Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
U 13 poglavlju žena je otpala crkva, ali i grad, a to je aluzija na grad Rim ili Vatikan koji ima teokratsko crkveno uređenj.

Evo i 'dokaza' za ovo tvoje bazezganje.

Značajnu potragu za ispisanom papinskom tijarom proveo je 1905. Chas T. Everson, adventistički misionar koji je služio u Italiji. Na zahtjev nekoliko crkvenih vođa, posebno prof. Williama Prescotta, vodećeg adventističkog edukatora, Everson je proveo temeljitu istragu koja ga je providno odvela u samu papinu garderobu, gdje se čuvaju neke tijare.

Unatoč jedinstvenoj prilici da izbliza vidi nekoliko tijara, Everson je bio razočaran što ni na jednoj od njih nije pronašao natpis Vicarius Filii Dei. Napisao je: “No, iako smo bili zadovoljni što smo vidjeli briljantne krune, ipak smo bili razočarani što nismo pronašli predmet naše potrage; jer natpis Vicarius Filii Dei nije bio nigdje upisan na tijari, kao što popratne fotografije vrlo jasno pokazuju.” On zaključuje svoje izvješće, rekavši: “da budemo savršeno točni u našim izjavama, ne možemo reći da trenutno postoji natpis ove prirode na tijari” (Advent Review and Sabbath Herald, 27. srpnja 1905., str. 10).

Jednu od zadivljujućih slika papinske tijare koju je Everson poslao Generalnoj konferenciji modificirao je adventistički umjetnik koji je zlatnoj tijari dodao riječi Vicarius Filii Dei. Southern Publishing Association upotrijebio je ovu "dotjeranu" sliku tijare u revidiranom izdanju knjige Daniel and the Revelation Uriaha Smitha. Kada se suočila s inkriminirajućim dokazima, Generalna konferencija je odmah izdala naredbu da se zaustavi tiskanje svih daljnjih primjeraka knjige, dok se lažne slike ne uklone.
-------------------------------

Ovo zaista samo stoki priliči. Samo "ljudi-stoke", ljudske gnjide, kakav je ovaj subotar sposobni su za ovakvo nešto.

Evo, pročitaj ovo:

Ovo ti je "Institucija". Možeš kod njega večernji fakultet završiti. Kainos je kod njega diplomir'o, sad radi doktorat. Poprilično je zgodan fakultet, jer ne traje dugo. Sveukupno, fakultet traje 3 tjedna, dva dana tjedno su predavanja online, i to od 20 sati do 20.37, s pauzom od 27 minuta.

P.S. Kainosova doktorska disertacija je - papine tijare. Ti bi na doktoratu mogao obraditi JEllenin alkoholizam.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Poštovana, izraz "božanska priroda" kod Elen Vajt za Hrista, ima značenje "božanskog karkatera". Hristos premda je Čovek, ima Božanski kakrakter kojim odsjajuje u trošnom ljudskom telu. U tom smislu je tajna kako je u propaddljivom ljudskm telu moguće održavanje savršenstva karkatera.

Znači, i JEllena je muslimanka. Ne da ni ona da Isus bude Bog, baš kao ti i Muhamed.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Da.
Tako je Stvarnoslap.

Ne postoje papine titule, ne postoji Alberto Rivera, i ne postoji papin brat Adventista.

Ne postoji sunce, ni mesec, ni voda, ni drvece, ni svraka, ni poljski miš.

Sve izmislili braća Grim, i Wolt Dizni.

Samo ti nastavi sa papskim, jezuitsko masonskim principom da sve negiraš, i budi živ, zdrav, i veseo.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Da.
Tako je Stvarnoslap.

Ne postoje papine titule, ne postoji Alberto Rivera, i ne postoji papin brat Adventista.

Nađi još nekoga, ako možeš, tko se dosjetio dopisivanja izmešljenih papinih titula na tijaru, kao što se dosjetio onaj tvoj subotar-stoka. Dobit ćeš još i nagradu, litru šljive "JEllene" i majicu s tripinim likom i potpisom.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Poštovana, izraz "božanska priroda" kod Elen Vajt za Hrista, ima značenje "božanskog karkatera". Hristos premda je Čovek, ima Božanski kakrakter kojim odsjajuje u trošnom ljudskom telu. U tom smislu je tajna kako je u propaddljivom ljudskm telu moguće održavanje savršenstva karkatera.
Sve da i jeste tako, nije bitno što je ona rekla, već su važni biblijski stihovi koje sam napisala i dokazala da je Isus neizravno rekao za sebe da je Bog. Isto tako mislim da griješite kad izmišljate toplu vodu oko stiha „U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog" zato što je zaista namjera Isusovog učenika apostola Ivana i bila da kaže tako kako je i napisao i da time obrani Isusovo božanstvo, a to je zato jer je i sam imao problema sa judeokršćanskim gnostikom Cerintom i njegovim učenjima.
Učenje da smo mi bogovi vodi do sotonizma jer u sotonističkoj Bibliji i piše da nema sotone niti Boga već svi smo mi bogovi i da trebamo služiti sebi.
Svakako da vam ostavljam na slobodnu volju.
Lijep pozdrav!

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Sve da i jeste tako,

Je, tako je. Njemu je tripo rek'o.

nije bitno što je ona rekla, već su važni biblijski stihovi koje sam napisala i dokazala da je Isus neizravno rekao za sebe da je Bog.

Ne drži ti on do biblijskih stihova. On samo Kuran priznaje i na Kuran se i poziva kada tvrdi da je Isus samo poslanik. Isus za njega nije ni najveći poslanik, to je Muhamed.

