VIP
- Učlanjen(a)
- 14.07.2011
- Poruka
- 19.107
Od 1980.
Ne, nego oduvek.
To jasno pise u spisima E. G. White
Ko ne cita i ne zna.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Od 1980.
Verovanja Hrišcanske Adventisticke Crkve?
2. Trojstvo
Od 1980.
Ne, nego oduvek.
To jasno pise u spisima E. G. White
Ko ne cita i ne zna.
(Jerry A. Moon, Ph.D., Andrews University, 'The Adventist Trinity Debate. Part 1: Historical Overview', Andrews University Seminary Studies, vol. 41, no. 1, pp 113-129.)
Razvoj nauke o Božanstvu (Bogu) u Adventizmu sedmog dana može se podijeliti u šest razdoblja:
1. Antitrinitarna dominacija, 1846-1888;
Dakle, vi "EGWisti pilićari" naučavate da su dva boga?
To što je mene banirao govori isključivo o njemu, a Simovićevi napadi na Katoličku Crkvu samo su dokaz da je Katolička crkva Kristova crkva.
Prilikom postovanja video klipova, potrebno je da napišete i uvodni tekst.
Postovanje Kainos,
Nema potrebe da skupljas dokaze sa bunjistima, ja sam vec izneo ono sto je istina, a evo da to opet ponovima:
Za tvoju informaciju evo prilazem izjavu istoricara Crkve: "Jasni dokazi potvrdjuju da je u ono vreme postojalo oko 38 propovednika koji su verovali u Trojstvo, a samo petorica su zastupali Arijevo ucenje - To znaici sedam na prema jedna sto predstavlja vecinu onih koji su verovali." Movment of Destiny, p. 147.
Mi Adventisti nista ne krijemo, javnost je obavestena o svemu. Istina je da je medju prvim Adventistima bilo nekoliko njih koji u pocetku nisu verovali o Tri Lica Bozanstva.
Istoricar je precizirao da su od ukipnog broja propobvednika 38 verovali u Trojstvo, a pet nisu. Posle izvesnog vremena i onih petorica su prihvatili ucenje Crkva.
Samo jednu izjavu da ponovima koju ce Kainos dobro razumeti:
“Demonski duhovi poricu Hristovo Bozanstvo, cak i samog Stvoritelja izjednacuju sa sobom. Na ovaj nacin veliki buntovnik pod novom maskom nastavlja svoju bunu protiv Boga, koja je otpocela na Nebu.” (Kosmicki konflikt, str. 448, 1888)
Kainos, molim te pokusaj da makar ovo zapatis.
Slape, ako nesto neznas, nije sramota pitaj i vljda ce se neko naci sposoban da ti odgovori, a nemoju izvaljivati gluposti za koje i deca znaju da su lazne.
SLAPE, DA LI STE VI U TVOM OBDANISTU UCILI BROJEVE OD JEDAN DO DESET? Ako jos niste reci nam da znamo gde se nalazis.