Alfa i Omega - Otac ili Sin?

Ko je Alfa i Omega?

• Jehova Bog Otac

Votes: 14 46,7%
  • Isus Hrist Sin Bozji

Votes: 9 30,0%
  • Sveti Duh

Votes: 1 3,3%
  • Trojstvo

Votes: 6 20,0%

• Total voters
    30
Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Hajde da razmotrimo
vas kljucne stihove koji se odnose samo na alfu i omegu jer o njima i govorimo.
Laodikejini stihovi i objasnjenje
Bog prvi i poslednji - Knjiga proroka Isaije 44. 6 / 41. 1 - 4

- Isus (Alfa i Omega ) prvi i poslednji - Otkrivenje Jovanovo 1. 7 - 8 / 11. 16 - 17 / 21. 5 - 7 / 22. 12 - 13
Moj odgovor
otkrivenje 1:7-8
7 Ево, долази с облацима и видеће га свако око, чак и они који су га проболи. И због њега ће проплакати сва земаљска племена. Да, амин.
8 „Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“
7 stih govori o isusu ,a 8 o Jehovi.
ot.11:16-17
16 И двадесет и четири старешине који су седели пред Богом на својим престолима пали су ничице и поклонили се Богу, 17 говорећи: „Захваљујемо ти, Јехова Боже, Свемоћни, који јеси и који си био, јер си узео у руке своју велику моћ и почео краљевати.
Poceo kraljevati preko svog sina,ako te to buni?
Ot 21:5-7
5 И онај који седи на престолу рекао је: „Гле, све чиним ново!“ Још је рекао: „Пиши, јер су ове речи веродостојне и истините.“ 6 И рекао ми је: „Испуниле су се! Ја сам Алфа и Омега, почетак и свршетак. Ономе ко је жедан даћу да бесплатно пије с извора воде живота. 7 Ко победи, наследиће те благослове. Ја ћу му бити Бог, а он ће ми бити син.
Odavde se vidi da ce hriscani koji pobede postati sinovi Jehove. Takve osobe Isus naziva svojom bracom.(galatima 3:26)
Otk.22:12-13
12 „’Ево, долазим брзо и доносим плату, да платим свакоме према његовом делу. 13Ја сам Алфа и Омега, први и последњи, почетак и свршетак.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tebi treba ponoviti 50 puta da je alfa i omega isto što i prvi i posljednji. A 500.000.000... puta da je Isus JHWH.

Očigledno ne vidiš da u stihu 8 stoji " и који долази"

A jasno je da dolazi Isus. Matej 16,27

Naravno JS ne znaju da Onaj koji dolazi je Bog. Ali Isaija je znao. Isaija 25,9

A presto je isto Isusov

[FONT=&quot]I više neće biti nikakve prokletinje; i prijestol Božij i jagnjetov biće u njemu; i sluge njegove posluživaće ga[/FONT][FONT=&quot]. Otkrivenje 22,3

A iste starješine se klanjaju i jagnjetu.

[/FONT][FONT=&quot]I kad uze knjigu, četiri životinje i dvadeset i četiri starješine padoše pred jagnjetom, imajući svaki gusle, i zlatne čaše pune tamjana, koje su molitve svetijeh.[/FONT][FONT=&quot] Otkrivenje 5,8

A kažeš da se samo JHWH treba klanjati. Rise lažno svjedočiš.

[/FONT][FONT=&quot]JS kažu da je Isus manji od Oca, ima manji autoritet i da je stvorenje. Opet po JS na Nebu postoji idolopoklonstvo. Jer se stvorenja klanjaju Isusu.

I svako stvorenje, što je na nebu, i na zemlji, i pod zemljom, i što je na moru, i što je u njima, sve čuh gdje govore: onome što sjedi na prijestolu, i jagnjetu blagoslov i čast i slava i država va vijek vijeka. Otkrivenje 5,13

Ovdje je potpuno jasno da Isus nije stvorenje. Isus se daje potpuno ista slava, čast, klanjanje, blagoslov kao i Njegovom Ocu.

Dakle Isus je ravan Ocu i ravnopravan sa njim.

[/FONT]Al da se vratim temi.

17Kad ga vidjeh, padoh mu k nogama kao mrtav. A on stavi na me desnicu govoreći: Ne boj se! Ja sam Prvi i Posljednji, 18i Živi! Mrtav bijah, a evo živim u vijeke vjekova te imam ključe Smrti, i Podzemlja.

