Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Da li je Isus kad tražiše Oca da vide pokazao Oca ili Sina?
Da li Otac stiže poravnatom stazom ili Sin?
Koji od Njih je Bog jer su ,,različite osobe,,?
Koji je Bog umro?

Rekao je ''koji vide mene, vide Oca'' , ali to nikako ne mora doslovno znaciti da je ''ON OTAC'' , jer ako tako verujemo, onda imamo problem sa brojnim stihovima..
Pored toga, ako cemo ''doslovno tumaciti'' , Bog se ne moze ''videti''('jer Boga niko nikad nije video') a Hristov lik sigurno nije isti kao i nebeski lik Oca...
Dakle ono sto on ovde tvrdi jeste u smislu ''slicnosti'' a ne ''doslovnosti''.

Ono sto on ovde tvrdi je ''slicnost Oca i Sina''.
Tako bi i ja mogao danas reci za svog zemaljskog Oca: ''ko je video mene, video je i mog Oca'' - po onoj izreci ''Kakav Otac , takav i Sin''..

Još uvek nisam dobio citat gde krste u titule:

Mozda i ne krste u titule, ali opet na drugom mestu spominju: 'Oca Sina i Svetoga Duha' zajedno, narocito Pavle, mislis li da je to pogresno?

A odakle ti uopste to da nisu krstili u titule?
Imas li ti opis krstenja, i tacne reci koje su izgovarali???

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Rekao je ''koji vide mene, vide Oca'' , ali to nikako ne mora doslovno znaciti da je ''ON OTAC''

Znači nije pokazao Oca? Prevario ih...?

Pored toga, ako cemo ''doslovno tumaciti'' , Bog se ne moze ''videti''

Samo budi pažljiv u slušanju:

14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
14:12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
14:13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.(traže od Oca ako čini?)
14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite. (ko daje zapovesti svoje ljudima?)

Dakle ono sto on ovde tvrdi jeste u smislu ''slicnosti'' a ne ''doslovnosti''.

Daj mi taj stih gde traže sličnost a ne Oca:

Ono sto on ovde tvrdi je ''slicnost Oca i Sina''.
Tako bi i ja mogao danas reci za svog zemaljskog Oca: ''ko je video mene, video je i mog Oca'' - po onoj izreci ''Kakav Otac , takav i Sin''..

Pustimo mi te doskočice učenici znaju da je Isus Sin Božjia On stalno pominje Oca da Otac sve radi i oni sad žele tog Oca da vide iIsus im SEBE POKAZUJE. Ne govori sličan sam mu već JA U OCU OTAC U MENI ko to ne shvata uzalud vera jer ćete pomreti u gresima svojim.

Mozda i ne krste u titule, ali opet na drugom mestu spominju: 'Oca Sina i Svetoga Duha' zajedno, narocito Pavle, mislis li da je to pogresno?

Meni je žao ali ja ne podržavam izmenjeni tekst već original zato čekam da mi date citat gdeapostoli krste u titule imate lito ili izmišljamo nešto da podupremo prevaru?

A odakle ti uopste to da nisu krstili u titule?

U prevodima koje imam nema krštenja u titule većsamo U IME ne IMENA već IME JEDNOG dajte mi citat na koji se pozivate da krste učenici u titule zašto ih već ne postaviste...nije valjda da neistinu podržavate?

Imas li ti opis krstenja, i tacne reci koje su izgovarali???

Imaš ga na više mesta u IME Jehošue. U originalnoj verziji koju vuci grabljivi tzv. crkveni ociumesto KRSTEĆI IH U MOJE IME ubaciše U IME (i izgubi se IME kao JEDNINA te ponudiše tri titule koje nigdeapostoli u krštenju ne izgovoriše većsamo JEDNO IME)

Marko pitanja iznad čekaju odgovor:

Kažeš blizanci...

Može li to malo bez uvijanja onakodirektnoda čujem odgovore:
1.Da li je Isus Bog ili ne?
2.Da li je Isus pokazao Oca ili ne?

Da li to jedan Bog vrši različite službe ili tri različita Boga vrše različite službe?
Ko je umro deo Boga ili ceo Bog?