Isto tako mislim da griješite kad izmišljate toplu vodu oko stiha „U početku bijaše Riječ i Riječ bijaše u Boga i Riječ bijaše Bog"

Ne bi on izmišljao toplu vodu da mu paše ono što piše u Bibliji. Kužiš? 'Prosto k'o pasulj'.

Učenje da smo mi bogovi vodi do sotonizma jer u sotonističkoj Bibliji i piše da nema sotone niti Boga već svi smo mi bogovi i da trebamo služiti sebi.
Svakako da vam ostavljam na slobodnu volju.

Jovanu to i paše. Nije lako biti klanjatelj bogohulnice, kradljivice i alkoholičarke i stati pred Boga. A i đavline se Jovan boji, koliko god on ovdje glumio Batmana.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
već su važni biblijski stihovi koje sam napisala

Važni su i zato sam i rakao Vama, da se Elen Vajt mora tumačiti samo kroz Pismo a ne obrnuto. Tako i ja njene reči tumačim kroz Pismo i u taj kontekst i postavljam.

Elen Vajt nije teolog, nije doktriničar..to treba da imamo na umu. Ona je duhovnik, i njene reči i pouke se odnose pre svega na duhovni život. To su pravi duhovni dragulji. Naravno, i to čovek može razumeti ako i sam ima iskustvo sa Bogom. Tada njene reči su pravi blagoslov.

No, u pogledu doktrine o Hristovoj pririodi, posebno, ona koristi svoje reči i pojmove njoj poznate, i nekada nam se učini da ona podržava neku poznatu teologiju tu. Ali istina je sasvim drugačija. Ona iznosi svojim rečima, i poznatim terminima ovo ali one same za sebe ne mogu biti uzete kao dogmatiski priručnik. Tek kada se ovo pitanje iz Biblije razume, njene reči se stave u taj kontekst i dobije se smisao i celina.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Elen Vajt nije teolog, nije doktriničar..to treba da imamo na umu. Ona je duhovnik, i njene reči i pouke se odnose pre svega na duhovni život. To su pravi duhovni dragulji.

Ne'š ti duhovnosti u .lokanju rakije'.

No, u pogledu doktrine o Hristovoj pririodi, posebno, ona koristi svoje reči i pojmove njoj poznate, i nekada nam se učini da ona podržava neku poznatu teologiju tu. Ali istina je sasvim drugačija.

Isabeleta, moraš razumjeti da Ellen White ima svoj poseban jezik i svoj poseban govor, koji je znatno više od biblijskog govora. To ti Jovan govori. Prema tome, nju nitko i ne može razumijeti, a Jovan je jedini živi svjedok koji je s njom ovce čuv'o i zato je oni jedini mjerodavan tumačiti Ellen White. Ja čak više vjerujem njemu nego Laodikeji, koji tvrdi da ga je umrla Ellen White 'rukopoložila' za svoga nasljednika, kao posljednjeg proroka crkve Ostatka. Ja bih ipak više vrednovao ovo zajedničko čuvanje ovaca. :)

Član
Učlanjen(a)
06.05.2012
Poruka
2.380
Isabeleta, moraš razumjeti da Ellen White ima svoj poseban jezik i svoj poseban govor, koji je znatno više od biblijskog govora. To ti Jovan govori.

Meni je razumljivo da Jovan, Laodikeja i ostali adventisti vole Ellen White, čak mogu razumjeti da su po čitanju njezinih spisa zadobili ili osjetili "nešto". Možda je ona nešto pobožno i napisala, ali imajući u vidu ono što nije...
Da bi se imao kompletniji uvid i donio sud o njoj ili nekoj drugoj osobi, trebalo bi čitati druge duhovne pisce.
Jer kad se govori o duhovnosti i mistici, onda treba imati na umu da Bog objavljuje svoje tajne /istine o sebi za duhovni rast pojedinca i Crkve. Meni nije jasno zašto se je neki adventisti odriču , a drugi su njezini veliki sljedbenici. Nekima je nešto obećala?
Vjerojatno je posrijedi psihološki faktor.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Meni je razumljivo da Jovan, Laodikeja i ostali adventisti vole Ellen White, čak mogu razumjeti da su po čitanju njezinih spisa zadobili ili osjetili "nešto". Možda je ona nešto pobožno i napisala, ali imajući u vidu ono što nije...

Po priznanju adventističkih poznavatelja literarnog opusa Ellen White, ona je pokrala 250 kg spisa od drugih autora. Pet magaraca treba da prenesu ono što je ona ukrala. A još je interesantnije da je krala od autora koje je, zajedno s njihovim crkvama, nazivala ’kćerima Bludnice’ - protestantske crkve koje je dovodila u vezu sa Bludnicom Katoličkom crkvom.

Meni nije jasno zašto se je neki adventisti odriču , a drugi su njezini veliki sljedbenici. Nekima je nešto obećala?
Vjerojatno je posrijedi psihološki faktor.

Upravo tako, psihološki faktor upravlja svime kod ovih ljudi. Nažalost, na najgori mogući način, to je već patologija. Teška patologija. Ellen White je njima ‘bog’, koliko god oni to nijekali. Imaš četvoricu EGWista ovdje, sva četvorica vjeruju u potpuno različite b(B)ogove, a drže se snažnije zajedno nego četvero katolika. Dakle, oni svoj vjerski identitet ne grade na istom Bogu, nego na istoj proročici - Ellen White. Zbog toga oni tvrde, i osjećaju, da za spasenje nije bitno je li Isus Bog, ali istovremeno se sami uvjeravaju da im spasenje ovisi o vjeri u Ellen White. Sva četvorica su odbacili vjerovanje u Krista Boga, ali živčani slom bi doživjeli kad bi iz nekog razloga ostali ne vjere u Ellen White.

Natrag