Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Daj tu taj stih u kojem ja za OBADVOJE upotrebljeno - JOŠUA.

ALI - ako neka takova stiha - ti ne govoriš istinu.
---------------------------------------------------------
Bog ne umire niti se rađa. -A TAJ je Jahve.

Isus je bio stvoren, rođen, umro = NIJE BOG niti će ikada biti.

Daj mi stih gde se za obojicu upotrebljava EL ŠADAJ inače ne govoriš istinu.
Nisam rekao da obojica imaju Jehošua naziv već sam UPITAO da kažeš ima ili nema.
Tako ni u gornjem slučaju nema upotrebe istog naziva za obojicu a zašto?
Zato što Isus nije u prošloj službi bio Stvoritelj već SPASITELJ u narednoj neće biti u službi jagnjeta već će biti CAR.
Svaka služba nosi drugi opis-ime i nelogično je postaviti pitanje zašto u jednoj službi ne nosi naziv iz druge službe i još ne logičnije je konstatovati da ako nema ono isto ime onda je to neko drugi.
Eno čujem kako nebeski kliču nekom Savaotu koji je sad pa to...četvrti?
Ili možda ISTI koji ima mnoga imena i službe?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
,,Ti si ovde pricao kako si dosta toga naucio od Piramide...,,

Daj mi taj citat i SVE što sam dosad na ovom forumu napisao ću demantovati i priohvatiti Jelenu Belu za Božju protročicu.Najteža stvar na svetu mi je priznati Jelenu ali i to ću učiniti samo mi daj da sam rekao kako sam od Piramide puno toga naučio.Pošto toga nema molim te da u buduće ni pišeš proizvoljne stvari i da bar pokušaš zapamtiti šta si pročitao jel to dogovoreno?
Rekao si:
''Piramida je moj prijatelj i mi se znamo.To je čovek koji mi je pomogao i već dve god. traje prepiska između nas dvojice i stanje se nije menjalo''

Dobro. Mozda sam ja izraz ''pomogao'' razumeo ''duhovno pomogao'' ali odlicno znam sta si rekao.
Uopste nije bitno da li je to bio piramida, neka druga knjiga ili izvor odakle si ''naucio'', poenta je da su te reci imale uticaj na tebe..

,,Vi umesto da upucujete ljude na Hrista koji je ''jedini istina'' vi upucujete na svoje dogme iz ''zamucenog izvora''.
Meni je jasno zašto smatraš Bibliju zamućenim izvorom i ne čudi me ni malo jer pored Jelene Biblija ni ne može drugačije da se gleda.

Molim te ne izvrci moje reci, povezujuci mene sa Jelenom. Sada ti to radis. Mislim stvarno je suvisno.
Ja nigde nisam rekao da je ''Biblija zamucen izvor'', jesam li?

Nekulturno je pisati kako je neko rekao ovo ili ono a on to NIJE REKAO i ponovo se služiš tim stvarima...zašto?
Zašto pišeš da sam izjavio kako ja imam istinu i niko više?

Prijatelju, nisi rekao: ''da ti jedini imas istinu''. Ja to nisam ni tvrdio.
Ali nekakvu ''istinu'' sigurno smatras da imas?

Rekao si:
''Ali jedno je dobro a to je pitanje OTKUD MI TO i kad čuješ Isusove reči i POVERUJEŠ MU znaćeš otkud stiže to što ti zoveš smećem.''

Ako ovde ne govoris da su tvoja ''tumacenja'' istina, o cemu onda govoris?

Zatim:
''Mogu samo reći da SVE što citiram je Biblija i da je to istinita reč''

Ti citiras bibliju i tumacis je, i to je ''istina''.
Ako nije ''istina'' to sto tumacis? Nije valjda laz?
Dakle i ti tvrdis da imas neku ''istinu''.

Prijatelju. Moj odgovor nije bio upucen tebi direktno uopste.
Procitaj moj post, ja govorim u trecem licu, a ne tebi direktno.
Sve si pogresno razumeo i shvatio. Vrati se na prvi post, pa procitaj, ni on nije bio upucen tebi direktno.
Ja sam govorio tebi, ali sam govorio i uopsteno, o drugima koji sebe nazivaju ''prorocima'' i tvrde da imaju ''istinu''.
Nista nije usmereno protiv tebe licno. Niti protiv bilo koga drugog. Vec je namera da se ljudi opomenu:

Rekao sam:

Ljudi slusajte ''Isusa Hrista'' koji je rekao: ''Poznacete istinu, i istina ce vas osloboditi''.
Takodje je rekao: ''Ja sam Put ISTINA i Zivot''.
Ako ste se ikada pitali: ''sta je istina''? Potrazite je u Hristu!
Nemojte da vas ''covek'' uci, jel ''slepac kada vodi slepca, obojica ce u jamu pasti''.

