- Učlanjen(a)
- 07.07.2014
- Poruka
- 18.400
Mi to ne krijemo, nego javno priznajemo ono sto je istina. Poslovica kaze: "Konac delo krasi!"
Ovo vrijedi za ljudskih ruku djelo. Za Kristovu Crkvu vrijedi - Početak (Duh Sveti i apostoli) djelo krasi.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Mi to ne krijemo, nego javno priznajemo ono sto je istina. Poslovica kaze: "Konac delo krasi!"
Ma oni vole samo "kaubojski ples" pri tom se zvecka oruzjem
Ja ne znam gde ti ovde vidis nacionalnu mrznju u zafrkanciji? Nego ti hoces namerno da nas optuzis izvrcuci, poceo si da se bavis jako niskim trikovima.I kazes nemate nacionalnu mrznju.
I ovo je ironija, jer ko najvise igra kola pucajuci iz Kalasnjikova nego balkanski narodi.
Točno bavise svakakvim trikovima , a dobro veliš gde u zafrkanciji ima nacijonalizma , a kadsmo kod zafrkancije evo i ova
Pogledajte prilog 116293
Ma oni vole samo "kaubojski ples" pri tom se zvecka oruzjem
nemoj mire000 da izvadim odnekle tvoje poruke sto se tice videa i nekih izjava o trojstvu.
Jel ti to meni pretis? Mogu i ja da izvadim svasta o tebi! A sta ces ti staviti o meni, ne zanima me. Ja sam rekao da su citati crkvenih otaca u vasim izjavama namesteni i jesu namesteni.
P.S. kainose, jesam li ja ovdje što slagao? Zašto se ti danas deklariraš Adventistom sedmog dana, a ne vjeruješ u Trojstvo?
Ako ti nije odgovorio, nije ni bitno.
Mi ostali znamo razlog kako se to neko može deklarirati adventistom, a ne verovati u Trojstvo. Naime, adventisti sve do 1980 ne uključuju u svoje "fundamentale" verovanje u Trojstvo, i od samog početka svog "postojanja" imali su, a to imaju i danas, ambivalentan odnos prema verovanju u Trojstvo.
Verovanje da je Bog Otac-Sin- Sveti Duh, da su tri ipostasa-ličnosti jednog i jedinog Boga, nije kao što je to slučaj kod Crkve, sine qua non vere adventista. Kod njih je to "duh proroštva" otelotvoren u liku i djelu Ellen Gould Harmon White.
Ko je ili tačnije šta je taj njihov "duh proroštva" može se raspravljati danima, no dokazi, argumentovani dokazi o kome se zaista radi, postoje, i o njima na nekom drugom mestu i na drugoj temi.
Dakle, Kainos, Triploš, Simović, Veith i ostali koji ne veruju u Trojstvo, mogu se uz one koji "veruju" u Trojstvo, ili one koji ne znaju u šta "veruju" slobodno nazivati Adventistima Sedmog Dana, jer niko od tri grupe: fundamentalisti, reformisani, liberali, koje postoje u Advenizmu, ne odbacuje inkarniranog "duha proroštva" Ellen Gould Harmon udatu White, njezin lik i njezina "djela".