatelji.Negde ćemo se složiti negde ne biće varnica i vatre ali praštanje mora stajati iznad varnica jer svi iz najboljih mogućih namera smo ovde bar se nadam da je tako.

Problem nije sto vi pisete,svi znamo da je to iz dobre namere, ali bilo bi bolje da ste clanovi neke zajednice, pa bi znali na cemu smo. Svi vi imate neko svoje tumacenje, koliko vas ima, toliko ima i razlicitih tumacenja ''istine'', covek bi brzo, ako bi slusao vas(koji ne mozete ni u najmanjoj pojedinosti da se slozite ), zakljucio da biblija nije ni vredna razmatranja.
Pitam se samo ''odakle vam sva ta tumacenja'' , niste ih svakako ''stekli'' sami nego ste od ''drugih nauceni'' , a svako kome je ''ucitelj covek'' a ne ''Isus Hristos'' ima problem.
Ja mislim da niko od vas nije bibliju proucavao ''nezavisno'' uz molitvu i Hristovu pomoc, pa zar ne vidite da skupljate ''smece'' od drugih i ugradjujete ga u svoje ''verovanje''?
Vi radije slusate ''coveka'' nego ''Boga''.
Pa ste onda ''uvereni'' da je ono sto ste ''ljudskim umom izmudrovali'' ''istina''?
Zaista neverovatno.

Ljudi slusajte ''Isusa Hrista'' koji je rekao: ''Poznacete istinu, i istina ce vas osloboditi''.
Takodje je rekao: ''Ja sam Put ISTINA i Zivot''.
Ako ste se ikada pitali: ''sta je istina''? Potrazite je u Hristu!
Nemojte da vas ''covek'' uci, jel ''slepac kada vodi slepca, obojica ce u jamu pasti''.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Pitam se samo ''odakle vam sva ta tumacenja'' , niste ih svakako ''stekli'' sami nego ste od ''drugih nauceni'' , a svako kome je ''ucitelj covek'' a ne ''Isus Hristos'' ima problem.,,

Dobro pitanje sebi postavljaš ali ne želiš čuti odgovor koji stoji u Isusovim rečima.
Naravno da sam ne mogu ,,steći,, znanje a onda ponovo ideš u kontru sebi nudeći kako sam od nekih drugih koji su sami stekli prihvatio...a otkud tim drugima to kad ni oni nisu sami stekli?
Što se tiče usvajanja tuđih verovanja ovde se očigledno vidi ko ima tuđa usvojena verovanja a ko ne.
Ja nemam to u svojoj veri jer sam pokušao čuti i usvojiti više učenja i ni jedno se nije pokazalo ispravnim dok se recimo vama svidelo to ljudsko i zadržali ste ga.
E, vidiš,učitelj je SVETI DUH i da ti kažem ko me uči po svojoj reči ti nebi verovao jer to piše.

,,Ja mislim da niko od vas nije bibliju proucavao ''nezavisno'' uz molitvu i Hristovu pomoc, pa zar ne vidite da skupljate ''smece'' od drugih i ugradjujete ga u svoje ''verovanje''?,,

Pogrešno misliš.
Meni još uvek učenje Duha Svetog nije smeće ali zato jeste svaka neistina koja se plasira kroz razne dogme.Daj mi imena ko su ti drugi od kojih ja skupljam da ih i ja upoznam?

,,Vi radije slusate ''coveka'' nego ''Boga''.

Opet greška,onaj ko sluša čoveka ili ženu taj Božju reč smatra smećem.Bog je dao svoju reč preko SVOJIH PROROKA i ja razlikujem te proroke od onih tvojih za kojima ideš.
Nemoj se brinuti ono toga ko mene uči već se potrudi Biblijom potvrditi učenje za kojim ideš.
Možeš nama reći šta god želiš time nisi saznao istinu već i dalje ideš za Jelenom i Milerom i celom plejadom ljudi a meni pokušavaš iste prikačiti kao Božje vođstvo...kod mene to ne prolazi.

Ali jedno je dobro a to je pitanje OTKUD MI TO i kad čuješ Isusove reči i POVERUJEŠ MU znaćeš otkud stiže to što ti zoveš smećem.

,,Nemojte da vas ''covek'' uci, jel ''slepac kada vodi slepca, obojica ce u jamu pasti''.

Ovde se u celosti slažemo,zato odbaci i Jelenu i Milera i videćeš da ti nisu ni trebali jer Bog ima svoje proroke čije reči su u Bibliji a oni (Jelena i Miler) ih ismevaju pokušavajući neistinu staviti na mesto Božje reči zato nemoj više ići za njima već ČUJ i VERUJ šta čitaš u Bibliji a sve ostale knjige spali kao i oni u Efesu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Ovo ti je promaklo:

Friziraš!
Kome na štetu to radiš?

