A to vidimo iz tvoje laži 'da se Ellen White razvela od muža.
A zašto se JEllena razvela od Jamesa Whitea?
Možda nije točno tim riječima kojim ti je Slap napisao da su se baš razveli, ali oni jesu živjeli razdvojeno neko vrijeme samo su se u pomirili. Znači jesu živjeli neko vrijeme razdvojeni i nisu razgovarali, no na kraju su se pomirili.
Što se tiče James White -- a što bi crkva znala oni nisu bogovi već samo ljudi kao ja i ti... Ako je radio zlodjela i na štetu drugome, onda znamo gdje ide to je jednostavno tako sve drugo je zavaravanje. Ako je živio pravedno i pomagao drugima ne radeći im zlo, ako nije iskorištavao, maltretirao druge, vrebao i slično možemo pretpostaviti gdje ide, jer zli će činiti zlo a nijedan zlotvor neće razumjeti, već mudri će razumjeti to.
Uostalom, on se nije ponašao kao današnji antitrinitarci, nije smatrao da ljudi koji vjeruju u Trojstvo krše prvu zapovijed i vjerovao je da je Duh Sveti doslovno drugi Tješitelj, kao što sam već tu napisala, pa da ponovim:
Dakle, vaš pionir adventizma sedmog dana James White nije vjerovao u to što vam danas govore i uče vas vaši antitrinitarci da je atak na zdravi razum vjerovati u treću osobu ili lice Božanstva i da je Duh Sveti doslovno isto što i Kristov duh tj. da Sveti Duh nije
Drugi Tješitelj.
Postoje mnoga videa i pisani članci kako ti učitelji to govore, zato moli vas nemojte negirati da to ne uče =>
svim lažljivcima udio je u jezeru što gori ognjem i sumporom. To je druga smrt." (Otk 21:8)
Kao što je vrebanje, i maltretiranje djelo koje rade sotonine sluge , jer pisano je:
Kradljivac dolazi samo da ukrade, zakolje i uništi: ja sam došao da imaju život, i to da ga imaju u izobilju.
Ja sam dobri pastir: dobri pastir polaže svoj život za ovce. Ivan 10:10-11
Isus mu reče: "Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini!“ (Mk 10,17-18) Isus nas u ovom svom kratkom odgovoru podučava jednoj stvari – da je samo Bog istinski DOBAR. I da je svaka dobrota u čovjeku zapravo dio, odsjaj Božanske dobrote. Bez Boga, čovjeku je teško biti dobar. Te nam kaže tko je zaista On.
The Coming and Kingdom of our Lord Jesus Christ (1870),James White:
Jesus also assured them that the Father would give them
" another comforter," even the Spirit of truth, which should dwell With them, and be in them. Chap. 14 :16, 17.
The words; another comforter, suppose two, at least.
The one was the person of our divine Lord. The other is the Spirit of truth. Both were comforters of the church. Christ was such in a special sense while with his disciples. The other was to abide with. the church, to administer the blessings and gifts of the Holy Spirit to the church...
Isus ih je također zajamčio da će Otac dati njima
"drugog tješitelja", čak i Duha istine, koja bi trebala stanovati s njima i biti u njima.
Riječ drugi tješitelj, pretpostavlja barem dva. Jedan je bio osoba našeg božanskog Gospodina. Drugi je Duh istine.
Obojica su bili tješitelji crkve. Krist je bio takav u posebnom smislu dok je bio sa svojim učenicima. Drugi je da prebiva u crkvi, da dijeli blagoslove i darove Duha Svetoga crkvi... James White, The Coming and Kingdom of our Lord Jesus Christ (1870)
James White o baptistima sedmog dana:
Glavna razlika između dvaju tijela je pitanje besmrtnosti. Adventisti sedmog dana drže Kristovo božanstvo tako blisko trojstvenom, da ovdje ne vidimo nikakvo suđenje. Razlike među nama su takve prirode, a zajedničko nam je tako široko polje rada s onima koji se s nama razlikuju u poštivanju temelja, o kojima ovisi sudbina ovog svijeta koji leži u zloći, da adventisti sedmog dana i baptisti sedmog dana si ne mogu priuštiti polemiku o doktrinama koje niti ne smatraju testom kršćanskog karaktera." [James White, RH 12. listopada 1876.]
Vjerujemo u jednog jedinog živog i istinskog Boga, koji tajanstveno postoji u Ocu Sinu i Duhu Svetom, i da su ova trojica jedno.
Gore navedeno vjerovanje bilo je temelj ove
[baptističke] crkve sedmog dana više od 20 godina" [RH 1855. veljače]