Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Lažne braće nije bilo samo u prvom stoljeću. U 1890-im godinama pokušale su neke osobe koje su bile povezane s Božjom organizacijom staviti pod svoju kontrolu Watch Tower Society. Oni su se urotili protiv Charlesa Tazea Russella, prvog predsjednika Društva, i pokušali ga ukloniti s tog položaja. Nakon što se urota kovala oko dvije godine, izbila je 1894. U toj se lažnoj optužbi radilo uglavnom o tome da je Russell bio nepošten u svom poslovanju. Neke od sitničavih optužbi otkrile su namjeru tužitelja — da okleveću Russella. Nepristrani kršćani su ispitali tu stvar i utvrdili da je on u pravu. Tako je propao plan da “g. Russell i njegovo djelo odlete u zrak”. Dakle, i brata Russella su poput Pavla napala lažna braća, ali se u tom pokušaju prepoznao Sotonin udarac. Urotnike se potom smatralo nedostojnima da i dalje uživaju kršćansko zajedništvo.
Samo ti meni citiraj sa JW.ORG sve sam ja to procitao , kako oni istoriju prekrajaju i opravdavaju Russella.
Pa zar zaista mislis da ces doci do istine citajuci samo ono sto vasi pisu o njemu???
I dokazi da ovo gore Russell nije izjavio sto sam citirao, ako mozes.
To su njegove reci , iz vaseg casopisa 1903. godine..