A da li je za OBOJICU upotrebljeno Jehošua?
Još sam u dilemi koji alfa je bio mrtav prvi ili drugi?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
,,Pitam se samo ''odakle vam sva ta tumacenja'' , niste ih svakako ''stekli'' sami nego ste od ''drugih nauceni'' , a svako kome je ''ucitelj covek'' a ne ''Isus Hristos'' ima problem.,,

Dobro pitanje sebi postavljaš ali ne želiš čuti odgovor koji stoji u Isusovim rečima.
Naravno da sam ne mogu ,,steći,, znanje a onda ponovo ideš u kontru sebi nudeći kako sam od nekih drugih koji su sami stekli prihvatio...a otkud tim drugima to kad ni oni nisu sami stekli?

Ti si ovde pricao kako si dosta toga naucio od Piramide, on je opet dosta toga naucio od Jehovinih Svedoka(cinjenica je da je svako imao svog ucitelja), pa si ti onda usvojio njegova verovanja, a nisi dopustio da te vodi Bozja rec - nezavisno i direktno i Gospod Nas Isus Hristos ''Ucitelj''.
Ja ovde govorim o ''uticaju'' koje drugi ljudi- ''ucitelji'' i crkve imaju na formiranje ''vasih tumacenja'' koje onda plasirate kao ''spasonosnu istinu''.
Nije posteno takvu ''istinu'' iz ''zamucenog izvora'' koja dolazi od mnogih ''voda'' predstavljati kao ''istinu''.
Istina je samo jedna i ona je u ''Isusu Hristu'', do koje vi jos niste dosli.

Da si ziveo negde u prasumi i da nisi imao dodira sa svetom, a da si citao bibliju, pa stekao odredjeno verovanje, onda bi se moglo reci da ti je Isus Hristos dao ''istinu''. Ovako nikako.

Što se tiče usvajanja tuđih verovanja ovde se očigledno vidi ko ima tuđa usvojena verovanja a ko ne.
Ja nemam to u svojoj veri jer sam pokušao čuti i usvojiti više učenja i ni jedno se nije pokazalo ispravnim dok se recimo vama svidelo to ljudsko i zadržali ste ga.
E, vidiš,učitelj je SVETI DUH i da ti kažem ko me uči po svojoj reči ti nebi verovao jer to piše.

A zasto si ''pokusao usvojiti tudja ucenja'', a nisi slusao samo Hrista?
Sta ce ti ''drugi ucitelji''?

To ti samo mislis.
Nisi ni svestan koliko je spoljnjeg uticaja i ucenja imalo prevlast nad tvojim umom, i koliko si jeresi potkacio. Niko nije imun na to, pa je sasvim suludo pricati da vi kao pojedinci imate ''istinu''.
Kakva je to ''istina''? Svi imate neke ''istine'' koje su toliko suprotne jedna drugoj, da se ne mozete sloziti ni ko je ''Isus Hristos''?
O kakvoj ''istini'' mi onda ovde govorimo?
I iz kog izvora ona dolazi?

Ajde malo razmisli iz kog zamucenog izvora si potkacio koju ''istinu''?

Pogrešno misliš.
Meni još uvek učenje Duha Svetog nije smeće ali zato jeste svaka neistina koja se plasira kroz razne dogme.Daj mi imena ko su ti drugi od kojih ja skupljam da ih i ja upoznam?

Sam si rekao, piramida, J.S , adventisti, internet, mozda i mrSavkic. Svi su oni imali uticaj na tebe i ko zna ko jos.
Ne rece li ti da si bio u adventistima?
Bez obzira koliko ti sad pokusavao da razumes bibliju, tebi je um zatrovan raznim ''dogmama'' i ti iz te kuhinje vadis i sklapas ''svoje ucenje'' koje nije Hristovo.

Zato kada pricate da imate ''istinu'' i da ste vi ''jedini u pravu'', onda je to zalosno.

Opet greška,onaj ko sluša čoveka ili ženu taj Božju reč smatra smećem.Bog je dao svoju reč preko SVOJIH PROROKA i ja razlikujem te proroke od onih tvojih za kojima ideš.
Nemoj se brinuti ono toga ko mene uči već se potrudi Biblijom potvrditi učenje za kojim ideš.
Možeš nama reći šta god želiš time nisi saznao istinu već i dalje ideš za Jelenom i Milerom i celom plejadom ljudi a meni pokušavaš iste prikačiti kao Božje vođstvo...kod mene to ne prolazi.

Zamenjujes teze, ili si skroz neiskren, pa sad meni kacis Elenu Vajt, ja sam tebi rekao dobronamerno.
Ja nemam nikakve MOJE PROROKE, ni Elenu Vajt ni Milera ni sl..
Ne znam odakle ti to?
Zato sto sam rekao da ti argumenti protiv Jelene ne stoje?
Pa i ne stoje. Ako nesto dokazujes onda i dokazi..
Ja nju ne smatram prorokom, niti bilo koga van biblije, to je tvoja greska..

Sto se mene tice, ja se nikda ne bi usudio, da kazem da imam ''apsolutnu istinu'' i da sam ja ''jedini u pravu'', da ljude pozivam da slede moje ucenje, kao vi sto radite, a nemate nikakvo pravo na to. I Hristos vas nije pozvao to da radite!
Vi umesto da upucujete ljude na Hrista koji je ''jedini istina'' vi upucujete na svoje dogme iz ''zamucenog izvora''.

