Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Stvarnoslapa niko nije nikada podstakao da pise protiv drugih i da ih napada.

Prije tri dana sam te upozorio da prestaneš lagati, a ti istu laž ponavljaš. Vidi što si napisao ti i što sam ti odgovorio, srami si.

Ja mrznju nemam, vec istinsku ljubav Bozju i prema Bogu i ljudima.

 Mrznju gajis upravo ti, i to pokazujes godinama napadajuci druge i iznoseci svakakve lazi i uvrede.

Dakle, nisi samo mrzitelj, nego i lažov. Ovdje, na ovom forumu, ti si katolike naznačio "kurvinim sinovima" - pripadnicima Bludnice, prije nego što sam se ja uopće registrirao na ovom forumu (2014.).

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
bez_imena

Moj recimo princip nije da pisem protiv drugih.

Dovoljno je iznositi biblijsku istinu.
Amen tako treba, a što kažeš na moj odgovor tebi:

Isus kaže u jednom momentu ''Što me zoveš dobrim? Nitko nije dobar doli Bog jedini (Luka 18, 19) pa u nekom drugom stihu kaže Ja sam pastir dobri. Pastir dobri život svoj polaže za ovce (Ivan 10,11).
Stoga vam i rekoh: `Umrijet ćete u grijesima svojim.` Uistinu, ako ne povjerujete da Ja jesam, umrijet ćete u grijesima svojim. Ivan 8,24
Sjeti se da je farizejima Isus rekao Ja odlazim, vi ćete me tražiti i umrijet ćete u svome grijehu i rekao im da su oni od ovog svijeta a da je on od neba. Isus je rekao ja i Otac jedno smo.

Jer neke su se osobe neprimijećeno uvukle, one koje su davno prije toga bile označene za ovu osudu, bezbožne osobe koje milost našega Boga pretvaraju u razdražljivost i negiraju našeg jedinog Učitelja i Gospodina, Isusa Krista", (Juda 1,4).
Pažljivo zabilježite konačnu frazu u ovom stihu: »zanijekati našeg jedinog Učitelja i Gospodina, Isusa Krista«. Riječ ovdje za Učitelja je grčki "despotas", a riječ za Gospodina je "kurios". Despotas je riječ od koje dobivamo riječi poput "despot", "despotski" i "despotizam". To je riječ koja odražava apsolutni autoritet ili čak vlasništvo. Bila je to riječ koja se koristila za gospodara kućanstva ili gospdara države koji je vladao vrhovnim autoritetom kao da je nacija njegovo kućanstvo. Izraz "despotas" tako odražava apsolutnu moć. Židovi su često nazivali Boga despotas i odbacivali ideju klanjanja koljena bilo kojoj drugoj osobi kao despotas. Znakovito je, dakle, da Juda naziva Isusa "našim jedinim despotas."

Poslednja izmena:
VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
Ja te Stvarnoslap razumem.

Ti moraš lagati i blatiti druge da bi prikrio svoje lično laganje.

Ja sam već odgovorio.

Ja nikada ne lažem.

A jesam na nekoj temi koja govori o papstvu ili zveri iz otkrivenja - možda nekad ranije izneo komentar - da je žena bludnica koja sedi na zveri Rimokatolička crkva.
I to veruju skoro sve protestantske crkve.

Ali nikada nisam nikoga nazvao "kurvin sin" jer ja se tako ne izražavam.

Osim toga, institucija može biti nazvana onako kako piše u bibliji.
A ljudi su ljudi, zavedeni od institucije, koje treba pozvati da izadju iz Vavilona.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Da li ti je Isus odgovorio u tim stihovima što sam gore napisala, nije važno mišljenje drugih ni moje mišljenje još je manje važno, nego da li ti je odgovorio Isus tko je On?
A ja sam Jahve, Bog tvoj sve od zemlje egipatske: drugog Boga osim mene ne ljubi! Osim mene nema spasitelja. Hošea 13,4
Da li možemo imati drugog spasitelja da li možemo ljubiti drugog Boga? Ljubazno te molim razmisli o tome samo
Tko je spasitelj naš? Isus Krist.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
bez_imena

Potenciras nesto sto ni sam Bog ne potencira.
Veru u Isusa kao Boga.

Ne, nije mi odgovorio Isus da li je on Bog.
Ali mi je dao mnoga iskustva sa njim u zajednici.