Da je Isus stvoren mogao bi biti samo drugi. Ali Isus je Bog stvoritelj. On je prvi. I naravno JHWH kaže da je prvi Isaija 44,6

Ris se bio zaletio ne znajući da je alfa i omega isto što i prvi i posljednji. I ovdje lažno JS pokušavaju da umanje Isusa u odnosu na Oca.

I Risko spominje da neko ko dolazi ko daje platu. A ko daje platu?

Jovan 5,22

JS kažu da je Otac veći autoritet od Isusa.

Po njima ispada da apostol Jovan laže.

Jovan 5,23 "Da svi poštuju Sina kao što Oca poštuju..." Dakle Bog je preko Jovana naredio ljudima da isto poštuju Isusa kao i Oca.

dalje stih upozorava da ko ne poštuje Sina kao i Oca ne poštuje ni Oca.

Očigledno JS ne poštuju Sina kao i Oca, samim tim ne poštuju ni JHWH a puna su im usta Jehove.

Čak lažno optužuju hrišćane da samo uzdižu Isusa, a ne Oca, što je netačno, upravo kroz Sveto Trojstvo jasno se iskazuje slava, čast i obožavanje Oca, Sina i Duha Svetog.

[FONT=&quot]

[/FONT]

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Otkrivenje 22:12-13,pa do 15 stiha odnosi se na Jehovu,a ne na isusa.
To sto se cak i izraz "Prvi i poslednji"primenjuje na Jehovu Boga,a pre toga u otkrivenju 1:17,18 na Isusa Hrista,ne menja stvari.
Izraz prvi i poslednji se primenjuje na Isusa u smislu da je on prvi i poslednji koga je Jehova Bog licno uskrsnuo iz mrtvih u zivot.
Kad Jehova primenjuje taj izraz na sebe to znaci da je on Jedan jedini pravi Svemoguci Bog.
Za alfu i omegu je jasno da se taj iskaz uvek upotrebljavao samo na Jehovu Boga,a nikada ne na isusa Hrista.
Iskaz Prvi i poslednji koji se koristi i za Jehovu Boga i za isusa Hrista NE DOKAZUJE da su njih dvojica Ista osoba.
Zssto?
Pa jednostavno jer se cak i na isusa upotrebljavala rec "APOSTOL",a to ne znaci da je bio ista osoba kao i ostali apostoli,prema jevrejima 3:1
WHO Hebrews 3:1 Ὅθεν ἀδελφοὶ ἅγιοι κλήσεως ἐπουρανίου μέτοχοι κατανοήσατε τὸν ἀπόστολον καὶ ἀρχιερέα τῆς ὁμολογίας ἡμῶν Ἰησοῦν (Heb 3:1 WHO)
CRO Hebrews 3:1 Stoga, braćo sveta, sudionici nebeskoga poziva, promotrite Apostola i Velikoga svećenika naše vjere – Isusa: (Heb 3:1 CRO)
Kako to da je Isus oznacen i kao apostol???Apostol znaci POSLANIK ([SUP]1[/SUP] Zato, braćo sveta, zajedničari zvanja nebeskog, poznajte poslanika i vladiku, kog mi priznajemo, Isusa Hrista).Ako je poslanik ,to znaci da je poslat od nekoga i da nije BOg Svemoguci.

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Tvoja podijela ovo se odnosi na Oca, a ovo na Sina je lažna i dogmatska. To ste vi JS uveli.

Otkrivenje 1,17-18 nema vze sa tim što je Otac vaskrsnuo Sina. Isus je mogao sam sebe da vaskrsne, znači da je svemogući Bog.

Ne postoji lično i nelično vaskrsenje. To Bog radi uvijek.

Ti ako ne znaš da je Bog svemoguć i da može da bude ujedno i čovjek i Bog i da je sveprisutan i da može da bude i na zemlji kao čovjek i na na Nebu i na prestolu onda ti ja tu ne mogu ništa. Ali tako je svakom ko negira da je Duh Sveti Bog. A bez Duha Svetog nema tumačenja istine.

Vidiš da Bog dolazi.

8Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji dolazi, Svevladar. Otkrivenje 1,8

A NZ jasno piše da dolazi Isus.

Prvi i posljednji nema veze sa tim da je Isus prvi koga je Otac vaskrsnuo. To je već poznato, nema šta da se posebno naglašava.

Nego da je Isus stvoren bio bi drugi, a ne prvi.