Ali jedno je dobro a to je pitanje OTKUD MI TO i kad čuješ Isusove reči i POVERUJEŠ MU znaćeš otkud stiže to što ti zoveš smećem.

Znaci ti tvrdis da ono sto govoris, nije ''smece'' koje si nakupio iz ''mutnih izvora'' , nego su to licno reci: ''Isusa Hrista''?
A ti si njegov ''glasnik''?
Pa nisi nista bolji od Elene Vajt.
Zalosno je da ne moze biti zalosnije, kako vi sebe u nesto ubedite?
Zar ne mozete biti nimalo ''ponizni'', nego ste ''bas vi odabrani''?
Pa koliko vas je ovde ''odabranih ucitelja i proroka'' , a jedino sam ja ''nesvrstan''?
Jao meni!

Ovde se u celosti slažemo,zato odbaci i Jelenu i Milera i videćeš da ti nisu ni trebali jer Bog ima svoje proroke čije reči su u Bibliji a oni (Jelena i Miler) ih ismevaju pokušavajući neistinu staviti na mesto Božje reči zato nemoj više ići za njima već ČUJ i VERUJ šta čitaš u Bibliji a sve ostale knjige spali kao i oni u Efesu.

Ja nisam nikada ni sledio Jelenu i Milera :) , sticajem okolnosti imam tamo rodbinu, pa znam neke stvari.
Ja se iskreno nadam da ces ti spaliti sve druge knjige, da neces slusati coveka.
Da neces vise tvrditi da imas ''apsolutnu istinu'' , vec ces ljude pozivati Hristu koji je jedini ''Put ISTINA i Zivot''.

Dakle moj poziv, je ne samo tebi nego i svim ostalim ''prorocima'' na forumu, da umesto da ljude upucuju u neku svoju ''izmisljenu istinu'' upute ljude ka Hristu koji se jedino ''istinom moze nazvati''. Na to ste pozvani i to je pravo evandjelje, ''Propovedati Hrista Raspetoga'', i ljude pozivati k njemu, a sebe izgubiti iz vida, i ne siriti vise svoju zamucenu nauku.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Ti si ovde pricao kako si dosta toga naucio od Piramide...,,

Daj mi taj citat i SVE što sam dosad na ovom forumu napisao ću demantovati i priohvatiti Jelenu Belu za Božju protročicu.Najteža stvar na svetu mi je priznati Jelenu ali i to ću učiniti samo mi daj da sam rekao kako sam od Piramide puno toga naučio.Pošto toga nema molim te da u buduće ni pišeš proizvoljne stvari i da bar pokušaš zapamtiti šta si pročitao jel to dogovoreno?

,,A zasto si ''pokusao usvojiti tudja ucenja'', a nisi slusao samo Hrista?,,

Ja nemam predrasuda kao ti i mogu čuti svačije mišljenje i ko god govorio ispravno ja to prihvatam.Da nisam slušao Isusa onda bi slušao Jelenu a ovako je prepustam tebi.

,,Sta ce ti ''drugi ucitelji''?

To je dobro pitankje i sad na njega trebaš odgovoriti.

,,Ja nisam nikada ni sledio Jelenu i Milera :) , sticajem okolnosti imam tamo rodbinu, pa znam neke stvari.,,

NEKE STVARI nisu sve a ja SVE njih znam iz tog učenja i ako te zanima bilo šta od tih bajki mogu ti ih reći jer tebi trebaju ta ljudska učenja. Moje saučešće tvojoj rodbini.
Koje si crkve pripadnik?

,,Vi umesto da upucujete ljude na Hrista koji je ''jedini istina'' vi upucujete na svoje dogme iz ''zamucenog izvora''.

Meni je jasno zašto smatraš Bibliju zamućenim izvorom i ne čudi me ni malo jer pored Jelene Biblija ni ne može drugačije da se gleda.
Nekulturno je pisati kako je neko rekao ovo ili ono a on to NIJE REKAO i ponovo se služiš tim stvarima...zašto?
Zašto pišeš da sam izjavio kako ja imam istinu i niko više?
Daj mi taj citat i prestani izmišljati.Mogu samo reći da SVE što citiram je Biblija i da je to istinita reč a tebi je mutni izvor.

Hajde ti bratac malo se odmori biće ti lakše.
Ako zastupaš neku nauku onda budi dosledan ili se nemoj mešati u ono što delimično čuješ od drugih jer neznaš. Ako će ti biti lakše da još nešto izmisliš i prikačiš mi hajde učini jer te razumem.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
A da li je za OBOJICU upotrebljeno Jehošua?
Još sam u dilemi koji alfa je bio mrtav prvi ili drugi?

Daj tu taj stih u kojem ja za OBADVOJE upotrebljeno - JOŠUA.

ALI - ako neka takova stiha - ti ne govoriš istinu.
---------------------------------------------------------
Bog ne umire niti se rađa. -A TAJ je Jahve.

Isus je bio stvoren, rođen, umro = NIJE BOG niti će ikada biti.

Natrag