Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Nema na cemu, inace sto se tice pica, ja pijem iskljucivo cisto cedjene sokove, ili jednostavno voce u prirodnom obliku, moze caj ili sumeca tableta, oni nisu losi, inace alkohol ne konzumiram.

Ali nadam se da ce mo se jednog dana svi zajedno naci u carstvu Isusovom, i da ce mo tada zajedno piti cistog vina u obliku grozdjanog soka, kao sto je Isus i obecao:

`I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: Pijte iz nje svi;
Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Kažem vam pak da neću odsad piti od ovog roda vinogradskog do onog dana kad ću piti s vama novog u carstvu Oca svog.

( Jevandjelje po Mateju 26. 27 - 29 ).

laodikeja nisi upravu nijedan ateista nece uci u raj razumes
Ko ne veruje u Boga, ne moze imati ni moralne principe... Moralni principi su povezani sa Bogom, jer je On njih i dao... Ako neko ne veruje u Boga, on ne poznaje ni moralni zakon, tj. ne postoji takav covek...

Atesita ne moze da ide u raj, jer on ne veruje u Boga. U raj moze ici samo onaj koji to zeli, tj. koji veruje u Boga. Bog dolazi samo onima koji ga zovu, a Raj upravo jeste neprestano prisustvo Boga sa nama....

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Pa dodro ako ste spremni samo da prihvatite lepe poklone od Boga a kad vam nešta uskrati odmah je loš,ne postoji, ubica, užasan, to je ustvari vaš izbor. Ja ću reći da je Bog pravedan u svakom pogledu i u svakoj situaciji jer sve što postoji to je Bog dao i ništa nismo zaslužili nego nam daje kao dar. Nije ga iskušavao Bog nego kušač a to je satana a Bog ga je iskušavao samo u smislu što je to dozvilio. Odgovorio sam zašto je to dozvolio u predhodnom postu. Kušač je rekao odvratiću Isusa od tebe i neće ti biti veran, prokle će te ! Bog je rekao neće me prokleti ostaće mi veran. Da to ne bi ostalo nerešeno Isus je ubijen u najstrašnijim mukama i nije prokleo Boga čak i kad je pomislio da ga je Bog ostavio. I to je samo jedan delić Isusovog života ispred njega je večnost.

da satana je kusao isusa i cim je poceo sa Bozijim poslom

Tada kad je isus bio krsten odvede ga duh u pustinju da ga djavo kusa i postivsi se dana cetrdeset i noci cetrdeset na posljetku ogladni I pristupi knjemu kusac i rece Ako si sin Boziji reci da kamenje ovo hlebovi postanu
A on odgovori i rece pisano je ne zivi covek od samog hleba neko od svake reci koja izlazi iz usta Bozijih
Tada odvede ga djavo u sveti grad i postavi ga na vrh crkve pa mu rece ako si sin Boziji skoci dolje jer u pismu stoji da ce andjelima svojiem zapovjediti za tebe i uzece te na ruke da gdje ne zapnes za kamen nogom svojom
A isus rece ali i to stoji napisano nemoj kusati gospoda Boga svojega
i onda ga odvede djavo na goru visoku i pokaza mu sva carstva ovoga sveta i svu slavu njihovu i rece mu sve ovo dacu tebi ako nadnes i poklonis mi se
tada rece njemu isus idi od mene sotono jer stoji napisano Gospodu Bogu svojemu poklanjaj se i njemu jedinome sluzi!
Tada ostavi ga djavo i gle andjeli pristupise i sluzahu mu

ovo je kusanje djavola

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio

Kakvi su to ROBOVI koju mogu svojom slobodnom voljom odlučiti da li žele SLUŽITI Bogu ili ne?
Kakvi su to ROBOVI koji će sutra, ako se odluče služti Bogu, živeti večno, bez bolesti, straha, rada i prinude!?

Čudni neki robovi? Ako bih mogao birati sada bi sve što imam dao da postanem takav ROB - UMESTO OVOG ''DIVNOG'' SLOBODARSKOG ŽIVOTA!

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919
Pročitavši rečenicu koju je napisao Jurivaka pade mi na pamet da otvorim temu baš kao što sam naslov teme glasi "Ako je Bog stvorio ljude samo da bi ga ovi obožavali, onda on nije stvorio ljude nego robove."

Po meni to bi onda značilo apsurdnost slobodne volje koju nam je bog dao.
Slobodna volja je navodno data od boga.

No taj isti nalaže molitvu oče naš koju verujem svi poznaju dobro i kaže se u njoj....
Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji....

Kakav je to onda bog koji ti da slobodnu volju pa kaže moli da bude volje njegova?Nije li to u suprotnosti sa slobodnom voljom da odlučujemo sami što je dobro a što zlo.
Nije li ovo uplitanje u slobodni odabir?
Zamislite da svakodnevno molite tu molitvu.
Kakvu slobodnu volju onda ima takav pojedinac? :dntknw:

Својом вољом се препуштамо Господу, небеском Оцу, да нас води и учи по својој вољи. То није робија како је ђаво слагао човека, већ слобода од самог ђавола и његових замки и заблуда. Препуштањем Богу ми скидамо окове са свога срца и то је поента Христове науке. У Његово време су људи тражили слободу од Римљана па су бирали Вараву (барабу, разбојника), а одбили Господа који им је нудио слободно срце од греха и заблуда, те Га распеше мислићи да ће Га тако ућутати да им не говори како су грешни.

