Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U to ne ulazim, neka to oni brane, ja samo rekoh sta istorija svedoci..

Advbentisti ništa drugo i ne rade nego brane besmislice i bogohulnosti svojih pionira. Pa neka to rade i dalje. Još samo jedan dodatak, ovo o "Svetištu", ne samo da JEllena nije dobila od Boga, nego je to pročitala u 'lanjskim' npovinama. Ovo izgleda kao moja bezobrazna dosjetka, ali zaista, svetogrdnu priču o tome kako je Isus čitavih 18 stoljeća živio u "Očevom dvorištu" i onda se tek 22.10.1844. doselio u Očevu kuću - Nebesku Svetinju nad Svetinjama - Ellen White je pročitala u 'lanjskim novinama'.

P.S. Pridodat ću i dokaze za JEllenino čitanje lanjskih novina. :)

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Obećao sam priču o "JElleninu čitanju 'lanjskih novina'", pa evo je odmah, da ne zaboravim.

O.R.L. Crosier je 1846. godine iznio "teoriju o Svetištu", i to objavio u listu "The Day Star, Cincinnati", otprilike onako kako to zastupaju Adventisti sedmog dana i 'dan-danas'. Više od godinu dana trebalo je proći da Ellen White napiše:

"Gospodin mi je pokazao u viđenju, prije više od godinu dana, da je brat Crosier imao istinsko svjetlo o čišćenju svetišta, ..... i da je bila Njegova volja da brat Crosier treba napisati prikaz koji nam je dat u Day Star (dodatak), 7. veljače 1846. Ja se u potpunosti osjećam ovlaštena od Gospodina da preporučim taj dodatak svim svetima." (A Word to the Little Flock, 21. travanj 1847. str 11, 12)

Primjetite nekoliko stvari. O.R.L. Crosier objavljuje svoju "teoriju o Svetištu" u veljači 1846. god. Ellen White će tek 14 mjeseci kasnije (travanj 1847.) objaviti svoje "viđenje" kako joj je "Gospodin pokazao (prije više od godinu dana) da je brat Crosier imao istinsko svjetlo o čišćenju Svetišta". Gospodin joj je čak pokazao u tom "viđenju" i kako je to bila njegova volja da brat Crosier to objavi u Day Star-u. Čudan neki "Gospodin", nije li mu bilo lakše da 14 mjeseci ranije doturi primjerak Day Star-a Ellen White, pa da JEllena ne mora čitati 'lanjske novine'? ;)

Kako bilo da bilo, Adventisti sedmog dana i dan danas ne naučavaju ono što je objavljeno u Svetom Pismu, (da je Isus odmah nakon uskrsnuća 'sjeo z'desna Ocu') nego naučavaju ono što je objavljeno u Day Star-u, da je Isus 18 stoljeća živio nakon uskrsnuća živio u "Očevom dvorištu". :)

A kako završi O.R.L. Crosier? Sam Crosier kasnije je odbacio svoju vlastitu teoriju, sa slijedećim objašnjenjem:

O.R.L. Crosier: "1846. godine objasnio sam ideju Svetišta u jednom članku u posebnom izdanju The Day Star, Cincinnati. Cilj tog članka bio je da podrži teoriju da su vrata milosti bila zatvorena, teoriju koju sam ja i skoro svi adventisti koji su usvojili poglede William-a Miller-a naučavali od 1844. do 1848. godine."

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Isabeleta.
Tvoj učenik kao verne Katolkinje je prekršio tvoj savet, i nastavlja napadima na Ellen White.

Stvarnoslap

Ovim si ispunio proročanstvo Danila koji kaže "da će mali rog uzeti Isusu žrtvu svagdašnju, i uspostaviti gnusobu pustošnu.

Ti uzimaš žtvu Isusovu i njegovo sveštenstvo u nebeskoj Svetinji, i uvodiš gnusobu svojih laži.

Jevrejima poslanica 8 i 9 jasno govore o Isusovoj posredničkoj službi u nebeskoj Svetinji.

Isus jeste nakon uznesenja seo sa desne strane Oca.

Ali nakon pedesetnice kada se obratilo 5000 ljudi, on je odpočeo posredničku službu u nebeskoj Svetinji, prilažući zasluge svoje žrve i prolivene krvi pred Ocem za svakog čoveka koji se kaje i obraća.

Bez te službe niko ne može da se pokaje i obrati.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isabeleta.
Tvoj učenik kao verne Katolkinje je prekršio tvoj savet, i nastavlja napadima na Ellen White.