Ti si moje pozitivne reci upucene svima, pretvorio u nesto lose i upuceno jedino tebi...
A ja sam govorio u globalu.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Dobro. Mozda sam ja izraz ''pomogao'' razumeo ''duhovno pomogao'' ali odlicno znam sta si rekao.,,

NEDOVOLJNO ZNAŠ i nagađaš proizvoljno, pomoć je jedno a učenje drugo.
Zoki mi je poslao karton petroleja jer mi pijemo isti protiv kancera i delimo isti onima u potrebi.

,,Ako ste se ikada pitali: ''sta je istina''? Potrazite je u Hristu!,,

Kad bi ti prijatelju znao šta mi je rečeno nebi ni jedne više napisao već ćutao u strahu Božjem.

,,Prijatelju. Moj odgovor nije bio upucen tebi direktno uopste.,,

Ma jasno, to si citirajući moj post odgovarao Piramidi zar ne ili možda Laodikeji...

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
NEDOVOLJNO ZNAŠ i nagađaš proizvoljno, pomoć je jedno a učenje drugo.
Zoki mi je poslao karton petroleja jer mi pijemo isti protiv kancera i delimo isti onima u potrebi.

Nisam znao.
Zao mi je brate,stvarno, zelim da vam Bog pomogne i podari vam zdravlje.
Svojim Svetim Duhom da vas isceli i spase sve.
Molicu se za to.

Kad bi ti prijatelju znao šta mi je rečeno nebi ni jedne više napisao već ćutao u strahu Božjem.
Sta ti je receno?

Ma jasno, to si citirajući moj post odgovarao Piramidi zar ne ili možda Laodikeji...

Ne bih imenovao nikog,svako ce se prepoznati ako mu Bog da razuma da shvati.
I skroz je dobronamerno upuceno svima.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,Sta ti je receno?,,

To je meni rečeno tihim i jasnim glasom iznutra koji se čuje pozivajući me po imenu.
Odnosi se na učenje i to pomenuh da znaš ko me poučava da više ne koristiš ružne izraze već da budeš oprezniji.
Hvala ti na oslovljavanju bratom i nebih pisao o petroleju da nije bilo onih reči.Ti si meni brat kao i svi ovde sa kojima želim vojevati protiv sila tame a kad se one ispreče iz nekog od prisutnih moramo se izboriti za brata a i on treba malo molitve za sebe i razmišljanja u tišini o svom stavu to je put gde se počinje slušati i preispitivati.

Jednom prilikom kad sam bio u veoma teškom stanju (nedao Bog nikome) kad je počelo najgore moguće stanje ljudske duše a to je beznađe tad sam iz mene čuo tihi jasan i odmeren glas koji me je tri puta po imenu pozivao.Do tad sam bio teoretičar koji sve teoretski shvata i jasno mi je da je Samuilu to desilo ali sad je to u meni i autoritativno a tiho a opet dovoljno glasno da lepo čujem i pored sve moje tuge.
Posle trećeg pozivanja imenom konačno sam shvatio da se to zaista meni dešava bio sam zaista iznenađen i začuđen iako teorije nije manjkalo ali ovo je nešto drugo izgovoreno je samo ovo meni:
,,JA ĆU TE POUČITI SVAKOJ ISTINI,,

Potom sledi mir i vratila mi se radost. Nije isto čitati poziv drugima gde to prođemo u trenu ali kad to čovek lično doživi to je nešto drugo.Čitajući potom Bibliju vidim da je baš te reči Gospod izgovorio šta će učiniti Duh Sveti kad dođe i zato mu slava i hvala.Molim te nemoj se ljutiti ako nekad upotrebim neku reč nije to iz ničega lošeg već iz želje da se jednom zastane i preispita.
Stalo mi je do svake duše i zato napravim nekad grešku u oslovljavanju...molim da mi oprostite i pokušate razumeti.
Niko od vas ne mrzi Js i pišete im sa žarom i željom da shvate i oni mogu misliti da ih mrzite tako isto upozorenje Adventistima se može smatrati kao mržnja ali nije.

