Odakle je najavljen, sa neba.
Boze me sacuvaj, jel ti slusas sebe sta pricas? Kazes "on odlazi onamo odakle je najavljen"? Pa nije nebo "simbolizam" covece, da ti mozes pricati kako se vracas na nebo a zapravo se ne vracas! Niti se mozes vratiti u Stari Zavet! Izgleda je on po tebi dosao "ni otkud" i vraca se onamo? Nestaje! Kakva je to nakaradna teologija, da Bog sacuva, da se covek zapita jel se ti ludiras ovde?
I kako ovo tumacis kada Isus kaze:
"Ne dohvataj me se JER SE JOS NE VRATIH K OCU SVOJEMU"??? Zasto ovo tumacis da se odnosi na
ODLAZAK NA NEBO! A ostale stihove gde on kaze da
"ODLAZI GDE JE PRE BIO" ti izvrces???
Zasto to radis???
Ako nađeš stih gde se pominje Isus Hristos pre dolaksa, ja ću tada prihvatiti tvoje objašnjenje.
Ti si kao piramida, ako mi nadjes tacan stih! Pa nije biblija pisana da bi pobijala tvoje izmijotine, kolilo ljudi ima toliko i ideja, ne mozes na sve odgovoriti, gde ces ti u tanka crveca nesto isisavati! Da ti dam i nedvosmislen stih ti bi i onda isisavajuci izvrnuo! A ne moram ja nista da dokazujem, apostoli otvoreno pisu da je on sisao sa neba i da se vratio gore, Isus to izjavljuje! To zna svako ko je citao bibliju!
"IZIDJOH OD OCA, I DODJOH NA SVET, I OPET OSTAVLJAM SVET I IDEM K OCU" ---> I tu nije govorio ni u kakvim "
pricama" da bi ti rekao kako je to "
simbolika", nego
"otvoreno govori" apostolima! To su i apostoli primetili i zato su rekli -
"evo sad upravo govoris a price nikakve ne govoris"!
I da je to bilo simbolicno, ne bi apostoli u svojim pismima nebrojeno puta ponovili da je on sisao sa neba i da je postojao ranije! Zato nemoj vise da mi izvrces bibliju, da mi isisavas neke gluposti, koje ni logike ni smisla nemaju!
Kao kada se kaže da je On "nebeskog" porekla. To ne znači da je On bio na nebu bukvalno, već da živi po načelima neba.
Ne lupetaj vise leba ti! Nego odgovori na pitanje u vezi onog stiha gore!
problem je što smo većina naučeni da verujemo u preegzistenciju, u Božanstvo Isusa Hrista, i onda je gotovo nemoguće da pokušamo da razumemo drugačije
Covece, sta ja imam da "pokusam da razumem drugacije"? Kada sam prvi put procitao bibliju sa 9-10 god, nisam ni znao za adventiste pravoslavce i katolike, niti sam znao sta crkva govori, pa sam razumeo onako kako pise da je SISAO S NEBA I VRATIO SE NA NEBO!
Ti hoces bibliju na silu da uskladis sa svojom izmisljotinom, i voleo bi da ti mi poverujemo, pa da onda silujemo tekst sa predubedjenjem?
Sta je s tobom?
Ti nisi dosao do ovoga citajuci tekst bez predubedjenja! Ostavi se tog predubedjenja i citaj kako pise! Jednostvano je! Biblija je pisana za obicnog coveka, a ne za teologe, da ti izokreces unatraske, da filozofiras i uskladjujes sa unapred stvorenim idejama! Bibliju moze i prost covek da razume!
A kako izvrces osvedocili smo se na primeru Bill Gates-a, Konstrakt-e itd.. Ti sve iz predubedjenja izvrnes, isisavas znacenje analizirajuci u tanka crevca, i onda ubedjujes sebe i druge kako pisac nije rekao to sto je rekao!