Član
- Učlanjen(a)
- 28.03.2013
- Poruka
- 13.330
Iz donjih citata se zaključuje da su pioniri verovali da je Isus večni Bog jednak Ocu, nestvoreni samopostojeći.
Ne znam na koje citate pionira mislis, gore sam izneo samo citate EGW.
Verovali su pioniri da je Isus Hristos ''nestvoren'' ali su verovali da je ''rodjen'' i da je DOSLOVNI BOZJI SIN.
Citaj polako pa ce ti biti jasno ne zuri u zakljucivanju.
Tesko je razumeti zato sto ti na umu imas trojstvo.
Uzmi kao sto sam i ja , sakupi sve izjave EGW o ovoj temi pa ih ispisi na papir i u kontekstu sagledaj , pa onda uzmi izjave pionira i vidi da li govore o istom.
Ispade da je EGW jedina ucila suprotno pionirima, a to je nemoguce, i kad uporedis lepo se vidi da je ona ucila isto sto i oni, potpuni sklad..
''Bog je Otac Hristu, Hristos je Sin svom Ocu, HRISTU JE DATA UZVISENA POZICIJA.
ON JE UCINJEN JEDNAKIM OCU''
-Sta ti govori ova izjava? Jel da je oduvek bio jednak Ocu? Stavi je slobodno u kontekst..
''SIN Bozji je bio SLEDECI PO AUTORITETU POSLE VELIKOG ZAKONODAVCA, on je bio savrsena slika svog Oca''
-Sta ova izjava govori? Jel da je Isus oduvek imao jednakost sa Ocem?
''Sin je sedeo na prestolu sa Ocem, i nebeska grupa svetih andjela je bila sakupljena oko njih, OTAC JE ONDA OBJAVIO DA JE ON ODREDIO DA HRIST, NJEGOV SIN, BUDE JEDNAK NJEMU''
Sta ti ova izjava govori, jel Hristos oduvek bio jednak Ocu ili nije?
Covek u videu se dotakao samo pojedinih tekstova, takvih tekstova ima koliko hoces..