Videše Oca ili ne?

Znači nije Bog stigao za glasom koji viče poravnite staze Bogu našem...da li je greška u proroštvu i kad se to ispunjava?

Pokaži mi koji je to utelovljeni Bog?

Znači nisu različiti već su različite osobe...može li pojašnjenje.

Da li je to utelovljena reč umrla?

Koje Sin iz Isaije 9.6 ?

Poslednja izmena:
Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Znači nije pokazao Oca? Prevario ih...?
Samo budi pažljiv u slušanju:

14:6 Isus mu reče: Ja sam put i istina i život; niko neće doći k Ocu do kroza me.
14:7 Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog; i odsele poznajete Ga, i videste Ga.
14:8 Reče Mu Filip: Gospode! Pokaži nam Oca i biće nam dosta.
14:9 Isus mu reče: Toliko sam vreme s vama i nisi me poznao, Filipe? Koji vide mene, vide Oca; pa kako ti govoriš: Pokaži nam Oca?
14:10 Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? Reči koje vam ja govorim ne govorim od sebe; nego Otac koji stoji u meni On tvori dela.
14:11 Verujte meni da sam ja u Ocu i Otac u meni; ako li meni ne verujete, verujte mi po tim delima.
14:12 Zaista, zaista vam kažem: koji veruje mene, dela koja ja tvorim i on će tvoriti, i veća će od ovih tvoriti; jer ja idem k Ocu svom;
14:13 I šta god zaištete u Oca u ime moje, ono ću vam učiniti, da se proslavi Otac u Sinu.(traže od Oca ako čini?)
14:14 I ako šta zaištete u ime moje, ja ću učiniti.
14:15 Ako imate ljubav k meni, zapovesti moje držite. (ko daje zapovesti svoje ljudima?)

Jeste rekao je:

niko neće doći k Ocu do kroza me. - dve potpuno odvojene osobe.
Kad biste mene znali onda biste znali i Oca mog - kakav Otac takav i Sin.
Koji vide mene, vide Oca -kakav Otac takav i Sin.
Zar ne veruješ da sam ja u Ocu i Otac u meni? -U Isusu boravi Otac, kao sto i u ucenicima boravi takodje Svetim Duhom

''Ovo znaci vecni zivot , da upoznaju tebe Jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista'' - opet dve potpuno odvojene licnosti..
A ovo je kljucno: niko neće doći k Ocu do kroza me.
On je vec na pocetku naglasio da ''nekome moramo doci , kroz njega''[Isusa] , a taj neko je ''druga osoba'' Otac.
Dakle Isus ne moze biti ista osoba ''kod koje posreduje za nas'' i kad ''moli'' ne moze se moliti sam sebi , inace njegovo zastupanje ne bi imalo smisla, a niti molitva.
Dakle sva Novozavetna sluzba postaje nepotrebna, i ako mi imamo direktan pristup Isusu kao Ocu, i ako je on ista osoba, onda Novozavetna sluzba nema smisla..

Daj mi taj stih gde traže sličnost a ne Oca:

U celom tekstu je to jasno, pa i u celom Jovanovom jevandjelju da se radi o ''slicnosti'' a ne ''doslovnosti'' , kako ti predstavljas.. Isus ove reci koristi i za svoje ucenike: ''da svi budu jedno , kao sto smo mi jedno'' , po istom principu.
Kada bi se ovde radilo o ''jednoj osobi'' , onda bi i ''svi ucenici bili jedna osoba''.

Procitaj lepo polako, tu nema jedne osobe, pa ni u citavom Jovanovom Jevandjelju..
Lepo kaze, koga treba da upoznamo da bi dobili vecni zivot, ''dve osobe'': ''da upoznaju tebe Jedinog istinitog Boga i onoga koga si poslao Isusa Hrista''
Dakle ''dve osobe''.

Pustimo mi te doskočice učenici znaju da je Isus Sin Božjia On stalno pominje Oca da Otac sve radi i oni sad žele tog Oca da vide iIsus im SEBE POKAZUJE. Ne govori sličan sam mu već JA U OCU OTAC U MENI ko to ne shvata uzalud vera jer ćete pomreti u gresima svojim.

