Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Theos 5...

Ne rade mi 6-7 tipki pa moram tih 6-7 slova kopirati da bih pisao........inače sam pošpricao tastaturu da očistim i od tada više ne rade....potroših 6 min da napišem ovaj post....pomoć molim...zato ne pišem na forumu....

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Theos 5...

Ne rade mi 6-7 tipki pa moram tih 6-7 slova kopirati da bih pisao........inače sam pošpricao tastaturu da očistim i od tada više ne rade....potroših 6 min da napišem ovaj post....pomoć molim...zato ne pišem na forumu....

Uzmi drugu tastaturu :gl_sigh:
Vidi bratac,svaka čast za video ako veruješ zaista ga ja nisam radio iako sve isto tvrdimo.
Hvala ti.
PS.Može li onaj video u temu Papstvo da ubaciš?

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Uzmi drugu tastaturu :gl_sigh:
Vidi bratac,svaka čast za video ako veruješ zaista ga ja nisam radio iako sve isto tvrdimo.
Hvala ti.
PS.Može li onaj video u temu Papstvo da ubaciš?

A sta rece na kraju ko je napisao: ''krstite ih u moje ime''?
Euzebije falsifikator!?
Zato ja verujem u mateja 28:19, koji nam je dosao tradicijom prepisivanja, a ne u ove lazi..
I nikada Bog ne bi dozvolio da nam nesto falsifikovano dodje iz njegove Reci..

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Idite i naučite sve narode krsteći ih u moje ime.
Ko ne veruje neka čuje u koje IME učenici krste.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znaci euzebije nije bio falsifikator, koji je po nalogu konstantina napisao ekumensku Bibliju u kojoj Hristos nije Bog?
Mnoge su studije radjene na ovim tekstovima, i naučnici su ustanovili da su ovi tekstovi toliko puta prepravljani, da im jednostavno ne mozemo verovati. ipak na njima se danas temelje svi noviji prevodi.
ne bi me uopšte čudilo da u nekom budućem prevodu ubace krštenje u ime Hristovo.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Sva kršrenja su se obavljala u IME Jehošue.

A gde je onda Sveti Duh?
Zasto ponavljaju krstenje posle Jovana?
Zbog Svetoga Duha, jel ga nisu dobili , lepo pise.

A ti kada krstis u ''Ime Isusa'', jel dobijas Sveti Duh?
Kako ces ga dobiti ako ne trazis?

Nadalje..

Jel ''Ime magicno''?
Moraju li se koristiti tacne reci?

''U Ime Oca , Sina i Svetoga Duha'' kaze, - TE RECI NISU DATE KAO MAGICNA FORMULA.
Vec onaj koji izgovara moze reci: ''U Ime Jehove, Isusa, i Svetoga Duha''.
Potpuno je svejedno.

I tu imas IME JEHOSUA, ISUS, sve jedno..
Kod krstenja je vazno da priznas Isusa, Svetoga Duha i Oca..
I Trinitarci veruju da je ovo jedno.
Zasto praviti problem gde ga nema?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
A gde je onda Sveti Duh?
Zasto ponavljaju krstenje posle Jovana?
Zbog Svetoga Duha, jel ga nisu dobili , lepo pise.

Jovan nije krstio U IME već na pokajanje,to je bio javni čin priznanja greha i spremnost poverovati u Mesiju kao Jagnje.
Krštenje je ponovljeno jer nisu bili kršteni u Isusovo IME a samim tim nisu dobili Duha jer Ga nisu verovali.Imamo sličan primer ne dolaska Duha na Samariju i ako su kršteni u Isusa jer im je trebalo ojačati veru i preneti rukopolaganjem Duha.
Nisu Jovanovi sledbenici kao ni Samarićani kršteni u Duha već U IME.

A gde je onda Sveti Duh?
Kako ces ga dobiti ako ne trazis?

Kornelije molio i tražio i izmolio inače Duh nebi stigao sve na porodicu.

Jel ''Ime magicno''?

To pitaj demone i čućeš.

Moraju li se koristiti tacne reci?

Ne,u principu idu izmišljene kao Jarane krštavam te u Enver Hodžu i krštenik kaže:Ne,neću u to već u Jovanku Orleanku i krsti ga u Jovaku.

''U Ime Oca , Sina i Svetoga Duha'' kaze, - TE RECI NISU DATE KAO MAGICNA FORMULA.

Kaže crkveni otac a ne Isus inače su apostoli bili gluvi i neposlušni pa nigde ne pomenuše trititule već JEDNO IME.

Vec onaj koji izgovara moze reci: ''U Ime Jehove, Isusa, i Svetoga Duha''.
Potpuno je svejedno.

Ne može jer piše U IME a ne u imena niti titule.
Ako je svejedno sad ću isterivati demone u ime direktora,sekretarice i kuma.

Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527

Ali Tekst koga si naveo ne kaze "Krstite ih u moje ime" nego "KRSTITE IH U IME OCA I SINA I SVETOGA DUHA." Matoje 28,19.
Taramana, da ti nisi sluvcajno Jehovin svedok? To sam od njih co pre vis od pola veka?
Mi ti navedosmo tolike biblijske dokaze a ti ponavljas uvek istu zabludu.

Zapamti biblijski tekstovi se ne sukobljavaju, jer je pisce inspirisao isti Duh, a ako postoji neslaganje ili je prevod pogresan ili su nasa tumacenaj nastrana. Razmisli malo o tome.

Sve najbolje

Učlanjen(a)
20.09.2014
Poruka
1.861
Sad dobro slusaj,pretisni sledece:
Start,pa... Programs,pa Acesssories,pa Accessibility,pa [hl]On-Screen Keyboard[/hl],na ekranu ce ti se pojaviti cela tastatura sa slovima i brojevima,znaci ako ti ne radi fizicka tastatura,pretiskaj ovu virtuelnu(xp resenje) i moci ces uneti bilo koji tekst bez problema.Bazlik na duznosti vernim clanovima .

Natrag