Ti misliš da su oni baš sve razumeli Hrista? Ne, nisu. A to što su Ga pogrešno shvatili i pripisali Mu i ono što nije rekao je iz razloga što su njihova srca puna greha, i traže razlog da Hrista ubiju. Inače, koliko puta u Pismu stoji da su Hrista hteli uhatiti u reči da Mu naudili, i da su upravo Njegove reči navodili kao dokaz da Ga ubiju a On zapravo nije ni mislio ono što su Mu oni pripisali.
Židove još i razumijem da su htjeli ubiti Isusa, jer im se predstavio Bogom, a Židovima je to svetogrđe. Ali ovo je Židovima i 'slamka spasa', branili su židovskog Jahvu.
Ali ti, koji sotonskim naukom zatrovan nasrćeš na Boga Krista, i niječeš Bogu da je Bog,
opravdanja nemaš. Tako si izabrao, pa neka ti bude.
Slape možda ga se bojala trebala bi provjeriti ali čini mi se da je on na onoj slici gdje je okružena masonima
Koga, koga se bojala. Jamesa White-a ili misliš na nekog drugog?
Moj ocjena Ellen White ne temelji se samo na primjedbi za Trojstvo, nego za stotinu drugih stvari. Da te upitam, jesi li čula i pročitala kako su 'Mileriti', nakon listopada 1844., hodali okolo i orgijali. I u takvim uvjetima i okolnostima oni su rođeni, pa što od toga može imati bilo kakve veze s Bogom. Dapače, sam sotona ih je okupljao i vodio.
You left your friends and comfortable home, and came to teach me how to find Jesus, and believe in Him as the ONLY TRUE GOD. ChS 274.1
Ellen White je napisala da je Isus jedini istiniti Bog, pa kako joj se moglo to desiti, gasi svjetlo motaj kablove
Ellen White je napisala i ovo: Isus nije bio Bog Svemogući. Ali ovo što je Ellen White pisala tvrdnje kojima je
potpuno negirala nešto što je napisala na drugom mjestu, nije dokaz da je od Boga, dapače, to je dokaz da je od sotone. Oni koji su od Boga, i koji govore Božje, ne opovrgavaju sami sebe. Oni pak od sotone su "petljanci svake vrste", pa i nikakvo čudo da sami sebi proturiječe, baš kao Ellen White.