Mogu otići u mnoge zajednice što i činim ali ne moram uzeti dogmu već slušati reč i svedočiti za reč.
Što se tiče molitve ima mnogo osoba za koje treba moliti za mene nema potrebe,preusmeri brate molitvu za one ne obraćene njima je potrebnija.
Bog te blagoslovio.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Daj mi stih gde se za obojicu upotrebljava EL ŠADAJ inače ne govoriš istinu.
Nisam rekao da obojica imaju Jehošua naziv već sam UPITAO da kažeš ima ili nema.
Tako ni u gornjem slučaju nema upotrebe istog naziva za obojicu a zašto?
Zato što Isus nije u prošloj službi bio Stvoritelj već SPASITELJ u narednoj neće biti u službi jagnjeta već će biti CAR.
Svaka služba nosi drugi opis-ime i nelogično je postaviti pitanje zašto u jednoj službi ne nosi naziv iz druge službe i još ne logičnije je konstatovati da ako nema ono isto ime onda je to neko drugi.
Eno čujem kako nebeski kliču nekom Savaotu koji je sad pa to...četvrti?
Ili možda ISTI koji ima mnoga imena i službe?

El Šadaj je samo Jedan!
A taj je jasno Imenovan u SZ - JAHVE.
Tako isto i u prvom A&O - El Šadaj = BOG Jahve,
nikada Isus.
------------------------------------------------

Nema nigdje u Bibliji tvoga nauka - službovanje!?
------------------------------------------------------------

Isus - CAR!?
DO kada?
-----------------

Pojasni mi ove stihove:

1. Korinćanima 15,24
potom - svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, pošto obeskrijepi svako Vrhovništvo, svaku Vlast i Silu.
1. Korinćanima 15,25
Doista, on treba da kraljuje dok ne podloži sve neprijatelje pod noge svoje.
1. Korinćanima 15,26
Kao posljednji neprijatelj bit će obeskrijepljena Smrt
1. Korinćanima 15,27
jer sve podloži nogama njegovim. A kad veli: Sve je podloženo, jasno - sve osim Onoga koji mu je sve podložio.
1. Korinćanima 15,28
I kad mu sve bude podloženo, tada će se i on sam, Sin, podložiti Onomu koji je njemu sve podložio da Bog bude sve u svemu.

-----------------------------
Jel jasno da u gornjem kaže da će G Isus
SVE što je dobio na službovanje
OD Boga Oca Jahve,
SVE TO i vratiti Bogu Ocu Jahvi,
da ne bi netko reko
da je Isus sa nekim službama,
ISTI kao BOG Jedini Jahve.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
,,El Šadaj je samo Jedan!,,

Amin, o Njemu ti i pišem.

1. Korinćanima 15,24
potom - svršetak, kad preda kraljevstvo Bogu i Ocu, pošto obeskrijepi svako Vrhovništvo, svaku Vlast i Silu.
1. Korinćanima 15,25
1. Korinćanima 15,26
1. Korinćanima 15,27
jer sve podloži nogama njegovim. A kad veli: Sve je podloženo, jasno - sve osim Onoga koji mu je sve podložio.
1. Korinćanima 15,28
I kad mu sve bude podloženo, tada će se i on sam, Sin, podložiti Onomu koji je njemu sve podložio da Bog bude sve u svemu.

Hajde da te zamolim da me malo pričekaš odgovoriću ti na svako samo koji dan mi treba da nešto obavim a potom idemo redom. Ovde mi treba dosta citata pa kad budem mogao pišem.

1. Korinćanima 15,24

1:31 I evo zatrudnećeš, i rodićeš Sina, i nadeni Mu ime Isus.
1:32 On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;
1:33 I carovaće u domu Jakovljevom vavek, i carstvu Njegovom neće biti kraja.

Kraj se odnosi na ovaj zemaljski sistem vladanja a ne na kraj Isusovog carstva.
TELO Isus ima carstvo a telo ne može biti istovremeno svuda i zato večna vlast po pokazivanju tela prelazi u duhovnu vlast. Kao što nas je TELO otkupilo i sad smo po Duhu rođeni i Duh vlada a ne telo iako je ono nosilac spasenja.Taj starac dana koji se kao svetlost opisuje daje telu vlast da izvrši ono što Duh želi i oni su JEDNO kao i naš duh u telu što nas čini jednom osobom.

1. Korinćanima 15,25

Carstvo počinje od milenijuma i tad ide sud a potom vladavina počinje Duhom i traje u večnost a isti vlada.Ko pod čije noge i čije neprijatelje stavlja to se gore treba čuti da bi se shvatilo.