Isus im ''sebe pokazuje'' , zato sto je on cinio sve sto bi i Otac cinio da je dosao, on im ne nudi ''lik'' ''izgled'' , ''konture lica''.
On im nudi ''licnost'' , ''dela'' i ''postupke'' , kroz koje su oni mogli prepoznati da u njemu ''prebiva Otac putem Svetog Duha''.
Rece lepo, ''ako meni ne verujete delima verujte, da bi ste poznali da sam ja u Ocu i Otac u meni.'' , lepo kaze, ''biti u nekom'' i ''ako je neko u tebi'' to su dve osobe a ne jedna..

Meni je žao ali ja ne podržavam izmenjeni tekst već original zato čekam da mi date citat gdeapostoli krste u titule imate lito ili izmišljamo nešto da podupremo prevaru?

Ako verujes u izmenjeni tekst onda ne verujes da je Bog ''cuvao svoju rec''.
I time ga pravis lazom, kada Isus kaze: ''Moje reci nece proci'', sve ono sto je on rekao, nece biti izmenjeno..
Ja verujem Hristu , da je izreceno o krstenju istina.

U prevodima koje imam nema krštenja u titule već samo U IME ne IMENA već IME JEDNOG dajte mi citat na koji se pozivate da krste učenici u titule zašto ih već ne postaviste...nije valjda da neistinu podržavate?

Ma , kaze se ''I da se krste u ime Isusa'' , ali se ne navodi ''postupak''.
Mi ne podrzavamo ''neistinu'' , jednostavno, ''postupka nema'' , ni za krstenje u titule, ni za krstenje u Ime Isusa.
Kada navedes ''postupak'' , da nam je ostavljena ''forma'' kako trebamo krstiti ''tacna procedura'' , onda mozemo pricati da neko neistinu podrzava.

Cak ni u formi iz (mateja 28:19) nemas ''proceduru'' , tu se samo navodi ''znacenje krstenja'':
''U ime Oca'' - Jehove.
''U ime Sina'' - Isusa.
''U ime Svetoga Duha'' - silazak Duha na ucenika.

Dato je u ''titulama'' , zato sto to nisu ''tacne reci koje treba izgovarati''!!!
Nema tu ''magicnih reci'' koje trebamo izgovarati.
Nije Isus ostavio formu!

Vec covek kada se krsti, priznaje ''Oca , Sina i Svetoga Duha''.

Dalje..
Gde si ti u krstenju ''U Ime Jehoshue'' pozvao Svetoga Duha da dodje?
I zasto ga ne pozivas?

Kada apostol kaze: ''A jeste li primili Svetoga Duha kada ste poverovali?'' a oni kazu ''nismo ni culi da ima Sveti Duh''.
Cuj sta kazu???

Zato im je naredio da se ponovo krste!

Sada, krstis li ti u Ime Svetoga Duha ili ne???
Ako ne, onda nisi pravilno krsten!

Forma krstenja nigde u Svetom Pismu nije data u preciznom obliku, ali je objasnjeno njeno znacenje u Mateju 28:19.

Imaš ga na više mesta u IME Jehošue. U originalnoj verziji koju vuci grabljivi tzv. crkveni ociumesto KRSTEĆI IH U MOJE IME ubaciše U IME (i izgubi se IME kao JEDNINA te ponudiše tri titule koje nigdeapostoli u krštenju ne izgovoriše većsamo JEDNO IME)

Niko nije menjao tekst, i za to nema dokaza.
A rekoh gore, da bi dokazao svoju tvrdnju ''moras nam navesti potupak krstenja''!
Imas li ga? Gde je definisan i opisan? Tacne reci koje su izgovarali?

Opisa drugog nema, sem onaj nalog sto je Isus dao svojim ucenicima.