Isceljenja od bolesti, pokazao mi svoju slavu, i ispunjavao me rodovima vere.

To je bitno.

Procitaj tekst koji je Kainos postavio, da li je bitno verovati u Isusa kao Boga.

Pozdrav!

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Meni je istinski žao što ne vidiš
Isus je druga osoba u trojstvu i sama tvoja proročica kaže da je On imao dvije prirode, a Njegova božanska priroda nije mogla umrijeti jer je to nemoguće to je trinitarna izjava, zašto je to napisala?. Zašto nama ljudima treba milijun riječi da zakompliciraju nešto što je jednostavno?
Tvoji adventisti nisu izmijenili trojstvo i njihovo trojstvo je nešto drugačije i postavila sam ti ovdje da je drugačije , ali može spadati pod trojstvo jer trojstvo označavao i grupu od troje, Nebeski trio u Bibliji piše da postoji Otac, Sin i Sveti Duh to jedino znamo i definicija koju sam isto pokazala za Godhead je drugi naziv za trojstvo u engleskom jeziku, jest u našem nije ali ne možemo negirati da na drugome jeziku jest, to ne ide tako, jer činjenice...

Was the human nature of the Son of Mary changed into the divine nature of the Son of God? No; the two natures were mysteriously blended in one person—the man Christ Jesus. In Him dwelt all the fullness of the Godhead bodily. When Christ was crucified, it was His human nature that died. Deity did not sink and die; that would have been impossible. Christ, the sinless One, will save every son and daughter of Adam who accepts the salvation proffered them, consenting to become the children of God. The Saviour has purchased the fallen race with His own blood.—Letter 280, 1904

Što kaže apostol Pavao prijašnji farizej i progonitelj Kršćana

Rimljanima 9, 1-5
Istinu govorim u Kristu, ne lažem; susvjedoči mi i moja savjest u Duhu Svetome da mi je u srcu silna potištenost i neprestana bol. Htio bih ja sâm od Krista proklet biti za svoju braću, svoje sunarodnjake po tijelu. 4 Oni su Izraelci: njihovo je posinstvo, i slava, i savezi, i zakonodavstvo, i bogoštovlje, i obećanja; njihovi su oci, od njih je i Krist po tijelu došao, koji je iznad svega, Bog blagoslovljen u vjekove. Amen.

Lijep pozdrav!

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ja te Stvarnoslap razumem.

Ti moraš lagati i blatiti druge da bi prikrio svoje lično laganje.

Ne samo ti, nego niti jedan subotar ovdje na forumu nije opovrnuo niti jednu moju činjenično dokazanu tvrdnju o Ellen White. Eno vam sada mire pomaže pokušavajući obraniti Ellen White i demantirati moje argumente da je Ellen White bila alkoholičarka. Kako
stvari stoje, neće uspjeti, jer mire tvrdi da je Ellen White imala tešku apstinencijsku krizu, a da nije postojao niti jedan opijat koji je Ellen White konzumirala. Ova mirina tvrdnja je antiznanstvena, antimedicinska.

Zato miru pozivam neka napravi test koji sam mu već predložio -daj 10 razumnih ljudi onaj tekst od Ellern White, i zamoli ih neka iznesu ono što su razumijeli. A i ovo možete napraviti. Pitajte farmakologe i specijaliste za liječenje ljudi od ovisnosti (alkohola, droga) jesu li moguće onako teške apstinencijske krize, ako se netko pokušava osloboditi nečega što ne sadrži nikakav opijat?

Ja nikada ne lažem.

Dok ne zineš.

A jesam na nekoj temi koja govori o papstvu ili zveri iz otkrivenja - možda nekad ranije izneo komentar - da je žena bludnica koja sedi na zveri Rimokatolička crkva.
I to veruju skoro sve protestantske crkve.

Ako svi, ili veliki broj ljudi krade i ubija, zar si ti čist pred Bogom kada kradeš i ubijaš jer to čini još puno ljudi!?!?!? Ovo je zaista šizofreno.

Ali nikada nisam nikoga nazvao "kurvin sin" jer ja se tako ne izražavam.

Ako ja za tvoju mater kažem da je bila kurva, a tebe ne nazovem "kurvinim sinom", znači li to da je potpuno OK???

Osim toga, institucija može biti nazvana onako kako piše u bibliji.