A tko smije boginju napadati. Napasti JEllenu još je gore nego napasti Isusa Krista, smatraju i vjeruju adventisti sedmog dana, a evo ovdje to svjedoči jedan od njih, Laodikeja.

Ali neka, 'psi laju karavani prolaze'. 'Svetogrdnici nikada ne miruju', pa tako ni Ellen White nije ostala na samo jednom svetogrđu. Naime, nakon svetogrđa da je Isus čitavih 18 stoljeća živio u "Očevom dvorištu", i tek mu se u Nebesku Svetinju nad Svetinjama doselio 22.10.1844., Ellen White svetogrdi još jače i strašnije. Čitajmo što piše Ellen White:

Vidjela sam kako Otac ustaje sa svojeg prijestolja i u ognjenim kolima odlazi u Svetinju nad svetinjama iza zastora i sjeda. Zatim je Isus ustao s prijestolja i većina onih koji su klečali ustala je s njim. Nisam vidjela nijednu zraku svjetla kojom bi Isus obasjao nemarno mnoštvo nakon što je ustao pa je ostalo u najvećem mraku.

Osvrnula sam se da vidim skupinu koja je još uvijek klečala pognuta pred prijestoljem; oni nisu znali da ih je Isus napustio. Kod prijestolja se pojavio Sotona pokušavajući oponašati Božje djelo. Vidjela sam kako su podigli pogled prema prijestolju i molili: „Oče, daj nam svojega Duha!“ Na to ih je Sotona nadahnuo svojim nesvetim utjecajem. U njemu je bilo svjetla i mnogo sile, ali bez slatke ljubavi, radosti i mira. Sotonin je cilj bio da ih zadrži u zabludi, da povrati i prevari Božju djecu.
(Ellen White, Rani spisi)
---------------------------

Primjetite, Ellen White tvrdi da je na "Prijestolje u Svetinji", gdje je prema njoj Isus živio 18 stoljeća (od svog uskrsnuća pa do 22.10.1844.) došao sam sotona i zauzeo ga, nakon što se Isus preselio k Ocu u Nebesku Svetinju nad svetinjama. :rolleyes: :ludd/:

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Tako je.

Isus je 1844 godine prešao iz prvog odeljka ili Svetinje, u drugi odeljak ili Svetinju nad Svetinjama.

I ovo je bilo tipološko ispunjenje zemaljske Svetinje, i onoga što je zemaljski Sveštenik radio tokom cele godine - prinoseći žrtve i posredujući za grehe naroda.

Jednom u godini na praznik Jom Kipur ( koji je bio sud za Izrailjce ) Prvosveštenik je ulazio u drugi odeljak da izvrši očišćenje Svetinje.

Po ovoj tipološkoj predslici - Isus je 1844 godine ( tačno po vremenskom proročanstvu iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje kada je po Božjim rečima trebalo da nastupi očišćenje Svetinje ), ušao u drugi odeljak nebeske Svetinje, da obavi završno delo posredovanja.
Od tada nastupa istražni sud ili ispitivanje nebeskih knjiga, jer biblija kaže "sud sede i knjige se otvoriše"

Isus je završio službu u prvom odeljku Svetinje, zatvorio vrata, i odpočeo službu u drugom odeljku.

 Oni koji su odbacili ovu svetlost o Isusovoj posredničkoj služi - njih je sotona prevario tako što se pretvarao da je on Isus koji i dalje posreduje u prvom odeljku.

U bibliji na početku knjige o Jovu piše 'da je sotona imao pristup Božjem prestolu i nebu.

Tako da je on prevario one koji su odbacili Isusa kao posrednika, glimeći Hristovu ulogu.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Isus je završio službu u prvom odeljku Svetinje, zatvorio vrata, i odpočeo službu u drugom odeljku.

 Oni koji su odbacili ovu svetlost o Isusovoj posredničkoj služi - njih je sotona prevario tako što se pretvarao da je on Isus koji i dalje posreduje u prvom odeljku.

Dakle, braniš svetogrdnicu JEllenu i njezino svetogrđe da je 22.10.1844. sotona zasjeo na Isusovo "Prijestolje u Svetinji", u kojem je do tada 1800 godina, nakon uskrsnuća, boravio Isus Krist!?!?!?