1. Korinćanima 15,26

Ko ukida smrt...onaj koji ima ključeve i koji je nadvladao smrt jer ju je isti i postavio.

1. Korinćanima 15,27

Ponovo treba čuti kao i iznad pod čije noge se stavlja i ko ostaje ne podčinjen.

1. Korinćanima 15,28

pokušaj sad iznova pratiti KO KOME PODČINJAVA idi iznova tih nekoliko stihova i proveri ko se kome podčinjava i ko kome podčinjava pod noge?
Čitamo tu da je Sin SVE PODČINIO i onda da je Sin podložan onom koji je SINU SVE PODČINIO....shvataš? Da bude Bog sve u svemu i TELU i DUHU.

Nadam se da urednik neće obrisati.

Poslednja izmena od urednika:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

1. Korinćanima 15,24
1. Korinćanima 15,25
1. Korinćanima 15,26
1. Korinćanima 15,27
1. Korinćanima 15,28

Hajde da te zamolim da me malo pričekaš odgovoriću ti na svako samo koji dan mi treba da nešto obavim a potom idemo redom. Ovde mi treba dosta citata pa kad budem mogao pišem.

1. Korinćanima 15,24

1:32 On će biti veliki, i nazvaće se Sin Najvišega, i daće Mu Gospod Bog presto Davida oca Njegovog;

TELO Isus ima carstvo a telo ne može biti istovremeno svuda i zato večna vlast po pokazivanju tela prelazi u duhovnu vlast. Kao što nas je TELO otkupilo i sad smo po Duhu rođeni i Duh vlada a ne telo iako je ono nosilac spasenja.Taj starac dana koji se kao svetlost opisuje daje telu vlast da izvrši ono što Duh želi i oni su JEDNO kao i naš duh u telu što nas čini jednom osobom.

1. Korinćanima 15,25

Carstvo počinje od milenijuma i tad ide sud a potom vladavina počinje Duhom i traje u večnost a isti vlada.Ko pod čije noge i čije neprijatelje stavlja to se gore treba čuti da bi se shvatilo.

1. Korinćanima 15,26

Ko ukida smrt...onaj koji ima ključeve i koji je nadvladao smrt jer ju je isti i postavio.

1. Korinćanima 15,27

Ponovo treba čuti kao i iznad pod čije noge se stavlja i ko ostaje ne podčinjen.

1. Korinćanima 15,28

pokušaj sad iznova pratiti KO KOME PODČINJAVA idi iznova tih nekoliko stihova i proveri ko se kome podčinjava i ko kome podčinjava pod noge?
Čitamo tu da je Sin SVE PODČINIO i onda da je Sin podložan onom koji je SINU SVE PODČINIO....shvataš? Da bude Bog sve u svemu i TELU i DUHU.

Prijatelju, vodi samo racuna kad citiras, da citiras pravilno. Ovako ne znamo sta je rekao Piramida, a sta si ti?
Bar meni nije jasno?
Kad citiras koristi, na primer: '' [ QUOTE= "Taramana, post: 1421636, member: 626883 " ]' i na kraju: ' [ / QUOTE ] ' , za njegove reci.
Vazno je da citiras na taj nacin, jer onda sagovornik dobije i obavestenje, da je njegov post komentarisan, pa moze da odgovori..

Pozdrav za tebe.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Prijatelju hvala ti na predlogu.
Gore nema od Piramide nekog teksta sem par reči iz uvoda i Biblijski citati na koje odgovorih.
Meni je malo dosadilo svaki citat kvote ubacivati. Na forumima sam prilično godina i poznato mi je sve to ali nekad mi se neda da to radim ko shvata u redu.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805

1. Korinćanima 15,24
1. Korinćanima 15,25
1. Korinćanima 15,26
1. Korinćanima 15,27
1. Korinćanima 15,28

1. Korinćanima 15,24

1. Korinćanima 15,25

1. Korinćanima 15,26

1. Korinćanima 15,27

1. Korinćanima 15,28

eeeeeee
puno ti fala
Sad mi je pao prevjes sa očiju!
progledao sam!
------------------------------------

Da ponovim!

Bog Otac Jahve - podredit će se svome stvorenju Isusu.

Jel tako?

Bog Otac Jahve - maknut će se sa svog Božjeg prijestolja,
i dati ga stvorenju Isusu, a On sam će sjesti ZDESNA Isusu.

Jel tako?

Natrag