To sto kaze ''Da se krstite u Ime Isusa'' , je samo naglasak na ''znacenju'' tog krstenja, a ne ''postupak''.
Postojalo je ''Jovanovo Krstenje'' i ono je bilo u ''Ime Jahvea'' a ne u ''ime Isusa'' , i sada se to samo naglasava, da ovo krstenje ''donosi nesto novo''. To je sve...

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Postoje tri velike stvari koje čovek ne može učiniti:

1.Niko ne može ubediti Adventistu da subota nije pečat Božji i da nedelja nije žig zveri.
2.Niko ne može ubetiti Js da se uzima tajna večera i da oni nemaju veze sa 144000.
3.Niko ne može izbaciti trojstvo tradiciji i objanisti im da se jedan Bog objavi u telu.

Svaki pokušaj je beznadežan za tolike godine se uverih.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330
Postoje tri velike stvari koje čovek ne može učiniti:

1.Niko ne može ubediti Adventistu da subota nije pečat Božji i da nedelja nije žig zveri.
2.Niko ne može ubetiti Js da se uzima tajna večera i da oni nemaju veze sa 144000.
3.Niko ne može izbaciti trojstvo tradiciji i objanisti im da se jedan Bog objavi u telu.

Svaki pokušaj je beznadežan za tolike godine se uverih.

Da mi ponudis citate, i lepo objasnis da je Isus Bog, jedan i jedini i da nema 'trojstva' ni 'dvojstva', to bi bilo olaksanje za mene, i zapravo bila bi radost.
Zasto ja to ne bih prihvatio?
Ali iz tvog pisanja, i kad uporedim sa Biblijom, ne nalazim da je to u skladu.

Kako ces mi objasniti krstavanje u ''Ime Isusa'' , bez ''Svetoga Duha''?

Kada apostol kaze: ''A jeste li primili Svetoga Duha kada ste poverovali?'' a oni kazu ''nismo ni culi da ima Sveti Duh''.

Zato im je naredio da se ponovo krste!
Jel onda izbegao da spomene Svetoga Duha u krstenju?

Učlanjen(a)
05.05.2014
Poruka
3.698
Zamisli,slične reči je koristilodosta tzv. Js u razgovoru samnom i UVEK ali uvek je sve ostajalo isto.Ne merim ništa po jednom ili dva primera jer je toga bilo više i nikad se ništa nije promenilo.Kolikogod i kako god da napišem i objasnim neće vredeti verovao ili ne ne vredi.
Imao sam prilike sa protama o nekim stvarima i sve je ostalo isto kao i kod druge dve grupacije.Svestan sam da je dogma progresivna u svom porobljavanju uma i da se ulazi sa predrasudom u razgovor.Svi će reći NEMAMO PREDRASUDA BAŠ svi i onda ih pitajte da vam kažu kako veruju odmah će kao papagaji izverglati ono isto i otkriće se predrasuda.
To se rešava jedino da čovek odbaci sve naučeno i iznova priđe da sve ponovo uči tek tad ćebiti u stanju zaista ČUTI šta čita i razumeti ono što do tad nije i jedino Bog može otvoriti razum onom ko iskreno traži.

Zašto sad Bog ne može otvoriti ,zato jer je čaša puna i ona ne traži da se dolije već samo potvrdi ispravnost sadržaja i Bog kaže neispravno IZASPI TO ali on neće jer mu je to oslonac i nema veru da je Bog u stanju da mu da istinu pa će radije držati Jelenine,Rašine,Branhamove,nekih otaca i sl.a ne odbacivanje lošeg je držanje neistine i gluma iskrenosti.
Da nisam sve to učinio i danas bi tvrdio isto što i Laodikeja a sad znam da je to neistina.

Ko želi učiniće a glumci će ostati glumci i iznova tražiti nekog da mu kao objasni a njega zapravo ne interesuje to već da pokuša nabaciti dogmu drugima i opravdati svoj izbor.
Pozdrav.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
[I]Taramana je napisao(la):
Zamisli,slične reči je koristilodosta tzv. Js u razgovoru samnom i UVEK ali uvek je sve ostajalo isto.Ne merim ništa po jednom ili dva primera jer je toga bilo više i nikad se ništa nije promenilo.Kolikogod i kako god da napišem i objasnim neće vredeti verovao ili ne ne vredi.
Imao sam prilike sa protama o nekim stvarima i sve je ostalo isto kao i kod druge dve grupacije.Svestan sam da je dogma progresivna u svom porobljavanju uma i da se ulazi sa predrasudom u razgovor.Svi će reći NEMAMO PREDRASUDA BAŠ svi i onda ih pitajte da vam kažu kako veruju odmah će kao papagaji izverglati ono isto i otkriće se predrasuda.

