Član
- Učlanjen(a)
- 08.07.2010
- Poruka
- 490
Evo ja te pozivam po 2. put da iz te "prave Biblije"izneses dokaze o tom izvrnutom shvatanju Bozje reci.Koriscenje argumenata jedino moze da ti smeta kada ih nemas sto je izgleda tvoj slucaj.
Iskreno, ne znam kako tačno Jehovini svedoci rade, ali vi toliko kontrirate suštini svega što je izvorno Bibijsko, logično i onako kako dolikuje vaskrsenju, da je to čudo. Do sad znam doduše, za samo jednu vrstu kod koje je sve naopako (satanisti), mada niste ni vi daleko od njih..
Adventizam skrnavi sve što zapravo, i jeste poenta Hrišćanstva. Kako smete uopšte koristiti taj izraz, i smatrati sebe jednom od Hrišćanskih crkava? Kao prvo, i ponavljaću to dokle god pišem na ovoj temi, vi skrnavite sve što je Hrišćansko i ružno je da sebe svrstavate u tu grupu.
Skrnavite Vaskrsenje i veru u večni život time što priznajete da postoji tzv. čistilište, u kome duše "spavaju" odnosno "zamrznute" su dok ne dođe sudnji dan. Vaskrsenje u nas udiše život, dok ga vi gasite... (ovakvim floskulama). Naopako od Hrišćanstva, zar ne? (isto kao u satanizmu). Hrišćanstvo upravo nudi večni život, a na nama je da izaberemo želimo li ići tim putem... U Bibliji (Hrišćanskoj, pravoj, iz SPC, baš onoj koju je patrijarh držao u rukama kako Overlord lepo reče), ima bezbroj, što direktnih što indirektnih ukazivanja na večni život koji nas tamo negde, kod Boga čeka, ako ga zaslužimo...
Zašto pominjem Stari Zavet kao manje više istorijsku priču i samo jednu pripremu za Novi? Zato što vaše veličanje subote počinje baš otuda, iz Starog Zaveta. A Hrist kada je propovedao, nekoliko puta je rekao: "čuli ste kako je kazano: oko za oko, zub za zub, a ja vam kažem - kad vas neko udari u obraz, vi mu dajte da vas udari i u drugi"... dakle, Hrist menja, dopunjuje, ispravlja, udiše duh rečima Starog zaveta. Isto tako, Hrist kao Mesija i spasitelj, kada vaskrsava na krstu u nedelju, tim činom menja zakon SZ, jer od tog momenta počinje da se svetkuje nedelja, jer vaskrsenje Božijeg sina je najveća Hrišćanska radost i čast, pa tako sa punim pravom menja jevrejsku subotu, za Hrišćansku, svetu nedelju.
I jako si zanimljiv sagovornik, moram priznati... Samo naleteo si na tvoju žalost na mene, koja teško padam na sektaške fazone Hoćeš da ti citiram moju, Hrišćansku Bibliju, kupljenu u dvorištu Srpske Pravoslavne Crkve, red po red i slovo po slovo, kako bi ti mogao da iseckaš delove u svoju korist i izvučeš sektaškom metodom kontekste koji ti odgovaraju? Iz onolike Biblije, koja je nerazdvojiva celina? Ne pada mi na pamet, mada ako ti kreneš da citiraš rado ću te poklopiti.
Drugo, nisi mi odgovorio kakvi ste vi to tzv. Hrišćani, kad ste orijentisani ka materijalnom u tolikoj meri, da dajete 10% svojih mesečnih prihoda vašoj "crkvi"? Nisi mi odgovorio jer od tih 10% Elen Vajt izgradila dvorce? Kao što mi nisi odgovorio koji to zakon i koji to Bog stavlja neki tamo jevrejski dan iznad vaskrsnuća svog sopstvenog sina, koji je na krstu umro za naše grehove i mučio se na Golgoti 3 dana, razapet, isprebijan i krvav?
Šta slavite vi, ljudi? Slavite Veliku Subotu, dan kad je Isus umirao u mukama? Kao što rekoh... sve što je obrnuto od Hrišćanstva, zna se kako se zove... a vi se samo tešite da je drugačije. Objasni mi pojam čistilišta koje propagirate i duša koje spavaju i od kojih je Bog digao ruke, po vašim rečima? Kom to Bogu "ne trebaju duše", da mi je znati... Ovom našem trebaju... da ih primi na svoje mesto i da im oprosti. Ne znam kako to taj vaš Bog radi, ali izgleda, opet suprotno, obrnuto, naopako.
I za kraj, reci mi molim te... kad ste tako produhovljeni i kad je vaša sekta jedina prava vera, kada ćete konačno dobiti status verske zajednice? :girl_sigh::mrgreen:
Jer, pazi, ti kao sektaš, (sekta kao sekta, nusproizvod neke veće sekte)... pozivaš da se iznesu neki dokazi... izvor domaće, izvorne srpske religije (pretpostavljam da je Sania Valiant Hriščanin, pravoslavac)... ovaj, ti bi hteo da ti neko objasni sa foruma i to nešto iz Biblije, one normalne, onu koju je recimo Pavle pokojni čitao ... Ti pozivaš... :-D .. Malo dođe jadno to, a?
:give_heart:
Poslednja izmena: