Znači nije pokazao Oca? Prevario ih...?
Samo budi pažljiv u slušanju:
14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
14:12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
14:13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.(traže od Oca ako čini?)
14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite. (ko daje zapovesti svoje ljudima?)
Jeste rekao je:
niko neće doći k Ocu do kroza me. - dve potpuno odvojene osobe.
Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog - kakav Otac takav i Sin.
Koji vide mene, vide Oca -kakav Otac takav i Sin.
Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? -U Isusu boravi Otac, kao sto i u ucenicima boravi takodje Svetim Duhom
''
Ovo znaci vecni zivot , da upoznaju tebe Jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista''
- opet dve potpuno odvojene licnosti..
A ovo je kljucno:
niko neće doći k Ocu do kroza me.
On je vec na pocetku naglasio da ''nekome moramo doci , kroz njega''[Isusa] , a taj neko je ''druga osoba'' Otac.
Dakle Isus ne moze biti ista osoba ''kod koje posreduje za nas'' i kad ''moli'' ne moze se moliti sam sebi , inace njegovo zastupanje ne bi imalo smisla, a niti molitva.
Dakle sva Novozavetna sluzba postaje nepotrebna, i ako mi imamo direktan pristup Isusu kao Ocu, i ako je on ista osoba, onda Novozavetna sluzba nema smisla..
Daj mi taj stih gde traže sličnost a ne Oca:
U celom tekstu je to jasno, pa i u celom Jovanovom jevandjelju da se radi o ''slicnosti'' a ne ''doslovnosti'' , kako ti predstavljas.. Isus ove reci koristi i za svoje ucenike:
''da svi budu jedno , kao sto smo mi jedno'' , po istom principu.
Kada bi se ovde radilo o ''jednoj osobi'' , onda bi i ''svi ucenici bili jedna osoba''.
Procitaj lepo polako, tu nema jedne osobe, pa ni u citavom Jovanovom Jevandjelju..
Lepo kaze, koga treba da upoznamo da bi dobili vecni zivot, ''dve osobe'':
''da upoznaju tebe Jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista''
Dakle ''dve osobe''.
Pustimo mi te doskočice učenici znaju da je Isus Sin Božjia On stalno pominje Oca da Otac sve radi i oni sad žele tog Oca da vide iIsus im SEBE POKAZUJE. Ne govori sličan sam mu već JA U OCU OTAC U MENI ko to ne shvata uzalud vera jer ćete pomreti u gresima svojim.
Isus im ''sebe pokazuje'' , zato sto je on cinio sve sto bi i Otac cinio da je dosao, on im ne nudi ''lik'' ''izgled'' , ''konture lica''.
On im nudi ''licnost'' , ''dela'' i ''postupke'' , kroz koje su oni mogli prepoznati da u njemu ''prebiva Otac putem Svetog Duha''.
Rece lepo, ''ako meni ne verujete delima verujte, da bi ste poznali da sam ja u Ocu i Otac u meni.'' , lepo kaze, ''biti u nekom'' i ''ako je neko u tebi'' to su dve osobe a ne jedna..
Meni je žao ali ja ne podržavam izmenjeni tekst već original zato čekam da mi date citat gdeapostoli krste u titule imate lito ili izmišljamo nešto da podupremo prevaru?
Ako verujes u izmenjeni tekst onda ne verujes da je Bog ''cuvao svoju rec''.
I time ga pravis lazom, kada Isus kaze: ''Moje reci nece proci'', sve ono sto je on rekao, nece biti izmenjeno..
Ja verujem Hristu , da je izreceno o krstenju istina.
U prevodima koje imam nema krštenja u titule već samo U IME ne IMENA već IME JEDNOG dajte mi citat na koji se pozivate da krste učenici u titule zašto ih već ne postaviste...nije valjda da neistinu podržavate?
Ma , kaze se ''I da se krste u ime Isusa'' , ali se ne navodi ''postupak''.
Mi ne podrzavamo ''neistinu'' , jednostavno, ''postupka nema'' , ni za krstenje u titule, ni za krstenje u Ime Isusa.
Kada navedes ''postupak'' , da nam je ostavljena ''forma'' kako trebamo krstiti ''tacna procedura'' , onda mozemo pricati da neko neistinu podrzava.
Cak ni u formi iz (mateja 28:19) nemas ''proceduru'' , tu se samo navodi ''znacenje krstenja'':
''U ime Oca'' - Jehove.
''U ime Sina'' - Isusa.
''U ime Svetoga Duha'' - silazak Duha na ucenika.
Dato je u ''titulama'' , zato sto to nisu ''tacne reci koje treba izgovarati''!!!
Nema tu ''magicnih reci'' koje trebamo izgovarati.
Nije Isus ostavio formu!
Vec covek kada se krsti, priznaje ''Oca , Sina i Svetoga Duha''.
Dalje..
Gde si ti u krstenju ''U Ime Jehoshue'' pozvao Svetoga Duha da dodje?
I zasto ga ne pozivas?
Kada apostol kaze: ''
A jeste li primili Svetoga Duha kada ste poverovali?'' a oni kazu ''
nismo ni culi da ima Sveti Duh''.
Cuj sta kazu???
Zato im je naredio da se ponovo krste!
Sada, krstis li ti u Ime Svetoga Duha ili ne???
Ako ne, onda nisi pravilno krsten!
Forma krstenja nigde u Svetom Pismu nije data u preciznom obliku, ali je objasnjeno njeno znacenje u Mateju 28:19.
Imaš ga na više mesta u IME Jehošue. U originalnoj verziji koju vuci grabljivi tzv. crkveni ociumesto KRSTEĆI IH U MOJE IME ubaciše U IME (i izgubi se IME kao JEDNINA te ponudiše tri titule koje nigdeapostoli u krštenju ne izgovoriše većsamo JEDNO IME)
Niko nije menjao tekst, i za to nema dokaza.
A rekoh gore, da bi dokazao svoju tvrdnju ''moras nam navesti potupak krstenja''!
Imas li ga? Gde je definisan i opisan? Tacne reci koje su izgovarali?
Opisa drugog nema, sem onaj nalog sto je Isus dao svojim ucenicima.
To sto kaze ''Da se krstite u Ime Isusa'' , je samo naglasak na ''znacenju'' tog krstenja, a ne ''postupak''.
Postojalo je ''Jovanovo Krstenje'' i ono je bilo u ''Ime Jahvea'' a ne u ''ime Isusa'' , i sada se to samo naglasava, da ovo krstenje ''donosi nesto novo''. To je sve...