A ljudi su ljudi, zavedeni od institucije, koje treba pozvati da izadju iz Vavilona.

Sotonski lažove, gdje u Bibliji piše da je Katolička ili Rimska crkva ili Vatikan Bludnica???? Dapače, Ivanov opis Bludnice u Otkrivenju može biti što god, ali nikako Katolička crkva. Jer, u Otkrivenju stoji: Bludnica = Grad Veliki (Otk 17,18: Žena koju vidje grad je veliki što kraljuje nad kraljevima zemaljskim.", A Katolička crkva nije uopće grad. Vatikan jest grad, ali nije Grad veliki, Vatikan je najmanji grad na svijetu.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
 Da, sve je tako u tvojim lažljivim snovima.

A što se tiče simbola žene u bibliji, ona predstavlja crkvu.

Žena sa krunom od 12 zvezda u 12 poglavlju otkrivenja je prava apostolska Božja crkva.

U 13 poglavlju žena je otpala crkva, ali i grad, a to je aluzija na grad Rim ili Vatikan koji ima teokratsko crkveno uređenj.
Tako da tu simbol žene predstavlja i crkvu i grad u kome crkva ima vlast.

Žena sedi na sedam gora, odnosno - vlada u području gde su sedam Rimskih brda, a to je Rimokatolička crkva.

"I videh ženu pijanu od krvi svetih i od krvi svedoka Isusovih; i začudih se čudom velikim kad je videh.
I reče mi anđeo: Što se čudiš?
Ja ću ti kazati tajnu ove žene, i zveri što je nosi i ima sedam glava i deset rogova.
Zver koju si video beše i nije, i izići će iz bezdana i otići će u propast; i udiviće se koji žive na zemlji, kojima imena napisana nisu u knjigu života od postanja sveta, kad vide zver koja beše, i nije, i doći će opet.
Ovde je um, koji ima mudrost. Sedam glava, to su sedam gora na kojima žena sedi" ( otkrivenje 17. 6 - 9 ).

Sedam Rimskih brežuljaka

Sedam brežuljaka Rima istočno od Tibra čine srce Rima.
Sedam brežuljaka ranijeg Rima bili su: Cermalus, Cispius, Fagutal, Oppius, Palatium, Sucusa i Velia. Oni se naročito pominju u mitologiji, religiji i politici. Smatra se da je prvobitni Rim sagradio Romul na brdu Palatin (Collis Palatinus).

U početku je na sedam brežuljaka bilo nekoliko naseobina koji nisu sebe smatrali gradom Rimom. Stanovnici ovih brežuljaka počeli su da učestvuju u religioznim igrama i tako su počeli da se okupljaju.
Grad Rim je nastao tako što su ta odvojena naselja počela da se udružuju i isušuju močvarne doline između brežuljaka, pretvarajući ih u tržnice i forume.

Danas poznato Vatikansko brdo (italijanski:Vaticano, od latinskog: Collis Vaticanus) je severozapadno od Tibra i nije jedno od sedam brežuljaka Rima. Takođe se ni brda Pincian (italijanski: Pincio, od latinskog: Mons Pincius), na severu, i Janikulum (italijanski:Gianicolo, od latinskog: Ianiculum), na zapadu, ne ubrajaju u sedam brežuljaka.

VIP
Učlanjen(a)
14.07.2011
Poruka
19.107
bez_imena

Mani se forme, ona nikoga ne spasava.

Osim toga - tražio sam dokaz da u bibliji piše da je uslov spasenja vera u Isusa kao Boga.

Evo, pročitaj ovo:

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Was the human nature of the Son of Mary changed into the divine nature of the Son of God? No; the two natures were mysteriously blended in one person—the man Christ Jesus. In Him dwelt all the fullness of the Godhead bodily. When Christ was crucified, it was His human nature that died. Deity did not sink and die; that would have been impossible. Christ, the sinless One, will save every son and daughter of Adam who accepts the salvation proffered them, consenting to become the children of God. The Saviour has purchased the fallen race with His own blood.—Letter 280, 1904

Poštovana, izraz "božanska priroda" kod Elen Vajt za Hrista, ima značenje "božanskog karkatera". Hristos premda je Čovek, ima Božanski kakrakter kojim odsjajuje u trošnom ljudskom telu. U tom smislu je tajna kako je u propaddljivom ljudskm telu moguće održavanje savršenstva karkatera.

Natrag