,,Ti si ovde pricao kako si dosta toga naucio od Piramide...,,
Daj mi taj citat i SVE što sam dosad na ovom forumu napisao ću demantovati i priohvatiti Jelenu Belu za Božju protročicu.Najteža stvar na svetu mi je priznati Jelenu ali i to ću učiniti samo mi daj da sam rekao kako sam od Piramide puno toga naučio.Pošto toga nema molim te da u buduće ni pišeš proizvoljne stvari i da bar pokušaš zapamtiti šta si pročitao jel to dogovoreno?
Rekao si:
''
Piramida je moj prijatelj i mi se znamo.To je čovek koji mi je pomogao i već dve god. traje prepiska između nas dvojice i stanje se nije menjalo''
Dobro. Mozda sam ja izraz ''pomogao'' razumeo ''duhovno pomogao'' ali odlicno znam sta si rekao.
Uopste nije bitno da li je to bio piramida, neka druga knjiga ili izvor odakle si ''naucio'', poenta je da su te reci imale uticaj na tebe..
,,Vi umesto da upucujete ljude na Hrista koji je ''jedini istina'' vi upucujete na svoje dogme iz ''zamucenog izvora''.
Meni je jasno zašto smatraš Bibliju zamućenim izvorom i ne čudi me ni malo jer pored Jelene Biblija ni ne može drugačije da se gleda.
Molim te ne izvrci moje reci, povezujuci mene sa Jelenom. Sada ti to radis. Mislim stvarno je suvisno.
Ja nigde nisam rekao da je ''Biblija zamucen izvor'', jesam li?
Nekulturno je pisati kako je neko rekao ovo ili ono a on to NIJE REKAO i ponovo se služiš tim stvarima...zašto?
Zašto pišeš da sam izjavio kako ja imam istinu i niko više?
Prijatelju, nisi rekao: ''da ti jedini imas istinu''. Ja to nisam ni tvrdio.
Ali nekakvu ''istinu'' sigurno smatras da imas?
Rekao si:
''
Ali jedno je dobro a to je pitanje OTKUD MI TO i kad čuješ Isusove reči i POVERUJEŠ MU znaćeš otkud stiže to što ti zoveš smećem.''
Ako ovde ne govoris da su tvoja ''tumacenja'' istina, o cemu onda govoris?
Zatim:
''
Mogu samo reći da SVE što citiram je Biblija i da je to istinita reč''
Ti citiras bibliju i tumacis je, i to je ''istina''.
Ako nije ''istina'' to sto tumacis? Nije valjda laz?
Dakle i ti tvrdis da imas neku ''istinu''.
Prijatelju. Moj odgovor nije bio upucen tebi direktno uopste.
Procitaj moj post, ja govorim u trecem licu, a ne tebi direktno.
Sve si pogresno razumeo i shvatio. Vrati se na prvi post, pa procitaj, ni on nije bio upucen tebi direktno.
Ja sam govorio tebi, ali sam govorio i uopsteno, o drugima koji sebe nazivaju ''prorocima'' i tvrde da imaju ''istinu''.
Nista nije usmereno protiv tebe licno. Niti protiv bilo koga drugog. Vec je namera da se ljudi opomenu:
Rekao sam:
Ljudi slusajte ''Isusa Hrista'' koji je rekao: ''
Poznacete istinu, i istina ce vas osloboditi''.
Takodje je rekao: ''
Ja sam Put ISTINA i Zivot''.
Ako ste se ikada pitali: ''sta je istina''? Potrazite je u Hristu!
Nemojte da vas ''covek'' uci, jel ''slepac kada vodi slepca, obojica ce u jamu pasti''.
Ti si moje pozitivne reci upucene svima, pretvorio u nesto lose i upuceno jedino tebi...
A ja sam govorio u globalu.