- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Naveo si jedini stih za koji se tvrdi da Sveti Duh naziva Bogom.
Da sam ih ja naveo deset, ti bi rekao da sam ih naveo samo deset.
Ali ovde se ne kaze da je on Bog, vec da kada covek laze ''Svetoga Duha'' koji je u Bogu samome, (jer ''Sveti Duh je Bozja licnost ON SAM'') -onda je on direktno slagao i Bogu- pa tako ''nisi slagao ljudima, nego Bogu''..
Zašto krivotvoriš ono što sam ja citirao? Zašto si dodao ovo što sam boldao i označio crvenim fontom? U citatu Dj 5,3-4, za laganje Duhu Svetomu jasno stoji da je to laganje Bogu.
Provjerimo usput još jednu tvoju tvrdnju:
Sveti Duh je niko drugi do nas Gospod Isus Hristos licno!
A Isus kaže:
Mt 12,32: I rekne li tko riječ protiv Sina Čovječjega, oprostit će mu se. Ali tko rekne protiv Duha Svetoga, neće mu se oprostiti ni na ovom svijetu ni u budućem."
Evo, bolje da ti sam Isus kaže da ti je tvrdnja nesuvisla, nego da ti to ja kažem. Isus najjasnije razlikuje sebe i Duha Svetoga. Idemo dalje.
Kako ti priznaješ i prihvaćaš Boga Oca i Boga Sina, potražimo gdje bi bio i što bi bio Duh Sveti.
Iv 14,15-17: "Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati. I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.
Iv 14,26: Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh.
Iv 16,12-15: Još vam mnogo imam kazati, ali sada ne možete nositi. No kada dođe on - Duh Istine - upućivat će vas u svu istinu; jer neće govoriti sam od sebe, nego će govoriti što čuje i navješćivat će vam ono što dolazi.
Kao što vidimo, Isus (Sin) i ovdje potvrđuje da on nije Duh Sveti. Duh Sveti (Branitelj) je netko drugi. "Otac će vam dati drugoga Branitelja", kaže Isus. A je li Otac taj drugi Branitelj? Ne, nije. Otac nije Duh Sveti (Branitelj), Otac će poslati Duha Svetoga (Branitelja). Dakle, trojica su u ovom Ivanovu tekstu:
- Isus (Sin) koji će moliti Oca, da po njegovu odlasku pošalje drugog Branitelja.
- Otac koji će po molitvi Sina poslati drugog Branitelja.
- Branitelj (Duh Sveti) koji će apostole poučavati, dozivati im u pamet ono što im je Isus govorio, upućivati ih u svu istinu i navješćivati im ono što dolazi.
Kao što vidimo, Duh Sveti ima sve karakteristike Osobe, a nije Sin, Isus ga u odnosu na sebe označava "nekim drugim". Jednako tako, Duh Sveti nije ni Otac. Isus kaže da će Otac, na molbu Sina, poslati Duha Svetoga (Branitelja).
Vratimo li se sada na onaj citat, gdje sveti Luka kaže da lagati Duhu Svetomu znači lagati Bogu, stvari postaju potpuno jasne. Duh Sveti jest Osoba, jer ne možemo lagati ni sili ni energiji. A kako Duh Sveti nije Sin, jer Sin kaže da je Duh Sveti (Branitelj) u odnosu na njega "drugi", a nije ni Otac, jer Otac će ga poslati, ostaje samo zaključiti da je Duh Sveti Osoba koja je Bog, jednako kao što je Otac Bog i kao što je Sin Bog.
Prosto i jasno.. Ovde se ne tvrdi da je Sveti Duh neka osoba van Boga, vec da je Sveti Duh licno sam Bog, to je Bozji Duh kao sto postoji i covecji duh...
Ovo su tipični simptomi, tipično mantranje, nakon tretmana kanalizacijskim uratcima koje kainos "lifra" i kojima ljude vodi u propast. Sam se izgubio u labirintu adventističkih apsurdnosti, i sada traži društvo za "ugodna druženja" na svojim bespućima.