U NZ postoji REALIZACIJA Božje namere i čitamo gde kaže:
Isaija 40:3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
Ko će stići čitamo EMANUILO= Bog sa nama. To je NAJAVA a rođenjem biva JEHOŠUA=Bog spasava
Proroštvo kaže da će stići SIN čije je IME Otac večni i Bog silni, ovo bi bio presedan jer se Sinu daje oznaka BOGA OCA da taj Sin koji će stići zaista nije Bog silni i Otac večni.
Taj Sin nudi učenicima da VIDE OCA jer to tražiše i VIDEŠE GA ali bez slave u poniznosti kao čoveka.
Kad je TELO govorilo nikome nije smetaklo a kad su TELO hteli da uhapse iz tela je izašao glas JA SAM i vojnici POPADAŠA šta im bi?
Jedan JS mi odgovorio: JAKO JE VIKNUO I UPLAŠILI SE.
Ko nezna proroštvo ne može poznati manifestaciju proroštva u praksi i uvek traže dokaz zašto nije rekao...pa, nema potrebe da govori jer je najavljen preko proroka VERNIMA a neverni nikad neće verovati.
Bog daje proroštva i ona se ispunjavaju, tako verujući znaju unapred ko stiže i ko nas otkupi i u koje IME se krsti i u koje IME se moli.Apostol nudi krunu znanja rečima da je velika tajna pobožnosti u kojoj se BOG JAVI U TELU i Jovan u uvodu svog jevanđelja daje analizu zbivanja koja potvrđuje taj vrh spoznaje.
To se čitanjem ne dostiže već otvaranjem uma od strane Boga.