Ako je Bog stvorio ljude da bi ga ovi obožavali, onda nije stvorio ljude nego robove

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Rekao sam da po knjigama koje se uzimaju kao svete onaj ko ne vjeruje u Boga nema mjesta u Raju. To onoga koji ne vjeruje svakako ne ometa.
Rekao sam da "ateista" (za koga smatraju da jeste) koji ne govori da ne vjeruje (vjerovanje je jedno, religija je drugo i stvarno je opijum za one s manje mozdanih vijuga).
Dobro si primjetio: ljudi treba da postuju Zakone za svoje dobro, jer Bogu ne mogu nanijeti stetu.
Aha, a šta ćemo sad sa slobodnom voljom? Evo ti slobodna volja, ali ako je koristiš, ideš u pakao! Hahaha! Čudna neka slobodna volja, zar ne? Ustvari nije čudna, jer ona i ne postoji. Nju su izmislili apolegeti vjere, pošto na drugi način nisu mogli objasniti mnoge stvari, pa i ovu koju sam u nekoliko navrata potencirao, - otkud u ljudskom razumu negacija Boga i pojam o zlu, ako je taj razum Božija kreacija?

Član
Učlanjen(a)
16.01.2012
Poruka
361
Znaci, kada si video forum, ziveo si u iluziji da ce ovde biti puno tvojih istomisljenika....a onda kada si konacno krenuo da pises, susreo si se sa realnom situacijom???!!!! Vidis, ceo zivot ti je zivot u iluziji...samo treba da se desi nesto da bi ti to uvideo, kao ovo ovde sada....samo sto je ovo sitna stvar da bi video nesto dublje.
Slazem se sa tobom da nam je sve dato ovde i sada da bi bili srecni i da nije potrebno zahtevati nista vise...ali se ne slazem sa tobom da je neophodno ubedjivati sebe u nepostojanje Boga. Da bi shvatio da Bog ne postoji, ne treba ti nista vise nego li tvoj licni razum kojim ces istraziti svet oko sebe. Moze ti pomoci malo i nauka.....

ima puno istomisljnika ali 3 osobe kao ti sve mogu pokvariti zivis u iluziji ja je nauka dobra ona je unistila svet Bog je svet stvorio savrsen za ljudski zivot ali su ga naucnici fizicari i biolozi hemicari unistili svet zbog nauznika vazduh je pun otpadnih gasova napravljene su nuklearne elektrane zime su sve toplije led na grenlandu se otapa sta bi nam falilo da nemamo struju i neke stvari koje u starom veku nisu postojale nista ovako umiremo
ajde naucnice ili naucnice reci posto nauka tvrdi da je sve realno reci gde je vremenu pocetak a gde kraj i sta je bilo pre toga i gde je svemiru pocetak i graj i sta ima iza i sta je uzrok gravitacije ajde objasni i pogledaj u nebesa i reci da je sve samo od sebe nastalo sasvim slucajno da se sve samo stvorilo AJDE RECI!!!!!!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
otkud u ljudskom razumu negacija Boga i pojam o zlu, ako je taj razum Božija kreacija?

Stvar je u tome što ljudski razum nije čista Božija kreacije nego je i kreacija njegovog protivnika. Pitam se samo kako može pored toliko jasnih i očiglednih dokaza da Bog postoji neko da govori kako Bog ne postoji. Interesuje me šta bi trebalo da se desi i takvi da kažu : Bog zaista postoji. Ali i kad bi se uverili da postoji onda bi rekli da nije pravedan.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Stvar je u tome što ljudski razum nije čista Božija kreacije nego je i kreacija njegovog protivnika. Pitam se samo kako može pored toliko jasnih i očiglednih dokaza da Bog postoji neko da govori kako Bog ne postoji. Interesuje me šta bi trebalo da se desi i takvi da kažu : Bog zaista postoji. Ali i kad bi se uverili da postoji onda bi rekli da nije pravedan.
Vrlo jednostavno pitanje, peko. Ako su Božiji protivnici nešto "mutili" po našem razumu, zašto je Bog to dozvolio? Zašto ih ranije nije uništio, jer je svemoćan i sveznajući, pa je, prema tome znao šta će njegov protivnik uraditi.

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Kada Bog dozvoljava takve stvari sigurno je da ima dobar razlog da dozvoli takve stvari a na nama je da to razumemo.

Ako su Božiji protivnici nešto "mutili" po našem razumu

Ne bih pravio pitanje da li su ili nisu mutili po našem razumu. Sasvim sam siguran u to da su mutili i da mute i dalje po našem razumu.
Zašto je Bog to dozvolio ? Odgovor je Da bi mi bili iskušani. Sve što se dešava ima najmanje dva ili tri ili više razloga zašto se dešava. Recimo Isus je ubijen da bi položio žrtvu za naše grehe ali ujedno je i iskušan koliko je veran Bogu. Bog unaprad zna šta će se desiti ali događaj je ustvari jedna vrsta dokaza ili dokument koji ostaje za sva vremena. Ovako kaže Bog. Isaija 48.10. Evo pročistio sam te ali ne kao srebro. Iskušao sam te dok si se topio u peći nevolje. Glavni cilj satane je da prokunemo Boga Knjiga o Jovu 2.11. ​A upravo vi to radite.

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Kada Bog dozvoljava takve stvari sigurno je da ima dobar razlog da dozvoli takve stvari a na nama je da to razumemo.