Ako JHWH kaže da je prvi nema više niko prvi. Lažnu dogmu koju ti uvodiš, da to označava da je Isus prvi vaskrsnut od Oca nije ničim iz Biblije podržana.

Niko nije rekao da je jedna osoba, ali su Otac i Sin po svemu isti.

Pa Isus nije samo Bog. Ja kada bi rekao da je Isus samo Bog, onda bi tvoja primjedba bila validna.

Isus je i čovjek i Bog. I zato i jeste i apostol i sveštenik i pomazanik i prorok i pastir i spasitelj itd.

Kako nije svemoguć, kada jasno piše da je Bog Jovan 1,1 i to nije postao, nego je uvijek bio. Ne postoje dva Boga.

Kako nije svemoguć kada Isus nema ni početka, ni svršetka danima. Poslanik je jer je poslan a ne zato što nije Bog.

Jer kao što je Isus spojio božansko i ljudsko u sebi, tako će i ljude da spoji sa Ocem. Zato i jeste posrednik. Posrednik je neko ko je ujedno i Bog i čovjek.

Očigledno ne znaš šta se desilo Isaiji kad je vidio JHWH nad vojskama i Jevrejima kada im se obratio JHWH.

Jedini način da ljudi vide Boga i da ostanu živi jeste da vide Boga u tijelu.

I već sam 100 puta rekao da se Bog Isus ponizio. Za anđele ne bi bilo nikakvo poniženje da se pojave kao ljudi. Primjer Lot i dva anđela. Nikakvo poniženje anđeli ne osjećaju kada se pojave na oči kao ljudi.

Samo onaj ko je Uzvišen može da se ponizi.

A to je Bog. A pošto znamo da se Isus ponizio, znači da je Isus Bog.

Član
Učlanjen(a)
31.12.2011
Poruka
1.534
Brate tripo nemam sta da dodam hvala ti za ovako dobar komentar.
Pozdrav od Gere.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Titila "Prvi i Poslednji"kao i titula kralj,bog itd.itd.
Jehova je Prvi i Poslednji Bog,
a
Isus je Prvi i poslednji kojega je Jehova Bog licno vaskrsnuo iz mrtvih.Pogledaj kontekst da vidis o cemu se govorilo.

Heeej covece opet me nasmeja
Ako je Isus mogao sam sebe da vaskrsne sto to nije zapisano u Bibliji nego
[SUP]30[/SUP] Bog otaca naših podiže Isusa, kog vi ubiste obesivši na drvo.(dela ap 5:30)
Mozes li mi reci kako se zvao "Bog otaca nasih"?
Zar nije bilo lakse napisati Isus je sam sebe uskrsnuo iz ubijenih?
Zar nemate oci da vidite da je jedna osoba uskrsnula drugu?
Da nije mozda i Lazar(i ostali iz Biblije) uskrsnuo sam od sebe,ili ga je pak uskrsnuo Isus?
Zasto umisljate ono sto ne pise u Bibliji?

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
7Gle, DOLAZI s oblacima i gledat će ga svako oko, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen.8Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji DOLAZI, Svevladar. Jasno je da dolazi Isus.

Znači Isus je alfa i omega. U Otkrivenju 1,17-18 je takođe Isus prvi i posljednji. I u Otkrivenju 2,8 Isus je prvi i posljednji. U Isaiji 44,6 Jahve je PRVI i POSLJEDNJI. Kao i u Isaiji 48,12. U Otkrivenju 22,7 Isus dolazi.

A u 22,12-13 isto piše da DOLAZI BRZO kao i i u Otkrivenju 22,7. A u Otkrivenju 22,13 se jasno vidi da alfa i omega isto što i prvi i posljednji.

A sada ovo
[SUP]6[/SUP] I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkrivenje 21,6

Ali pročitajte šta kaže Isus.
13. Odgovori joj Isus: Ko god pije ove vode, opet će ožednjeti. 14. A ko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni. Jovan 4

U Otkrivenju 22,13 kao što je već naglašeno ALFA i Omega je isto što i PRVI i POSLJEDNJI a u Otkrivenju 1,17-18 znamo da je Isus prvi i posljednji. Dakle Isus je alfa i omega. Kao što je i Jahve PRVI i POSLJEDNJI Isaija 44,6
JS je veoma lako oboriti. JS kažu Alfa i Omega je Otac.
Alfa i Omega je isto što i prvi i posljednji Otkrivenje 22,13
JS kažu Isus je prvi i posljednji.
Ali i Jahve je prvi i posljednji Isaija 44,6

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
7Gle, DOLAZI s oblacima i gledat će ga svako oko, svi koji su ga proboli, i naricat će nad njim sva plemena zemaljska. Da! Amen.8Ja sam Alfa i Omega, govori Gospodin Bog - Onaj koji jest i koji bijaše i koji DOLAZI, Svevladar. Jasno je da dolazi Isus.

