Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da dokažeš da si istinit
daj stih u kojem piše
IME BOGA JE....................
to neko tvoje
a da NIJE JAHVE
---------------------------------------------------
ALI
ako takova stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostaješ izmišljivač neistine.

Da dokazes da si istinit
daj stih u NOVOM ZAVETU u kojem pise
IME BOGA JE....................JAHVE!
ALI
ako takvog stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostajes izmisljivac neistine!

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Da dokazes da si istinit
ALI
ako takvog stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostajes izmisljivac neistine!
POSTOJI BIBLIJA
a ne odvojeno - SZ od NZ
----------------------------
1,
Čije IME je G Isus OBJAVIO LJUDIMA?
2,
Koje IME G Isus SVETI?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
POSTOJI BIBLIJA
a ne odvojeno - SZ od NZ
----------------------------
1,
Čije IME je G Isus OBJAVIO LJUDIMA?
2,
Koje IME G Isus SVETI?

Sta ima on njima da objavljuje IME JEHOVA KAO DA JEVREJI NISU ZNALI IME SVOG BOGA????
Cujes li ti sebe sta pricas?

DAJ STIH IZ NZ:

IME BOGA JE......JAHVE!
ALI
ako takvog stiha NEMAS
a NEMAS ga
ti ucis laz!

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Da dokazes da si istinit

Isus nikad i nigde nije izgovorijo ime Jahvino , nitiga novi zavjet spominje

1. Korincanima 1,18 Jer je riječ krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija.
1. Korincanima 1,21 Jer budući da u premudrosti Božijoj ne pozna svijet premudrošću Boga, bila je Božija volja da ludošću poučenja spase one koji vjeruju.

Što Pavao piše , ako budemo čekali da sve razumjemo , dočekati nikada nećemo.
A ovde se neki nameću da sve razumju , panam tumače daje Novi Zavjet prpun imena Boga JAHVE ,samo štoga mi kršćani , mislim na Pravoslavce i Katolike , smo slepi pa će oni danam otvore oči ,i pokazat gde to piše i kako se tumači novi zavjet koji je prepun imena Jahvina. Eto oniće danam daju prosvetljenje,Bože me oslobobi.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Isus nikad i nigde nije izgovorijo ime Jahvino , nitiga novi zavjet spominje

1. Korincanima 1,18 Jer je riječ krstova ludost onima koji ginu; a nama je koji se spasavamo sila Božija.
1. Korincanima 1,21 Jer budući da u premudrosti Božijoj ne pozna svijet premudrošću Boga, bila je Božija volja da ludošću poučenja spase one koji vjeruju.

Što Pavao piše , ako budemo čekali da sve razumjemo , dočekati nikada nećemo.
A ovde se neki nameću da sve razumju , panam tumače daje Novi Zavjet prpun imena Boga JAHVE ,samo štoga mi kršćani , mislim na Pravoslavce i Katolike , smo slepi pa će oni danam otvore oči ,i pokazat gde to piše i kako se tumači novi zavjet koji je prepun imena Jahvina. Eto oniće danam daju prosvetljenje,Bože me oslobobi.

Podmecu onima sto ne znaju.
Skoro sam razgovarao sa jednom zenom Jehovinom Svedokinjom.
Kad sam joj spomenuo da u rukopisima Novog Zaveta nigde ne postoji Bozje ime, nije mi poverovala.
Nazalost vecina Jehovinih Svedoka ni ne zna da ga tamo nema...

UPLOADER
Učlanjen(a)
19.10.2010
Poruka
3.322
Podmecu onima sto ne znaju.
Skoro sam razgovarao sa jednom zenom Jehovinom Svedokinjom.
Kad sam joj spomenuo da u rukopisima Novog Zaveta nigde ne postoji Bozje ime, nije mi poverovala.
Nazalost vecina Jehovinih Svedoka ni ne zna da ga tamo nema...

Nekidan su hodali kroz moju ulicu, kolikosam poslje saznala niko ih nije pustijo u kuću , kadsu zazvonili na moja vrata otac ih pitao koste , jesteli vi iz Vipa , ili TE koma . Kadsu objasnili kosu , moim je otac rekao ja vama ne namećem svoju vjeru nemojte nivi meni svoju , ali sumu svedno ugurali nekakav časopis i otišli. Jasam htjela daga malo prolistam ali nisam stigla završijo je u peći . Kadsam rekla pa zašto, njegov odgovor je glasijo mala ne seri samo oni koji hodaju i obraćaju na svoju vjeru ili su sotonisti ili fanatiki koji te hoće odvratit od tvoje vjere imaš ti svoju i držse svoje . Nije bilo neko objašnjenje više mije zvučalo kao vređanje , ali bolje ikakvo nego nikakvo.
Zato ita žena je zavedena ostavila je svoju i otišla ni sama nezna kud.

Učlanjen(a)
18.02.2014
Poruka
1.805
Sta ima on njima da objavljuje IME JEHOVA KAO DA JEVREJI NISU ZNALI IME SVOG BOGA????
Cujes li ti sebe sta pricas?

DAJ STIH IZ NZ:

IME BOGA JE......JAHVE!
ALI
ako takvog stiha NEMAS
a NEMAS ga
ti ucis laz!
na temu

tvrdiš
ISUS JE A&O
-------------------------
ZAŠTO SD NIJE A&O?
------------------------

Imaš tvrdnju
DAJ STIH
u kojem jasno piše
ISUS JE A&O

ALI - ako takova stiha NEMA
a NEMA ga
ti ostaješ izmišljač neistine.

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
U NZ postoji REALIZACIJA Božje namere i čitamo gde kaže:
Isaija 40:3 Glas je nekoga koji viče: Pripravite u pustinji put Gospodnji, poravnite u pustoši stazu Bogu našem.
Ko će stići čitamo EMANUILO= Bog sa nama. To je NAJAVA a rođenjem biva JEHOŠUA=Bog spasava

Proroštvo kaže da će stići SIN čije je IME Otac večni i Bog silni, ovo bi bio presedan jer se Sinu daje oznaka BOGA OCA da taj Sin koji će stići zaista nije Bog silni i Otac večni.
Taj Sin nudi učenicima da VIDE OCA jer to tražiše i VIDEŠE GA ali bez slave u poniznosti kao čoveka.

Kad je TELO govorilo nikome nije smetaklo a kad su TELO hteli da uhapse iz tela je izašao glas JA SAM i vojnici POPADAŠA šta im bi?
Jedan JS mi odgovorio: JAKO JE VIKNUO I UPLAŠILI SE.
Ko nezna proroštvo ne može poznati manifestaciju proroštva u praksi i uvek traže dokaz zašto nije rekao...pa, nema potrebe da govori jer je najavljen preko proroka VERNIMA a neverni nikad neće verovati.

Bog daje proroštva i ona se ispunjavaju, tako verujući znaju unapred ko stiže i ko nas otkupi i u koje IME se krsti i u koje IME se moli.Apostol nudi krunu znanja rečima da je velika tajna pobožnosti u kojoj se BOG JAVI U TELU i Jovan u uvodu svog jevanđelja daje analizu zbivanja koja potvrđuje taj vrh spoznaje.
To se čitanjem ne dostiže već otvaranjem uma od strane Boga.

Natrag