Postovanjer Taramana,

Po svemu sudeci vidim da si razumeo ono sto iznosimo, Laodikeja, Mire i ja.
Potpuno se slazem sa tobom, da je kod tebe "casa" u kojoj je istina pomesana sa pogresnim tumacenjem Biblije i da nase pisenje ne utice na tebe, dok najpre ne prospes ono sto je u casi a ti to ljubomorno cuvas.

Tebi je ovde izneta istina onakva kako je opisana u Bozjoj reci, stavljen si pred izbor, a tvoje je da izaberes sta hoces, svoju punu casu u kojoj vidis da ima i zabluda ili ono sto pise u Svetome pismu.

Drugo, ti kazes: "Ne merim ništa po jednom ili dva primera jer je toga bilo više." Brate slozio bih se sa tim da treba uzeti sve navede a ne samo jedan, ali moras shvatiti da Sveto pismo nigde se ne protivreci, suprotstavlja. Ako ti na osnovu jednoga teksta pogresnom primenom istoga suprastavis se bilo kojoj biblijskoj istini, znaci da imas pogresno tumacenje i nisi primio istinu nego zabljudu.

Ne mozes da kazes da bilo koji od nas tojce iznosi neku svoju neosnovanu teoriju, Mi smo ti u tancine izneli ono sto Sveto pismo uci, prilozili smo validne biblijske dokaze, ali izgleda da ti to ne vidis ili ne zelis da vidis. Medjutim, ti za svoje krivoverje nisi nam izneo nikakve bibliske dokazer, nego stalno ponavljas isti i postavljas ista pitanja a dokaza nemas.

Da budem iskren, poceo si da me nerviras sto neprestano postavljas ista pitanja na koja smo desetine puta odgovorili.
Sta ce ti to? Suocen si sa bilijskom istinom, podneli smo ti jasne biblijske dokaze, aki pored svega toga ne zelis da prihvatis biblijsku istinu , a ne nasu, onda ne vredi ponavljati ista pitanja samo da gubimo vreme
------------------------

To se rešava jedino da čovek odbaci sve naučeno i iznova priđe da sve ponovo uči tek tad ćebiti u stanju zaista ČUTI šta čita i razumeti ono što do tad nije i jedino Bog može otvoriti razum onom ko iskreno traži.

Tako je! Zato te pozivamo da ucinis kao sto si ovde naveo. Isprazni casu u kojoj je istina pomesana sa zabludama, i Sveti Duh ce ti pomoci da shvati i razumes istinu i uputice te da je prihvatis.
------------------

Zašto sad Bog ne može otvoriti ,zato jer je čaša puna i ona ne traži da se dolije već samo potvrdi ispravnost sadržaja i Bog kaže neispravno IZASPI TO ali on neće jer mu je to oslonac i nema veru da je Bog u stanju da mu da istinu.

To pokazuje da si razumeo istinu, ali ako si iskren i trazis pravi put, ucini tako kako si napisao. Prospi ono sto je pomesano sa zabludama. Moli se Bogu i trazi istinu, a Bog je voljan da te uputi na pravu stazu.
------------------------

Ko želi učiniće a glumci će ostati glumci i iznova tražiti nekog da mu kao objasni a njega zapravo ne interesuje to već da pokuša nabaciti dogmu drugima i opravdati svoj izbor.

