Ne bih rekla da je ovo iz Hrišćanske Biblije (kad kažem Hrišćanske ne mislim na tu vašu, to odmah da se razumemo

), a ako jeste onda si ovo izvukao iz konteksta i potpuno je priča izgubila smisao ovim citatima. Odgovori mi na jedno pitanje... Kada duše po vama, odu da spavaju.. (ili šta god), idu li one kod Boga? Gde spavaju te duše? De da te čujem.
Za mene postoji samo jedna jedina Biblija, sa losim prevodima....to sto ti pokusavas da sama sebe opravdas, pa delis Bibliju na laznu i istinitu, ja nebih da se mesam.
Ne svidja mi se ova tvoja recenica: ''po vama..'' ja ne pripadam nikakvoj organizaciji, ma koliko ti pokusavala da me svrstas u nju, ja samo sledim jednu rec, Boziju rec, Sveto pismo...sve sto je suprotno od Bozije reci nije od Boga!
A sto se tice duse, u Bibliji je objasnjeno da moze malo dete da razume, ali zaista!
''Господ Бог је створио човека од земаљског праха и удахнуо му у ноздрве дах живота, и човек је постао жива душа.'' (1. МОЈСИЈЕВА 2;7)
Dakle, covek je stvoren od 'zemaljskog praha' a Bog je dao zivot, 'dah zivota'(ili duh zivotni), i tek onda nastaje dusa, 'ziva dusa'... zemaljski prah + dah zivota = ziva dusa
Jasno pise da je covek
postao dusa ziva,
nije je dobio!
Ima lepo poredjenje...
daske + ekseri = sanduk.. ..kada se daska odvoji od eksera, sanduk vise ne postoji, ista je stvar i sa dusom, kada se prah zemaljski vrati zemlji, a dah(duh) Bogu, dusa vise ne postoji!
''Тада се прах враћа у земљу, где је и био, а дух се враћа Богу, који га је дао.'' (ПРОПОВЕДНИК 12;7)
''Ако би пажњу обратио на некога, и ако би к себи узео дух његов и дах његов, издахнуло би свако тело, и човек земаљски у прах би се вратио.'' (ЈОВ 34;14,15)
U predhodnom postu sam ti objasnio da se u Bibliji smrt opisuje kao san. ...san koji traje do drugog Hristovog dolaska.
Molim?

Šta to ti napisa ovde, i osta živ... :/ NEKO je na forumu rekao da je to stav SPC i ti ćeš tu zbog tog nekog koji nije dovoljno informisan, da generalizuješ i blatiš pravoslavlje? Kako te nije sramota?
Procitaj ponovo sta sam napisao, covek je samo priznao nesto sto se znalo, ali je bar bio realan za razliku od vas koji pokusavate da odbranite SPC, i to bez Biblijskih cinjenica!
Ako to nije istina ti me demantuj, predpostavljam da ni u toj tvojoj Bibliji, ma koliko bio los prevod, ne moze3 zakljuciti da ''dusa'' nastavlja zivot.
CEO Novi Zavet je posvećen upravo priči o tome da nas čeka večni život uz Boga i Isusa u koga verujemo. KLJUČ i poenta NZ je vaskrsenje, i Isusova uputstva kroz priče kakvi trebamo biti da bi smo otišli u večnost... Kakav bre stav SPC, na tome se temelji Hrišćanstvo! Bez kakvih činjenica, hello???

Pa 50% NZ ti govori o tome. Da si pročitao HRIŠĆANSKU Bibliju, a ne Bibliju lude Elen Vajt, znao bi. Strašno.
Pa niko ovde ne iskljucuje vecni zivot, pa to je i svrha ovog zivota, ali bas kao sto pise u Bibliji, bicemo vaskrsnuti, bas kao sto je Isus Hrist bio vaskrsnut, nema nikakvog govora o tome da ''dusa'' nastavlja zivot 'odmah nakon smrti', to nigde ne pise u Bibliji, ako igde pise ista slicno tome, ti ostavi citate, pa da vidimo.
A vaskrsavanja nema, do sad je samo vaskrsao Isus na svetu nedelju i Lazar, kad ga je Isus poveo sa sobom. O Vaskrsavanju smrtnika se u našem Novom Zavetu govori kao o delu nakon apokalipse u otkrovenju Jovanovom.
Opet, da nisi čitao Bibliju psihopate Elen Vajt, znao bi.
Pa ne treba ni da ocekujemo vaskrsavanje u ovom trenutku, vaskrsavanje ce se dogoditi kada Isus bude dosao po drugi put, ne kao nevino jagnje, vec kao Car nad Carevima, i Gospodar nad Gospodarima...
A sto se tice vaskrsnutih i vaznetih na nebo to su: Enoh, Ilija, Mojsije i Isus.
Pa nije ni čudo da ne razumeš kad su te uvukli u sektu...

