Dragi moj Tripko
kad pitas nesto ,usredsredi se kao sada ,ali to i citiraj.
Tebe buni ovo iz otkrivenja 1:8 :i koji ce doci"? jel to bese ili sam pogresio?
[SUP]8[/SUP] Ja sam Alfa i Omega, Početak i Svršetak, govori Gospod, Koji jeste, i koji beše, i koji će doći, Svedržitelj (DK)
8.„Ја сам Алфа и Омега“, говори Јехова Бог, „Онај који јесте и који је био и који долази, Свемоћни.“ (NW)
Najkrace receno to je ono za sta nas je Isus ucio u molitvi Oce nas "da dodje carstvo tvoje i da bude volja tvoja i na zemlji kao sto je na nebu"
Jehova Bog je oduvek bio,pa i u tom vremenu,a bice i u buducem vremenu kad se ispuni njegova volja i na zemlji kao na nebu.
Ovo je nesto najkrace objasnjenje....
Milane
DK prevod ima puno gresaka.
pogledaj ovaj prevod koji je mnogo jasniji,proveri mu i grcki tekst,pogledaj i ostale stihove,pa tek onda ako te nesto buni pitaj.
Dela 20:28
Пазите на себе и на све стадо у ком вас је свети дух поставио за надгледнике, да пасете Божју скупштину, коју је Бог купио крвљу свог Сина.
1.Tim 3:16
И нема сумње, велика је света тајна оданости Богу: ’Појавио се у телу, био је проглашен праведним у духу, показао се анђелима, о њему се проповедало међу народима, у свету су веровали у њега, био је узнесен на небо у слави.‘
Sto se tice Bozjeg imena ,kao i imena Bozjeg sina,Isusa Hrista,pogledaj slobodno u Vujakliji.Tamo lepo pise Isus je ime od jevrejskog imena Jehoshua,sto znaci Jahve (Jehova) je spasenje.
Ako to pise jedan covek koji nema nikakve veze sa Jehovinim svedocima zasto ne uvaziti njegovo pisanje.Uostalom mnoga imena imaju Bozje ime Jehova ili samo skraceni oblik "Jah" u sebi.
Procitaj malo i drugu literaturu a ne samo od pravoslavne crkve.
Sto se tice imena
Ево, девица ће затруднети и родиће сина и даће му име Емануило“, што значи: „с нама је Бог“.
Najkrace receno Isus ima tutulu Silni Bog,Otac Vecni,Knez Mira i on nas je otkupio svojom smrcu.Ali on nije Svemoguci Bog!On nije u svemu jednak svome Ocu,pre svega po godinama.
Ali o tome svemu sam pisao i sve razjasnio...vidi malko procitaj ,ne mogu za svakog posebno da pisem odgovor.
U ovoj temi Alfa i Omega se primenjuje na Jehovu Boga,a ne na isusa Hrista.
Izbacivanjem Jehove je i doslo do sve ove pometnje kao i na mnogim drugim mestima u Bibliji.
[FONT=Helvetica Light, Helvetica, Arial, Arial Unicode, sans-serif]
[/FONT]