Taramana, da li je, posle svega sto smo izneli iz Bozje reci, ipak to tvoj izbor?
Izgleda da si sam sebe najbolje opisao. Brate, na rdjavom si put. Neko te je uputio pogresnom stazom koja nasigurno vodi u propoast. Ti se ne suprotis nama, niti nasem nekom misljenju koje i nije vazno, nego se namerno suprotstavljas jasni izjavam Svetog pisma, a to je pogresno. Zato jos jednom te poozivam: Prosmi to sto imas u casi, Ispitaj bolje Bozju rec i prihvati istinu koja spasava, a ne lutaj po mraku. Ja se molim Bogu za tebe da ucinis ono sto je Njegova volja, a ne ljudska.

Sve najbolje

Poslednja izmena od urednika:
Učlanjen(a)
15.02.2015
Poruka
3.527
Postovanje Urednice,
Sad sam dao moj prvi komentar danas, napisao sam ga posle nekoliko drugih komentara i ovaj tvoj program mi ga je pokrio. Zbog cega je to tako?

Drugo, vidim neki vrse korekciju komentara i onda kad ga posalju ili mogu da dodaju nesto istom komentaru.
Mozes li mi reci kako to tehnicki mogu da uradim?

Hvala

LEGEND
Učlanjen(a)
14.09.2009
Poruka
8.464
Postovanje Urednice,
Sad sam dao moj prvi komentar danas, napisao sam ga posle nekoliko drugih komentara i ovaj tvoj program mi ga je pokrio. Zbog cega je to tako?

Drugo, vidim neki vrse korekciju komentara i onda kad ga posalju ili mogu da dodaju nesto istom komentaru.
Mozes li mi reci kako to tehnicki mogu da uradim?

Hvala

Marko, kada želiš da neki post citiraš, ili da citiraš više postova od nekolicine članova, prvo klikni na opciju Odgovori/Citiraj koja se nalzi u donjem desnom uglu ispod svakog posta, a koja je na donjoj slici pokazana strelicom 1.

Screenshot_2140d25f.jpg

Slika 1

Kada klikneš na tu opciju, otvorićeti se prozor za odgovor kao na slici 2. Samo trebaš napisati svoj odgovor ispod zadnjeg koda označenog crvenom bojom i to je sve. Problem koji si naveo da ti je program pokrio odgovor, desio se radi toga što na kraju citata Taramaninog posta, nije bilo koda. Ako citiraš više postova, ispod svakog prvo klikni na opciju Odgovori/Citiraj i svi će ti se pojaviti u prozoru za odgovor i svaki će biti ogranaičen kodovima. Samo ispod tih kodova piši odgovor i to je sve.

Screenshot_215b8468.jpg

Slika 2

A što se tiče editovanja postova (njihovog naknadnog ispravljanja), samo klikni na ikonicu označenu strelicom 2 u slici 1, i otvoriće ti se radni prozor sa tekstom tvoga posta, gdje možeš vršiti ispravke po želji. Imaj samo na umu da je ova zadnja ranja vremenski ograničena, to jest, ispravku možeš izvršiti u toku nekoliko sati posle postavljanja posta.
Ako ti bilo šta i dalje nije jasno, slobodno pitaj, odgovoriću ti na PP, a ovaj odgovor sam ovdje dao, ne samo radi tebe, nego i radi drugih kojima je ovo bilo nejasno.

Član
Učlanjen(a)
28.03.2013
Poruka
13.330

Zašto sad Bog ne može otvoriti ,zato jer je čaša puna i ona ne traži da se dolije već samo potvrdi ispravnost sadržaja i Bog kaže neispravno IZASPI TO ali on neće jer mu je to oslonac i nema veru da je Bog u stanju da mu da istinu pa će radije držati Jelenine,Rašine,Branhamove,nekih otaca i sl.a ne odbacivanje lošeg je držanje neistine i gluma iskrenosti.
Da nisam sve to učinio i danas bi tvrdio isto što i Laodikeja a sad znam da je to neistina.

Pozdrav.

Meni Kainos objasnio neke stvari i ja prihvatim, jel tako pise, ili se bar tako cini.
I sad ispade da se ja uporno drzim svog a nije tako.
Mozes i ti objasniti, najbolje da otvoris temu o tome, mislim da jos nemamo ovde.. Ili ovde napisi...

Natrag