Alfa i Omega = Prvi i Poslednji.
STAROZAVETNI BOG - PRVI I POSLEDNJI:
"Ovako govori Gospod Car Izrailjev i Izbavitelj njegov, Gospod nad vojskama: ja sam prvi i ja sam poslednji, i osim mene nema Boga" ( Isaija 44. 6 )
BOG KOJI SEDI NA PRESTOLU - PRVI I POSLEDNJI:
И рече онај што сјеђаше на пријестолу: ево све ново творим. И рече ми: напиши, јер су ове ријечи истините и вјерне.
И рече ми: сврши се. Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак. Ја ћу жедноме дати из извора воде живе за бадава.
Који побиједи, добиће све, и бићу му Бог, и он ће бити мој син" ( otkrivenje 21. 5 - 7 )
ISUS JE PRVI I POSLEDNJI - ON JE BOG:
"И обазрех се да видим глас који говораше са мном; и обазревши се видјех седам свијећњака златнијех,
И усред седам свијећњака као сина човјечијега, обучена у дугачку хаљину, и опасана по прсима појасом златнијем.
А глава његова и коса бијаше бијела као бијела вуна, као снијег; и очи његове као пламен огњени;
И ноге његове као мјед кад се растопи у пећи; и глас његов као хука вода многијех;
И држаше у својој десној руци седам звијезда, и из уста његовијех излажаше мач оштар с обје стране, и лице његово бијаше као што сунце сија у сили својој.
И кад га видјех, падох к ногама његовијем као мртав, и метну десницу своју на ме говорећи ми: не бој се, ја сам први и пошљедњи," ( otkrivenje 1. 12 - 17 )
ISUS JE PRVI I POSLEDNJI - BOG KOJI DOLAZI NA OBLACIMA NEBESKIM:
"И ево ћу доћи скоро, и плата моја са мном, да дам свакоме по дјелима његовијем.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, први и пошљедњи" ( otkrivenje 22. 12 - 13 )
"Ено, иде с облацима, и угледаће га свако око, и који га прободоше; и заплакаће за њим сва кољена земаљска. Да, заиста.
Ја сам алфа и омега, почетак и свршетак, говори Господ, који јест, и који бјеше, и који ће доћи, сведржитељ" ( otkrivenje 1. 7 - 8 )
"I tada će se pokazati znak Sina čovečijeg na nebu; i tada će proplakati sva plemena na zemlji; i ugledaće Sina čovečijeg gde ide na oblacima nebeskim sa silom i slavom velikom.
I poslaće anđele svoje s velikim glasom trubnim; i sabraće izbrane Njegove od četiri vetra, od kraja do kraja nebesa" ( Matej 24. 30 - 31 )