VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Dobro ali cak i sa shvatanjem koje ti imas o anarhiji odakle ti ideja da osudis ateiste za svo to nasilje, kada su ateisti i dalje manjina, a religije vladaju svetom oduvek, Hriscanstvo je najdomiantnije u poslednjih 2000 godina. Jedino religiozna vecina se moze smatrati odgovornim za to. 2000 godina zapadnog sveta, hriscanskog sveta nam je donelo sta je donelo, i sada su za to krivi ateisti? Smesno je tvrditi tako nesto. Ateisti su oni koji zele to da sprece i ucine svet boljim. Kada ateisti budu budu vecina i kada oni budu vladali imaces pravo reci tako nesto ako tada bude tako, ja sam siguran da neces imati razloga...
Moje tvrdnje mogu objasniti i na drugačiji način, i to bi bio odgovor na ovaj tvoj komentar.
Gledajući sa ljudske tačke gledišta, religiozna većina postoji u odnosu na ateizam.
Ali gledajući sa tačke gledišta samoga Boga i istine kao takve, ateizam i anarhija je sve što nije pravo Hrišćanstvo.
Dakle, svi Hrišćani koji su odbacili autoritet pisma i Božji zakon kao jedino merilo istine, i prihvatili ljudske filozofije su u stvari ateisti i anarhisti, jer ne prihvataju autoritet Boga, već čoveka koji kreira istinu nasuprot Božje.
Ovde pretežno mislim na tradicionalističke crkve.
Možda je ovo suviše tvrda misao, ali to je istina.
Istina, oni koji se formalno nazivaju Hrišćani, ili su religiozni u nekom drugom smislu, su u istoriji počinili najgnusnija dela, čak i u ime samoga Boga, ali to su moramo priznati činili i ateisti.
Pravo Hrišćanstvo je nešto drugo, i tu se mora povući jasna linija koja ih odvaja.
Dakle, postoji pravo Hrišćanstvo koje priznaje reč Božju i Božji zakon kao jedino merilo istine i rađa rodove Duha, a koje je danas u apsolutnoj manjini, i nasuprot tome postoji formalno Hrišćanstvo koje svoju veru zasniva na ljudskom autoritetu, što predstavlja Duhovni ateizam i anarhiju, i postoji sekularni ateizam koji poriče bilo kakvu mogućnost postojanja Boga ili duhovnog sveta.
Poslednja izmena: