Adventizam i Trojstvo [da li su rani adventisti verovali u Trojstvo?]

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Zamrelali su oni njemu i što se Mesijom predstavljo. Ne brini ti za njih.

Jer nisu verovali da je baš On taj.

Sve je njima smetalo kod Isusa, a najviše to što je za sebe tvrdio da je Bog, jednak Bogu Ocu. Točno kao i tebi. Zapravo, ti sigurno moraš imati te farizejske krvi u svojim venama. Ti bi i danas gledao da Isusa ubiješ.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Sve je njima smetalo kod Isusa, a najviše to što je za sebe tvrdio da je Bog, jednak Bogu Ocu.

Ne, to je bio izgovor da Ga ubiju. A ti njihov izgovor uzimaš za argument(još pripisuješ Isusu ono što Ga oni nabeđuju u svom duhu gneva, da je On zaista i učinio, čime zapravo opravdavaš njihov gnev-neznaš šta činiš), što navodi samo da ti i oni ste na istim talasnim dužinama. A to se vidi i po duhu u kome pišeš. Ti imaš isti duh narodni.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Ne, to je bio izgovor da Ga ubiju. A ti njihov izgovor uzimaš za argument

Oni su u jednoj stvari bili u pravu. Isus se zaista ponašao kao da je Bog. Jer, da Isus nije bio Bog, farizeji bi bili u pravu - nedopustivo je da se netko tko je samo čovjek, ponaša kao Bog i predstavlja kao Bog.

A to se vidi i po duhu u kome pišeš. Ti imaš isti duh narodni.

Po onome što ti sam ovdje svjedočiš o svojoj vjeri, očito je da si musliman. A po divljaštvu kojim nasrćeš na Boga Krista još je očitije da si opsjednut đavlom.

Učlanjen(a)
22.07.2016
Poruka
11.465
Oni su u jednoj stvari bili u pravu.

Molim te, nemoj uzimati njihovu argumentaciju jer time staješ na njihovu stranu. Nisu oni bili ni u čemu upravu, jer su bile nesveti ljudi, neobraćeni i njihove reči su samo huka vetra. Uzimati njihovu argumetaciju znači Isusa osuditi. Nemoj to raditi.

To te molim samo. Razmisli šta činiš.

Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Molim te, nemoj uzimati njihovu argumentaciju jer time staješ na njihovu stranu. Nisu oni bili ni u čemu upravu, jer su bile nesveti ljudi, neobraćeni i njihove reči su samo huka vetra. Uzimati njihovu argumetaciju znači Isusa osuditi. Nemoj to raditi.

To te molim samo. Razmisli šta činiš.

Ja ti rekoh što oni točno primjetiše, a to je da se Isus držao i predstavljao kao Bog.

Drugo, u nečemu ću te poslušati, ništa drugo od njih neću usvojiti.

Treće, od tvojih muslimanskih sugestija neću ništa prihvatiti.

Učlanjen(a)
27.03.2023
Poruka
737
Ajde pa ne trebamo se svađati

Što kažete na Martina Luthera on kaže da je vjera u trojstvo sačuvana od strane apostola i da će biti sačuvana i za budućnost

We see, then, that this dogma has been preserved by God first through the writings and the conflicts of the apostles, and then by miracles, against the devil and his blasphemers. And it shall be preserved in the future likewise, so that, without a trace of doubt, we may believe in God the Father, God the Son, God the Holy Spirit. This is the faith which we confess with our children daily. To guard against a mixing of persons or the abandonment of the tri-personality, three distinct acts are predicated.
THE DOCTRINE OF THE TRINITY Matin Luther

Poslednja izmena:
Učlanjen(a)
07.07.2014
Poruka
18.400
Pa pogrešiše. Ne temelji svoju veru na njihovoj grešci.

Da nebi na Kuranu, k'o i ti.

Ja mislim da bi bio red da vi antikršćani, koji ste odbacili vjeru u kršćanskog Boga Isusa Krista, prestanete ovdje obraćati se kršćanima. Idite svojima. Židovima koji kažu da je Isus kopile, muslimanima koji bogohulnicima kršćane smatraju ili idite na neke "antikristovsko-sotonske" forume. Ja vama tamo gdje su vaši, dolaziti neću.

Natrag