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Nije Isus boravio 1800 godina na prestolu.
Jer to bi bilo sramota za Isusa da samo neprestano sedi u stolici, i da ništa ne radi.

On na nebu ima svoje aktivnosti.

A od pedesetnice je posredovao u Svetinji.

Osim toga - ovo je bilo neko prestolje u Svetinji, a ne ono na staklenom moru pored Oca.

Ne branim ja Ellen White, već biblijsku TIPOLOGIJU i učenje o predslikama, o kome ti ništa neznaš jer se baviš glupostima, a ne planom spasenja.
Slab si u proučavanju.

A Ellen White jesu pokazane i razjašnjene ove biblijske duhovne realnosti.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Jer to bi bilo sramota za Isusa da samo neprestano sedi u stolici, i da ništa ne radi.

Kako nije. Od Isusova uskrsnuća do 22.10.1844. je čak i više od 1800 godina. I, tvrdi dalje JEllena, tada je Isus iz Svetinje prešao k Ocu u Svetinju nad svetinjama. I, ni ovdje nije kraj JElleninu svetogrđu, tvrdi ona dalje da je tada sam sotona zasjeo na Isusovo Prijestolje u nebeskoj Svetinji!?!?!

P.S. Bože šačuvaj od ovakve đavlije nauke.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Svetogrđe si ti sam i tvoje teorije koje proizilaze iz tvog potpunog nepoznavanja plana spasenja, biblijske tipologije, i Božjih puteva.

I ko si ti da tebe neko pita šta je istina, i da ti to određuješ.

Nisi ni Božji savetnik, ni ministar.

Bog poziva u službu koga on hoće, i otkriva istinu kome hoće.

Neće tebi da polaže račune.

A ja sam odgovore dao.

Evo:

""""Tako je.

Isus je 1844 godine prešao iz prvog odeljka ili Svetinje, u drugi odeljak ili Svetinju nad Svetinjama.

I ovo je bilo tipološko ispunjenje zemaljske Svetinje, i onoga što je zemaljski Sveštenik radio tokom cele godine - prinoseći žrtve i posredujući za grehe naroda.

Jednom u godini na praznik Jom Kipur ( koji je bio sud za Izrailjce ) Prvosveštenik je ulazio u drugi odeljak da izvrši očišćenje Svetinje.

Po ovoj tipološkoj predslici - Isus je 1844 godine ( tačno po vremenskom proročanstvu iz knjige proroka Danila 8 i 9 poglavlje kada je po Božjim rečima trebalo da nastupi očišćenje Svetinje ), ušao u drugi odeljak nebeske Svetinje, da obavi završno delo posredovanja.
Od tada nastupa istražni sud ili ispitivanje nebeskih knjiga, jer biblija kaže "sud sede i knjige se otvoriše"

U bibliji na početku knjige o Jovu piše 'da je sotona imao pristup Božjem prestolu i nebu.

Tako da je on prevario one koji su odbacili Isusa kao posrednika, glimeći Hristovu ulogu.

On na nebu ima svoje aktivnosti.

A od pedesetnice je posredovao u Svetinji.

Osim toga - ovo je bilo neko prestolje u Svetinji, a ne ono na staklenom moru pored Oca.

Ne branim ja Ellen White, već biblijsku TIPOLOGIJU i učenje o predslikama, o kome ti ništa neznaš jer se baviš glupostima, a ne planom spasenja.
Slab si u proučavanju.

A Ellen White jesu pokazane i razjašnjene ove biblijske duhovne realnosti"""

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Svetogrđe si ti sam i tvoje teorije koje proizilaze iz tvog potpunog nepoznavanja plana spasenja, biblijske tipologije, i Božjih puteva.

Samo je jedan način spasenja, i to vrlo jednostavan i jasan - “Tko uzvjeruje i pokrsti se, spasit će se, a tko ne uzvjeruje, osudit će se” (Mk 16,16).

Zatim, Iv 8,24: Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam (da sam ja Bog), umrijet ćete u grijesima svojim.

A ti samo nastavi sotonizam širiti kako Isus Krist nije vječni i Svemogući Bog i kako Bog nije Trojstven - Bog Otac, Bog Sin i Bog Duh Sveti.

I ko si ti da tebe neko pita šta je istina, i da ti to određuješ.

Nisi ni Božji savetnik, ni ministar.

Ti i tvoja proročica svetogrdnica JEllena sigurno niste. Vi ste đavliji minstri koji niječu Trojstvo i koji niječu Boga Sina.

Natrag