Због те ђавоље науке имамо у Холивудским филмовима слику како анђео скида окове јер наводно робује Богу - катастрофално. Духовну слободу коју хришћанин има (не мислим на оне који устима и привидно су хришћани) нико не може сакрити и то свако од безбожника може да види. Чак се чуде како су хришћани тако слободоумни и делују као неодговорна људска бића. А свако ко се Богу не препусти потпуно, остаје роб заблуда, недоумица, разних окултних учења, телесних прљавштина, порочности (веома заступљено и то прекомерно) - греху. Ко остави цигарете или алкохол, дрогу може веома лако да вам каже какав је осећај слободе у питању. Не зависиш од ђавоље замке и ланаца (окова).

Ако имаш дете, веома лако се може на личном примеру објаснити тај феномен да је тражење воље Божије у ствари вапај за слободом: волиш дете и трудиш се да га научиш да буде добар и исправан човек, али дете не види све ствари исправно и није зрело да схвати све. Зато тражимо послушност од деце, а камо лепе среће да дете каже: у реду је, биће како ти тата (или мама) кажеш (нека буде воља Твоја). Ти боље знаш, па ме научи свему.

Слушајући родитеља за неке ствари, дете сазрева али не губи своју индивидуалност већ је у савршено хармоничном односу са својим родитељима. Тако је случај и са нашим великим Родитељем који зна много боље од нас погубљених замлата, али то не значи да смо ми роботи са чиповима који само механички живе, већ као обличје Божије прослављамо самог Творца својим врлинама. љубављу и радошћу живота. Да, рекох радост живота иако је општи хаос око нас, безнађе, тотални суноврат морала и ниподаштавање живота и олако одузимање разним умоболним творевинама - бомбама са уранијумом, плутонијумом, отровним гасовима, напалмом и да не настављам даље јер је списак огроман.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Својом вољом се препуштамо Господу, небеском Оцу, да нас води и учи по својој вољи. То није робија како је ђаво слагао човека, већ слобода од самог ђавола и његових замки и заблуда. Препуштањем Богу ми скидамо окове са свога срца и то је поента Христове науке.
Ako u ovo sto si rekao uvalis jos i jednu rijec, pokvarices glavno.
Vidis kako je istina jednostavna?
Zasto onda neko pokusava da izmislja o bogo-covjeku i trojstvu?

Član
Učlanjen(a)
25.08.2010
Poruka
2.919

Ето да би могло на свакој теми да се почне са причом о томе, очигледно је да превише боде очи и срце појединим групацијама људи, зато постају преоптерећени. Вероватно се не уклапа у друге верзије и интерпретације истине, па мора да се оспори по цену живота...

Član
Učlanjen(a)
25.10.2011
Poruka
1.562
Ako u ovo sto si rekao uvalis jos i jednu rijec, pokvarices glavno.
Vidis kako je istina jednostavna?
Zato što 99,9 % Hrišćana smatra da je Hrist Bog. I zato što su oni toliko ubeđeni u to da NIKO i NIŠTA ih ne može razuveriti da Hrist nije Bog.
Evo ti i praktičan primer. Da li si do sada uspeo nekog razuveriti da Hrist nie Bog? Jedan jedini i istiniti.

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Ja sam upravo pokazao kako se tvrdnjom da je Bog dao slobodnu volju čovjeku, čovjek postavlja u jaču poziciju od Boga;

Ovo je točno. Bog (Svemogući) je na neki način nemoćan u odnosu na čovjekovu slobodnu volju. Slikovito rečeno: Bog kuca na vrata našeg srca, ali o nama ovisi hoćemo li otvoriti, naime, kvaka je s naše strane.

"Ako je Bog stvorio ljude samo da bi ga ovi obožavali, onda on nije stvorio ljude nego robove."

Ovi nije točno. Bog je stvorio čovjeka da bi mu mogao darovati svoj božanski život, da bi ga uzveličao (da, Bog čovjeka!), da bi ga učinio sudionikom blaženog života u vječnosti.

Član
Učlanjen(a)
03.01.2011
Poruka
1.573
Islo je ovako:

Bog je rekao andjelima: Ja cu na Zemlji postaviti namjesnika.
Andjeli rekose: zar ce Ti namjesnik biti onaj koji ce nered ciniti i krv proljevati (andjeli vide buducniost,onoliko koliko im je Bog dao da vide)? A mi tebe velicamo i hvalimo i kako Tebi dolikje stujemo.
Big rece: Ja znam ono sto vi ne znate. (samo Bog sve zna!)

Bog pouci Adama nazivima svih stvari, a onda ih predoci andjelima i rece: kazite Mi nazive njihove, ako istinu govorite! (da ce Adam ciniti nered i proljevati krv)

Hvaljen neka Si! - rekose andjeli - mi znamo samo ono cemu si nas Ti poucio: Ti si Sveznajuci i Mudri!