A, šta drugo možeš i odgovoriti? Božija volja i to ti je to.

Ne bih pravio pitanje da li su ili nisu mutili po našem razumu. Sasvim sam siguran u to da su mutili i da mute i dalje po našem razumu.
Zašto je Bog to dozvolio ? Odgovor je Da bi mi bili iskušani. Sve što se dešava ima najmanje dva ili tri ili više razloga zašto se dešava. Recimo Isus je ubijen da bi položio žrtvu za naše grehe ali ujedno je i iskušan koliko je veran Bogu. Bog unaprad zna šta će se desiti ali događaj je ustvari jedna vrsta dokaza ili dokument koji ostaje za sva vremena. Ovako kaže Bog. Isaija 48.10. Evo pročistio sam te ali ne kao srebro. Iskušao sam te dok si se topio u peći nevolje. Glavni cilj satane je da prokunemo Boga Knjiga o Jovu 2.11. ​A upravo vi to radite.
Znači tako, Bog nas stavlja na kušnju. Kakvu kušnju? Pa, znaš li ko se stavlja na kušnju? Onaj kome se ne vjeruje. A kako se može nevjerovati nečemu što si sam stvorio i oblikovao - duhom i tijelom? Uviđaš li ti kakve kontradiktornosti ovdje iznosiš? Ni rođenom sinu Bog nije vjerovao, a svete knjige kažu da je Isus bio oteleovljeni Bog i u trenutku kada je razapet na Golgoti, što će reći, po tvome, da Bog nije vjerovao samom sebi!?
Eh, svašta će čovjek čuti od vas!

Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Ma nisu kontradiktornosti nego ti ne razumeš. Bog je verovao svom Sinu i znao je da neće pogrešiti ali ima onih koji su tvrdili da hoće pogrešiti. Jedini način da se to dokaže je događaj koji se desi i ostane zabeležen kao dokaz ko je upravu. I još nešta . Bog je u pravu pa makar nam se činilo i da je nepravedan.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.110
Laodikeja, imaš piće od mene zbog propusnice u raj!:dtyste:
Ipak si malo pojednostavio problem vjerovanja i nevjerovanja. Nevjerovanje u Božije postojanje kod ateista, nije zasnovano na činjenici što Boga ne mogu vidjeti. Ne može se vidjeti ni vjetar, vazduh, tuga, sreča..., ali se može vjerovati u njihovo postojanje, jer se ono može dokazati i objasniti na način koji je prihvatljiv razumu.

Nema na cemu, inace sto se tice pica, ja pijem iskljucivo cisto cedjene sokove, ili jednostavno voce u prirodnom obliku, moze caj ili sumeca tableta, oni nisu losi, inace alkohol ne konzumiram.

Ali nadam se da ce mo se jednog dana svi zajedno naci u carstvu Isusovom, i da ce mo tada zajedno piti cistog vina u obliku grozdjanog soka, kao sto je Isus i obecao:

`I uze čašu i davši hvalu dade im govoreći: Pijte iz nje svi;
Jer je ovo krv moja novog zaveta koja će se proliti za mnoge radi otpuštenja greha.
Kažem vam pak da neću odsad piti od ovog roda vinogradskog do onog dana kad ću piti s vama novog u carstvu Oca svog.

( Jevandjelje po Mateju 26. 27 - 29 ).

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Ma nisu kontradiktornosti nego ti ne razumeš. Bog je verovao svom Sinu i znao je da neće pogrešiti ali ima onih koji su tvrdili da hoće pogrešiti. Jedini način da se to dokaže je događaj koji se desi i ostane zabeležen kao dokaz ko je upravu. I još nešta . Bog je u pravu pa makar nam se činilo i da je nepravedan.
Ma, šta kažeš, ne razumijem!? A razumiješ li ti šta ovdje pričaš? Pričaš da je Bog povodljiv i da je radi nečijih sumnji stavio na muke svoga sina, samo da bi tim sumnjivcima dokazao da nisu u pravu!? Uradio je to iako je vjerovao svome sinu! Ergo, u postu 155 kažeš da je Isus iskušavan koliko je vjeran Bogu, a sad kažeš da mu je Bog vjerovao. Pa, ako mu je vjerovao zašto ga iskušavao? E, baš vi teisti u "krasnom" svjetlu predstavljate Boga..., pa se onda čudite i pitate odakle ateisti.

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
05.11.2010
Poruka
1.246
Pa dodro ako ste spremni samo da prihvatite lepe poklone od Boga a kad vam nešta uskrati odmah je loš,ne postoji, ubica, užasan, to je ustvari vaš izbor. Ja ću reći da je Bog pravedan u svakom pogledu i u svakoj situaciji jer sve što postoji to je Bog dao i ništa nismo zaslužili nego nam daje kao dar.
Pa, ako mu je vjerovao zašto ga iskušavao?
Nije ga iskušavao Bog nego kušač a to je satana a Bog ga je iskušavao samo u smislu što je to dozvilio. Odgovorio sam zašto je to dozvolio u predhodnom postu. Kušač je rekao odvratiću Isusa od tebe i neće ti biti veran, prokle će te ! Bog je rekao neće me prokleti ostaće mi veran. Da to ne bi ostalo nerešeno Isus je ubijen u najstrašnijim mukama i nije prokleo Boga čak i kad je pomislio da ga je Bog ostavio. I to je samo jedan delić Isusovog života ispred njega je večnost.

Natrag