Laodikeja, sa postovanjem, ali ovaj video me je jos vise ucvrstio u ubedjenju..
Jesi ti uopste pogledao ovaj video?
Ne mogu da verujem , ja kada slusam ovog coveka kako citira EGW sve sto je citirao su 'anti-trinitarski'' tekstovi, a opet tako nastimovani da slusalac koji to nikada nije citao zakljuci drugacije i ne primeti.
Jako me je razalostio ovaj video, jako..
,zao mi je ljudi, zato sto ljudi koji to slusaju nemaju pojma o cemu se tu govori.
Oni misle da ona tu govori o Trojstvu a ona ustvari govori o 'dualizmu' svo vreme..
Njeni citirani tekstovi su u potpunom skladu sa izjavama pionira adventizma, 'dualistima'' koji nisu verovali u trojstvo, pa kao da njih slusam ovde..
Znam ovo, zato sto sam sve ove tekstove vec procitao u kontekstu..
Ovo je kao da uzmes tekstove biblje i postavis ih van konteksta, pa ih plasiras ljudima koji o bibliji nista ne znaju, isto su to uradili sa njenim tekstovima ovde, da slusalac ne primeti..
Ja bi voleo da je drugacije, ali stvarno, nije...
Evo ponesto od onoga sto je u videu citirano:
''
Oni su dva ALI ZAMALO PA IDENTICNI'' - pa jesu li identicni , ili nisu!?
I on se jos hvali sa tim tekstom da je nesto dokazao a tekst uci 'dualizmu', zalosno
''
Bog je Otac Hristu, Hristos je Sin svom Ocu, HRISTU JE DATA UZVISENA POZICIJA.
ON JE UCINJEN JEDNAKIM OCU''
- ako mu je ''data pozicija'' onda je on nije posedovao pre toga. Ako je bio ''ucinjen jednakim'' onda ''nije bio jednak ranije''.
Opet je to izjava protiv trojstva, a on time dokazuje Trojstvo, zalosno
''
SIN Bozji je bio SLEDECI PO AUTORITETU POSLE VELIKOG ZAKONODAVCA, on je bio savrsena slika svog Oca''
-ako si ''sledeci po autoritetu'', onda ''nemas isti autoritet kao Otac'' , nisi jednak, i tvoj autoritet je nizi..
A eto on time dokazuje Trojstvo
''
Veliki Stvoritelj je sakupio nebesku vojsku, da bi mogao u prisustvu svih andjela POSTAVITI POSEBNU CAST NA SVOG SINA''
- sta ima da ''postavlja posebnu cast na svog Sina'' kao da on tu cast nije posedovao od vecnosti?'' i opet on time uzdize Trosjtvo. neverovatno
''
Sin je sedeo na prestolu sa Ocem, i nebeska grupa svetih andjela je bila sakupljena oko njih, OTAC JE ONDA OBJAVIO DA JE ON ODREDIO DA HRIST, NJEGOV SIN, BUDE JEDNAK NJEMU''
-Zacudjujuce ali i ovim on podupire Trojstvo
''
Svog Sina ON JE OVLASTIO DA KOMANDUJE NEBESKOM VOJSKOM''
- zar nisu jednaki po vlasti. Sta ima Otac da ga ovlascuje???
''
Njegov Sin ce IZVRSITI NJEGOVU VOLJU I NJEGOVE NAMERE I NECE UCINITI NISTA SAM OD SEBE''
''
Car univerzuma je sazvao nebesku vojsku pred sebe, DA U NJIHOVOM PRISUSTVU, OBJAVI PRAVU POZICIJU SVOG SINA. , i objavi odnos koji on(HRIST) ima prema svim stvorenim bicima .. CAR JE OBJAVIO DA NIKO OSIM HRISTA , JEDINORODNOG OD BOGA, NE MOZE POTPUNO UCI U NJEGOVE NAMERE, I NJEMU(HRISTU) JE POVERENO DA IZVRSI MOCNE ODLUKE NJEGOVE VOLJE''
-sta ima da saziva sabor da bi objavio ''pravu poziciju svog Sina'' , zar nije on od vecnosti jednak Bogu po poziciji???
Itd.. ne mogu da citiram dalje...
Da nije zalosno po ljude koji ovo slusaju, bilo bi smesno...
Laodikeja Brate, molim te, prouci ovu temu ozbiljno i detaljno...
Dj 5,3-4: Petar mu reče: "Ananija, zašto ti Sotona ispuni srce te si slagao Duhu Svetomu i odvojio od utrška imanja? Da je ostalo neprodano, ne bi li tvoje ostalo; i jednoć prodano, nije li u tvojoj vlasti? Zašto si se na takvo što odlučio? Nisi slagao ljudima, nego Bogu!"
Evo ga, već sam gore spomenuo kako se Duhu Svetom, kao Osobi, može i lagati, i upravo je u ovom citatu potvrda za to. Međutim, ovdje nalazimo i potvrdu koja je nama puno važnija. Lažući Osobi Duha Svetoga mi lažemo Bogu. Kako? Samo je jedno objašnjenje, Osoba Duha Svetoga jest pravi Bog.
Naveo si jedini stih za koji se tvrdi da Sveti Duh naziva Bogom.
Ali ovde se ne kaze da je on Bog, vec da kada covek laze ''Svetoga Duha'' koji je u Bogu samome, (jer ''Sveti Duh je Bozja licnost ON SAM'') -onda je on direktno slagao i Bogu- pa tako ''nisi slagao ljudima, nego Bogu''..
Prosto i jasno.. Ovde se ne tvrdi da je Sveti Duh neka osoba van Boga, vec da je Sveti Duh licno sam Bog, to je Bozji Duh kao sto postoji i covecji duh...
A o Svetom Duhu kao o licnosti, treba li komentar, ako shvatimo da je Sveti Duh ''Bozji Duh'' da je to sam Bog???
Da, jeste, Sveti Duh je licnost .