O Adame - rece Bog Adamu - kazi im ti nazive njihove! I kada im on kaza nazive Bog rece: Zar vam nisam rekalo da samo ja znam tajne nebesa i Zemlje i da samo Ja znam ono sto javno cinite i sto krijete! (svo "svoje" znanje koje covjek ima pripada Bogu, i umjesto da bude ponosan sto zna, treba biti zahvalan Bogu sto mu je dao. Za lakse razumjeti: sto mu je dao sposobnost da uci, da nije osakacen na neki nacin, da s ene ide dublje u znacenje)

Bog rece andjelima da se poklone Adamu.( u znak postovanja za namjesnistvo i znak da ce pomagati kada treba).

Andjeli se poklonise, ali sotona ne htjede, uzoholi se i postade nevjernik. (oholost je dakle vezana za nevjeru! najlosija ljudska osobina)

Bog onda rece Adamu i Evi: Zivite u Raju, ali se ne problizujte opvom drvetu da sami sebi nepravdu ne naneste.

Sotona ih navede da zbog drevta posrnu, i Bog rece: Sidjite! Bicete jedni drugima neprijatelji, a na Zemlji cete boraviti i do odredjenog roka zivjeti.

Adam primi neke rijeci od Gospodara svoga, pa mu Bog oprosti, Bog zaista prima pokajanje. Bog je Milostiv.

Bog rece: silazite iz Raja svi! Od Mene ce vam uputstvo dolaziti, i oni koji uputstvo Moje budu sliejdili - nicega s enece bojati i ni za cim nece tugovati.

A oni koji ne budu vjerovali i knjige Nase budu poricali, bice stanovnici Pakla, u njemu ce vjecno ostati!

Bog kaze Izraelcima, sinovima Izralevim: O Izraleci, sjetite s ebalgodati Moje koju sam vam püodario, i ispunite zavjet koji ste Mi dali - ispunicu i Ja svoj koji sam vam dao, i samo se Mene bojte!
Vjerujte u ono sto objavljujem (Jevandjelje, Kur'an), cime se potvrdjuje da je sitinito ono sto vi imate (Tora, Psalmi), i ne budite orvi koji u to nece vjerovati. I ne zamjenjujte Moje rijeci za nesto sto malo vrijedi, i samo se Mene bojte!

I istinu sa neistinom ne mijesajte, i istinu svjesno ne tajite!

Molitvu obavljajte, dijelite pomoc onima kojima je potrebna, i obavljajte molitvu zajedno s onima koji molitvu obavljaju!

Zar da od drugih trazite da dobra djela cine, a da pri tome sebe zaboravljate, vi koji Knjigu (Tora, Psalmi, Evandjelje, Kur'an) ucite?
Zaer s enecete opametiti?

Poomozite sebi strpljenjem i molitvom, a to je zaista tesko osim poslusnima, koji su uvjereni da ce pred Gospodara svoga stati i da ce se Njemu vratiti.

Boga je Adama stvorio, a onda mu oblik dao, a poslije andjelima rekao da mu se poklone. Svi su se poklonili osim Sotone.

Zasto s enisi poklonio kad sam naredio? - upita Bog.
Ja sam bolji od njega, mene i od vatre a njega od ilovace - odgovori sotona.

E, onda izlazi iz raja, - rece mu Bog - ne priliciti da u Raju prkosis; izlazi, ti si zaista od onih prezerenih!

Daj mi vremena do njihovog ozivkjena (Sudnji dan) zamoli Sotona.

Daje ti se vremena - rece Bog (Bog se odaziva molitvama! I prima pokajanje!)

E zato sto si odredio pa sam u zabludu pao, - rece Sotona - kunem Ti se da cu ih na Tvom pravom putu presretati, pa cu im i sprijeda i straga, i zdesna i slijav prilaziti, i Ti ces ustanoviti da vecina njih nece zahvalna biti!

Izlazi iz Raja pokudjen i ponizen - rece mu Bog - tobom i svima koji se budu povodili za tobom doista cu Pakao napuniti!

nastavicu..... pazljivo citajte, vrlo je vazno i nije komplikovano

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Pročitavši rečenicu koju je napisao Jurivaka pade mi na pamet da otvorim temu baš kao što sam naslov teme glasi "Ako je Bog stvorio ljude samo da bi ga ovi obožavali, onda on nije stvorio ljude nego robove."

Bog je stvorio ljude da ih učini svojim prijateljima, da s njima dijeli svoj božanski život, da ih očovječi i pobožanstveni, da ih učini sretnima, da ljudima daruje samoga sebe.

Po meni to bi onda značilo apsurdnost slobodne volje koju nam je bog dao.
Slobodna volja je navodno data od boga.
No taj isti nalaže molitvu oče naš koju verujem svi poznaju dobro i kaže se u njoj....
Budi volja tvoja kako na nebu tako i na zemlji...

Božja volja je sveta, a čovjekova volja je najčešće samovolja.

Natrag