Čekaj... Isus to kaže, (možda, ne znam citate iz NZ dok ne pogledam), a šta ćemo sa onim što ja citirah malopre, evo opet: : "čuli ste kako je
kazano: oko za oko, zub za zub, a ja vam kažem - kad vas neko udari u obraz, vi mu dajte da vas udari i u drugi"...
Boj je preko mojsija dao zakon koji treba da bude u jednoj slobodnoj drzavi, teokratskoj, gde je On Car, a svi stanovnici su carski sinovi i kceri. Taj zakon nalaze da svako dobije po delima svojim, kao sto i Isus kaze. Zatim Bog preko Mojsija kaze sta ce se dogoditi ako ljudi odbace zakone koje Bog daje...onda ce doci do okupacije. U uslovima okupacije narod mora da slusa naredjenja okupatora. To je pedagoska mera kojom se narod uci da slusa Boga: "Kad necete da slusate Boga milom, onda cete da slusate okupatora silom." Na taj nacin se narod uci da zivi po zakonima zivota da ne bi izginuo.
Imas u 5Mojsijevoj 28 poglavlje, imas sta ce se dogoditi ako narod bude ziveo po Bozijim zakonima, a sta ako ne bude ziveo po Bozijim zakonima. Ako ne bude ziveo po Bozijim zakonima usledice okupacija, kao sto se i desilo u Isusovo vreme, i Isus poziva narod da bude pokoran okupatoru i da se uci poslusnosti, pa kad se nauci moralu i poslusnosci, onda ce Bog lako da oslobodi narod od okupacije, kao sto je to cinio mnogo puta u istoriji.
Ne menja Bog karakter, nesretni čoveče, Bog šalje SVOG SINA da iskupi naše grehe i da ih ponese na svojim leđima, žrtvuje ga ljudskoj zlobi kao nevino jagnje, zarad LJUBAVI. E zbog te iste ljubavi, koja je i sam BOG Gospod, mi slavimo nedelju kad je on prolio svoju krv za nas i bez ijednog greha otišao u carstvo nebesko. I nema tog Jevrejina i tog zakona koji može nakon toga ostati isti ili biti IZNAD toga! NEMA, ne postoji za one koji razumeju Božiju ljubav i koji veruju iz srca. Bog je poslao Isusa da zakone promeni i prosvetli ljude. To je bila njegova svrha.
Ti si u predhodnom postu napisala da Isus svojim razapinjanjem i vaskrsavanjem, menja zakon, to bi znacili da Bog(isti taj Isus Hrist) koji je dao zakon koji trebamo drzati u Starom zavetu, da ga vise ne treba drzati vec postoji novi zakon....zar to nije menjanje karaktera!?
Znači na svašta sam u životu naletala, ali na ovoliku dozu arogancije i ograničenosti, nikad. Vi bre ljudi niste normalni, vi ste zlobni ako negirate u ovoj meri Isusovu žrtvu.
Da li razumete da.... kad bi se npr. desilo da je Isus rekao: I prvog dana, Bog ne stvori zemlju već zvezde - da bi to bilo validno, i od tog trena bi to bila ISTINA. Jer je kroz njega Bog nama govorio. Zašto je Bog hteo da se prvo slavi sabat kao svetkovni dan a nakon raspeća sveta nedelja? Pa možda da bi takve kao što ste vi iskušao u vašem neznanju, nerazumevanju i bahatosti. Božiju inteligenciju ne možeš da pojmiš nikada, tako da sam ja sigurna da je imao svoje razloge, a ne da je "bezkarakteran" kako si ga nazvao, Bože me prosti...
Odmah na pocetku da kazem, nisam ja Boga nazvao bezkarakternim, vec ti i tvoji ucitelji, za koje se Boziji karakter menja....sto je suludo.
Papisti su napravili ovaj novi kalendar u kome je nedelja dan odmora, a vi kao i mnogi narodi idete u kandze Papi, pa naravno, sta drugo ocekivati od bezakonika, i neznabozaca.
Ti nastavi da verujes tamo nekoj izgovorenoj reci, nemoj se slucajno osvrnuti na Bibliju, jer ces sigurno naci kontradikciju, i ponizices svoj ego.
p.s. i ne zaboravite da je NZ 10000 puta jači od istorijskih pričica koje sačinjavaju SZ, i NZ nosi naslov: NOVI ZAVJET GOSPODA NAŠEGA ISUSA HRISTA. Think about it i izađi iz te sekte ako imaš gram mozga...
Da, da...lepse je slusati i citati Boziju milost, nego Njegov gnev, za one koji ne postuju zakon, a kako ce se postovati zakon a ne poznavajuci Stari zavet!?
Sta moze biti iznad Bozijeg zakona!?