Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Beleška: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari
Pa zasto onda osudjujes Pravoslavnu crkvu zbog pojedinih svestenika(vecina nazalost)?
Ti nisi zavirio u srce pravoslavlja i nisi video ono sto si trebao da vidis i to te je odvelo tu gde jesi.
Duh Sveti je prisutan u crkvi,a vi jos niste dokazali da ste vi ta crkva.
To svaka crkva kaze za ostale, u nasoj crkvi ljudi se sjedinjuju sa zivim Bogom.
Zato oni kojima treba ves masina postanu clanovi adventisticke crkve.
Istorijski netacno i en slaze se ni sa Biblijom ni sa logikom.Prihvatili mnogobostvo i idole da ih ne bi gonili, a onda se nisu hteliodreci idola pa su ih gonili. To je vasa logika, a potoj logici mnogobostvo je jace od hriscanstva.Nema tu nikakvog kompromisa da je bilo kompromisa ne bi bilo gonjenja.1.Istorijski to nisu Hristove crkve - vec nastale velikim odpadom sredinom 2 veka, kao i dogmati tih crkava koji imaju poreklo u mnogobožačkim filozofijama.
Crkva misionari ova izjava je netacna.Iam darove Svetog Duha vi nemate.2. Te crkve nemaju darove Duha, niti radjaju duhovne rodove, koje bi koristile u svrhu objave jevanđelja svetu, jer one tu misiju i ne obavljaju, vec se bave formom vere bez istinskog jevanđeoskog posrednickog duha za spasenje sveta.
Jednom rečju - sveštenstvo živi u grehu i lagodnom opuštenom životu, i iz tog razloga crkva nema silu da bilo šta čini po pitanju spasenja, niti silu da objavljuje jevanđelje, i iz bojazni - da bi ako kojim slučajem objavljivali jevanđelje, mnoštvo ljudi napustili crkvu jer bi shvatili da se učenje crkve suproti jevanđeoskoj istini.
Ljudi koji se ne pricescuju barem jednom mesecno se ne smatraju hriscanima, a kamoli ovi koje si naveni sebe mogu da nazivaju pravoslavnima koliko hoce, ali oni to nisu, to ti je stav Crkve.3. Slika Nacija u kojima ove crkve deluju je opšte poražavajuća, a ako jedna crkva deluje na određenom području - tu bi trebalo da žive stvarno posvećeni ljudi, da nacija bude duhovno preporođena jevanđeljem i uticajem crkve koja to jevanđelje objavljuje.
Za razliku od toga - u tim nacijama velika većina populacije nikada nije čitala bibliju, i nema nikakve predstave o praktičnoj pobožnosti, niti ima svest da bi trebalo praktikovati bilo kakvu pobožnost u ličnom životu.
To dovodi do ovakve slike nacija koju danas imamo, sa porastom greha, razvrata i razvratnog života, noćnog života u kojima se ovo praktikuje i čak javno medijski propagira putem televizije i interneta, gde se m,ladi pozivaju na greh i razvratan život, na otvoreno pijančenje - putem raznim festivalskim manifestacijama poput "bir festa, muzičkih festivala Egzit, Gitarijada, Fest, dečiji Fest, koncerata..itd.
Tu su dalje porast ubistava i zločina, samoubistava, kriminala, mržnje čoveka prema čoveku, svađa, psovanja svega i svačega - čak i Boga u velikoj meri..itd..
Ovo je neozbiljna opaska ako se uzme u obzir bogačenje onih u tradicionalnim crkvama, na uštrp siromašnog naroda koji vadi hleb iz kontejnera da bi jeo, i živi u opštoj nacionalnoj bedi.
U 3. tacci ti opisujes Srbe, ane pravoslavne, u Grckoj je npr. drugacije, a na istoku ljudi umiru za Hrista, ovi ovde nisu drugaciji od Izrailja i Judeje u vreme proroka.Da li je tako - opisano je u trećoj gore navedenoj tački.
Malo pre si mi rekao da budem mudar, a pre toga da ne budem, sad mi opet kazes da se ostavim mudrovanja.NE mudrujem ja vec vi, vi filosofirrate i izvrcete cinjenice.Nelsim, suoci se sa cinjenicama, i dodji Bogu i ostavi se mudrovanja.
Želim ti sve najbolje.
Malo pre si mi rekao da budem mudar, a pre toga da ne budem, sad mi opet kazes da se ostavim mudrovanja.NE mudrujem ja vec vi, vi filosofirrate i izvrcete cinjenice.
Svi mi slusamo ljude samo je pitanje da li su ti ljudidobili otkrivenje od BOga ili lazi od djavola.Brate LAodikeja po svemu zakljucujem da si dobra osoba i da nisi gord, zao mi je sto si u zabludi.Imas cvrstu veru i preko foruma necemo nsita psotici do ti ne dam nesto konkretno zato ne bi razpravljao vise, ono sto mogu da ti savetujem jeste da saslusas nasu stranu price koju cu ti ja vrlo rado izneti, a tu istinu mozes naci i u Svetom Pismu samo ga trebas citati sa ljubavlju i traziti pomoc od drguih koji nisu u zabludi, ja ti se vrlo rado nudim na raspolaganje i zeleo bih da mi izneses bilo koji stih koji po tebi PRavoslavna crkva ne psotuje i ja cu ti ga jasnije razjasniti, ali da te ubedjujem ne zelim, apostoli nikoga nisu ubedjivali vec su kratko iznosili istinu i nigde se nisu dugo zadrzavali.Zato brate Laodikeja molim te da ocistis svoj um od istorijskih zabluda i ja cu ti pokazati tj. objasniti srz PRavoslavlja, po svemu sam zakljucioda si dobar covek i nadam se da ces se spasiti jer se ljubavlju i verom slasavamo, a ne slepim postovanjem moralnih nacela.Budi mudar u prepoznavanju istine od laži i u smislu da ne veruješ nikome osim reči Božjoj i Bogu.
Ostavi se mudrovanja u smislu da sam svojom mudrošću želiš da spoznaš istinu, već traži lično od Boga da ti je otkrije.
Ne postoji izvrtanje činjenica u Adventizmu, već je sve zasnovano na reči Božjoj, i čvrstim argumentima.
Biblija upozorava da će se dešavati znaci i čuda na kraju vremena, kako bi zvaeli ako je moguće i izabrane.
U ovom predavanju su predstavljeni gromoviti događaji u našem vremenu kroz otkrivenje sila pokreta Nju Ejdža i Marijinog pokreta,
http://www.libertytothecaptives.net/new_age_ellen_g_white.html