Znači Isus je alfa i omega. U Otkrivenju 1,17-18 je takođe Isus prvi i posljednji. I u Otkrivenju 2,8 Isus je prvi i posljednji. U Isaiji 44,6 Jahve je PRVI i POSLJEDNJI. Kao i u Isaiji 48,12. U Otkrivenju 22,7 Isus dolazi.

A u 22,12-13 isto piše da DOLAZI BRZO kao i i u Otkrivenju 22,7. A u Otkrivenju 22,13 se jasno vidi da alfa i omega isto što i prvi i posljednji.

A sada ovo
[SUP]6[/SUP] I reče mi: Svrši se. Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak. Ja ću žednome dati iz izvora vode žive za badava. Otkrivenje 21,6

Ali pročitajte šta kaže Isus.
13. Odgovori joj Isus: Ko god pije ove vode, opet će ožednjeti. 14. A ko bude pio vode koju ću mu ja dati, ne, neće ožednjeti nikada: voda koju ću mu ja dati postat će u njemu izvorom vode koja struji u život vječni. Jovan 4

U Otkrivenju 22,13 kao što je već naglašeno ALFA i Omega je isto što i PRVI i POSLJEDNJI a u Otkrivenju 1,17-18 znamo da je Isus prvi i posljednji. Dakle Isus je alfa i omega. Kao što je i Jahve PRVI i POSLJEDNJI Isaija 44,6
JS je veoma lako oboriti. JS kažu Alfa i Omega je Otac.
Alfa i Omega je isto što i prvi i posljednji Otkrivenje 22,13
JS kažu Isus je prvi i posljednji.
Ali i Jahve je prvi i posljednji Isaija 44,6

То је оно што ни Сведоци ни адвентисти не могу "да сваре". Зато и унижавају Исуса борећи се да докажу да је анђео Михаило. Све је то последица што не схватају све ово што си написао. Довољно је видети шта Господ Исус Христ каже:

24. Тако вам казах да ћете помрети у гресима својим; јер ако не узверујете да сам ја, помрећете у гресима својим.
25. Тада Му говораху: Ко си ти? И рече им Исус: Почетак, како вам и кажем. (Јован 8)

Član
Učlanjen(a)
03.06.2010
Poruka
14.301
Isus nije anđeo stvoreni to je jasno. Isus jeste postao čovjek, ali to ne znači da se pojavljivao u obliku anđela. I da jeste to ne znači da je On stvoreni anđeo. Isus je jasno Bog i čovjek. On je stvoritelj i to je bitno. Ovo za temu anđela Mihaila me nikada nije zanimalo, niti sam se bavio time. Ovaj post brate Adrijane (moj post) možeš slobodno da proslijediš gdje želiš. Pozd. brate.

Učlanjen(a)
22.12.2010
Poruka
1.500
Ef 1:18
[SUP]18[/SUP] I bistre oči srca vašeg da biste mogli videti šta je nada Njegovog zvanja, i koje je bogatstvo slave nasledstva Njegovog u svetima
ovo ti je odgovor na ugledat ce ga svako oko.Poenta je da su oci simbolicne,jer ga ne mogu videti oni koji su mrtvi,(koji su ga proboli)
Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“(otkrivenje 1:8)
А он је положио своју десницу на мене и рекао ми: „Не бој се. Ја сам Први и Последњи,18и жив сам. Био сам мртав, али, ево, живим у сву вечност, и имам кључеве од смрти и гроба.
Isus je prvi i poslednji kojeg je Bog Otac licno uskrsnuo iz mrtvih.Sve ostale vaskrsava sam Isus Hrist.

Adrijane za razliku od Boga Oca koji nema svoj pocetak,Sin Bozji ima svoj pocetak a to je kad ga je otac napravio.
Isus je pocetak Bozjeg stvaranja(prvo Bozje stvorenje)
Bog otac nema pocetka ni kraja.zato je Otac Alfa i Omega
Nego zasto se nigde ne spominje sveti duh kao alfa i omega??? opet nema trojstva?

Natrag