Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Pitam najotvorenije. Imaš li ti neke simpatije prema nekim adventistima i (ili) prema nekim adventističkim vjerovanjima i praksi?
Mislim da sam negdje to već napisala nije da imam simpatije ali da mi jest djelovala najbliže biblijskoj vjeri jest, sad pitanje je da li mi se više tako čini, jer kritičari i govore ponekad i ono što jest, a dosta toga preuveličavaju. Sumnjivo mi je to što je bila okružena masonima, mislim da je njen unuk u svojoj knjizi razotkrio i objavu onu sliku gdje ona sjedi a okolo ljudi koji drže onako ruku, koja danas kruži internetom i gdje su nađeni pojedinci koji sigurno jesu bili masoni na toj slici. Zbunjujuće je sve to jer ona zaista jest pisala da kršćanin ne može biti i mason ili pripadati nekom tajnom društvu, jednostavno ne možeš kao mason pripadati Kristu, tako je pisala direktno.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
Mislim da sam negdje to već napisala nije da imam simpatije ali da mi jest djelovala najbliže biblijskoj vjeri jest, sad pitanje je da li mi se više tako čini, jer kritičari i govore ponekad i ono što jest, a dosta toga preuveličavaju. Sumnjivo mi je to što je bila okružena masonima, mislim da je njen unuk u svojoj knjizi razotkrio i objavu onu sliku gdje ona sjedi a okolo ljudi koji drže onako ruku, koja danas kruži internetom i gdje su nađeni pojedinci koji sigurno jesu bili masoni na toj slici. Zbunjujuće je sve to jer ona zaista jest pisala da kršćanin ne može biti i mason ili pripadati nekom tajnom društvu, jednostavno ne možeš kao mason pripadati Kristu, tako je pisala direktno.
Evo ti bez_imena još malo materijala, pošto vidim da voliš ovu temu proučavati

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Mislim da sam negdje to već napisala nije da imam simpatije ali da mi jest djelovala najbliže biblijskoj vjeri jest, sad pitanje je da li mi se više tako čini, jer kritičari i govore ponekad i ono što jest a ponešto preuveličavaju. Sumnjivo mi je to što je bila okružena masonima, mislim da je njen unuk u svojoj knjizi razotkrio i objavu onu sliku gdje ona sjedi a okolo ljudi koji drže ruku, koja danas kruži internetom i gdje su nađeni pojedinci koji sigurno jesu bili masoni na toj slici. Zbunjujuće je sve to jer ona zaista jest pisala da kršćanin ne može biti i mason ili pripadati nekom tajnom društvu, jednostavno ne možeš kao mason pripadati Kristu, tako je pisala direktno.

A je li ti poznato da je subotarska sekta (ASD) začeta i dijelom u ‘orgijama’. Jesi li čitala sudski izvještaj o suđenju povodom svojevrsnog divljanja na jednom “prenatalnom adventističkom okupljanju”?

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
O pa ti sebe i Isusa porediš. Ti svakako imaš Isusov duh....

Mandiću, znam da imaš dinarski mentalitiet, inače se ne bi zvao Boro. Ti ćeš i dalje istrajvati i ni po cenu života priznati da nisi u pravu, to je karakter Dinarca. Ali ja ti kažem dobronamerno, popravi ponašanje. Niko ovde tebe ne tera ni na šta...ja uvažavam tvoje verovanje. Ne kvalifikujem te zbog tvog verovanja...veruj kako želiš. Ali jedino Boro, menjaj karkater. Ali opet kako ti želiš. Tvoje pravo da budeš kakav želiš.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Recimo pokušala sam jednom postaviti pitanje Walteru Veith-u i komentirati da nije tako kako kaže da na slici jesu ljudi (ne svi) koji su masoni i nestao mi komentar i dobila sam blok, vjerojatno je netko prijavo moj komentar. Ne kažem da je to Walter ali netko jest, baš sam se iznenadila jer nisam ništa strašno napisala. Zapravo par puta sam tako pitala nešto iz čiste znatiželje i samo dobim blok nevezano za Waltera već kod nekih drugih, moguće je da i imam zeznuta pitanja ali opet nije način, ja barem nisam zlonamjerna.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
O pa ti sebe i Isusa porediš. Ti svakako imaš Isusov duh....

Ti Isusa sa sotonom porediš. I ne samo porediš, nego izjednačavaš. Tvrdiš da su sotona i Isus jednaki po božanstvu.

Zato još jednom, odlazi sotono.

Mandiću, znam da imaš dinarski mentalitiet, inače se ne bi zvao Boro. Ti ćeš i dalje istrajvati i ni pocenu života priznati da nisi u pravu, to je karakter Dinarca.

‘Da te‘ ludi Miloš Bogdanović, od kojega si posisao ovaj idiotizam o Dinarcima.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Evo ti bez_imena još malo materijala, pošto vidim da voliš ovu temu proučavati

Pogledah i baš što i očekivah. Hrpetine imbecilnih tekstova i nigdje imena čovjeka koji bi to potpisao. Dakle od samog je đavlina, jer đavlina se krije kako bi nas prevario.

Član
Učlanjen(a)
26.02.2011
Poruka
987
mislim da je slap hercegovac, koji živi u Zagrebu. Kaže jedna šala, da hercegovcima svijetle oči u Zagrebu, Zagreb bi bio Las Vegas. Evo da vam rečem jednu tajnu, ja sam bosanđeros iz središnje Bosne.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Kainose znam za to i na taj sajt i slične mu ne idem sori. Froom mi je jeziv, ne vjerujem u te priče da nije bio mason tu ste posve u pravu bez obzira što se ne slažemo za trojstvo, dobro je da ste poslikali njegov grob i simbol na njemu tako i treba. Ne vjerujem da je baš tamo slučajno pokopan kako neki kažu i imam pravo na svoje mišljenje. Ne vjerujem da je bio jezuita Isusovac ili kako god ga se optužuje, on je bio adventista iz adventističke obitelji to je fakat.

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
mislim da je slap hercegovac, koji živi u Zagrebu

Hercegovci su mešavina dinaraca i atlanskih mediteranaca-gordi su i jedni i drugi. Najgora je kombinacija jednog i drugog. Naš Boro verovatno ima više dinarskog. Ali dobra vest evanđelja je da svako može biti promenjen. Sila Duha Svetoga menja iz korena i tada te prirodne karkateristike postaju oplemenjene. Recimo, Dinarac odbaci svoju gordost, i svu svoju prirodnu energiju preusmeri na dobro. A može mnogo kada je preobraćen.

Natrag